• CairoCarro

    Försök med första barnet - BIM augusti 2020

    Steeph skrev 2020-08-03 14:15:33 följande:

    Alltså dagarna fram till ägglossning går ju såååååå sakta. Någon mer som väntar in ägglossningen?

    Är bara på cd6 haha. Får hoppas ÄL kommer om 9-10 dagar.


    Ja fy fabian.. Jag väntar och väntar på att blinkande smileyn ska bli stilla, vilket på mitt test betyder LH-peak och inte bara ökat östrogen.. trodde det skulle komma nu i morse men var bara den satans blinkande smileyn än haha.. suck!
  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-08-03 19:08:06 följande:

    Åh jag förstår... jag brukar också köra dom med dubbelindikator hihi. Hoppas hoppas LH peakar snart!!


    Ja, dom är bra! :) Ja, nu börjar man bli paranoid och tänka att det kanske inte blir nån denna månaden bara pga mf, haha.. men tyckte jag började känna nåt på vänster sida nu.

    Brukar du känna när du har ÄL och på vilken sida?
  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-08-03 21:34:57 följande:

    Åh håller tummarna!!

    Jag brukar få molvärk och ?konstig? känsla i tjejmagen. Kan även få huvudvärk dagarna innan. Sen precis på ägglossningsdagen brukar jag få en kortare stund när känslan är som mensvärk och mer knivskarp smärta.


    Brukar vara ganska liknande för mig, men kan känna mer illamående än huvudvärk. Brukar du få på varannan sida varje gång eller är det ofta på samma sida?

    Tog ett till test nu eftersom jag kände av vänster äggstock nyss, och mycket riktigt så var det peak nu! Har sagt åt mannen att han måste springa hem från jobbet (fortfarande dag här borta), så vi får väl se om han pallar trycket nu haha.. stackarn.
  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-08-04 07:04:45 följande:

    Jag brukar inte känna vilken sida det är från haha härligt!! Hahah ja... hoppas ni fick till det


    Det fick vi, som tur är! Nu börjar den (andra) eviga väntan.. BIM 18/8 :)
  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-08-05 13:59:13 följande:

    Här har det börjat komma lite molvärk (cd8) så får se när ÄL infinner sig. Jag brukar ha molvärk cirka 1 vecka innan ÄL. Provar ju dessutom rosenrot så det gäller att hålla koll nu.


    Kul när det närmar sig! :) Brukar du ha ÄL runt dag 14?

    Känner mig skeptisk för egen del nu.. tyckte jag hade mindre fertilt sekret än förra månaden.. :/
  • CairoCarro

    Är det bara jag som har svårt att inte snöa in på att läsa om fertilitet osv hela tiden? Speciellt på arbetstid haha. Kan liksom inte fokusera alls. Läste nu om hur man kan boosta progesteron, men svårt att veta vilka mängder vitaminer man ska ta när man inte vet vilka nivåer man redan har. Hur tänker ni kring sådant? Vissa vitaminer kan ju boosta något men hämma annat.

  • CairoCarro
    Anonym (Kinder) skrev 2020-08-05 19:54:44 följande:

    Nä jag är likadan. Men jag är en person som gärna snöar in på saker och blir ohälsosamt besatt. Haha!


    Haha, jag med! :'D
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-08-05 21:31:33 följande:

    Jag är också lika dan Har kanske gått lite over board denna månaden med tillskott! Men än så länge har jag inte hittat info om att något som motverkar varandra i cykeln, har du? Sen vet jag att vissa vitaminer och tillskott ska man bara ta fram till äl, egentligen alla som boostar östrogenet och gulkroppen. För efter äl vill man ju öka progesteron, då måste östrogenet stå tillbaka och gulkroppen göra sitt


    Vilka vitaminer ska man skippa efter ÄL då? :o kanske dags för det nudå. Nja, jag läste att magnesium kan hjälpa kroppen att bryta ned något ämne som hjälper östrogenet, och på så sätt motverka överskott av östrogen (= boosta progesteron). Jag har tagit magnesium varje dag i en månad och tyckte att jag hade mindre fertilt sekret denna månad, så blev orolig att jag lyckats hämma östrogenet. Samtidigt fick jag ju ÄL så det borde ju vara lugnt - och det skulle ju motverka just överskott, kanske inte östrogen i allmänhet. Snacka om att överanalysera, haha. På cd 21 har jag bokat tid för att mäta min progesteronnivå, ska bli spännande!
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-08-06 06:46:16 följande:

    Magnesium och zink jobbar ju ihop och är absolut nödvändiga för en hormonbalans, så tror du kan fortsätta ta magnesium utan oro

    Jag äter rosenrot, munkpeppar, högdos e-vitamin och b6, samt ökar på aminosyror och selen fram till äl. Tar bort rosenrot och munkpeppar helt och minskar ner övriga till normal dos efter äl Tar också massa andra tillskott men de äter jag genom hela cykeln.

    Har du haft din äl? På vilken dag i cykeln kom den? Tänk på att ditt progesteronprov ska göras på sju dagar efter äl, för att vara mest rättvisande


    Ok, då ska jag nog pausa med q10 och selen ett tag! Ja, rosenrot och munkpeppar tar jag inte (än) :)

    Ja, jag fick ÄL för två dagar sedan, exakt 14 dagar efter mf. Iaf så visar temp, ÄL-test och övriga ÄL-symtom på det :) SÅ skönt! Jag bokade in tiden hos gyn exakt 7 dagar efter ÄL, så förhoppningsvis kunde jag identifiera ÄL korrekt. Ska du börja testa för ÄL än? :)
  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-08-06 16:00:08 följande:

    Nä jag kan ha varierande. Har haft ÄL runt dag 18-19 efter ma. När jag tog rosenrot för 3 cykler sedan fick jag ÄL på dag 16. Så för mig gäller det att ha koll. Börjar nog på ÄL test på lördag. Är då på cd11.

    Sekret kan vara olika från cykel till cykel.

    Har tempen stigit?


    Fattar, hoppas du inte behöver vänta för länge, så att ni kan få börja försöka snart! :)

    Jo jag har tempat, har dock inte en temp med två decimaler än, men med min vanliga temp har jag iaf kunnat notera typ 0,3 graders stigning än så länge.. inte jättemycket men tillräckligt. Förra månaden fortsatte det klättra upp till 1 grad över normaltemp, så får se vad som händer nu.. :)
Svar på tråden Försök med första barnet - BIM augusti 2020