Inlägg från: Anonym (Annie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Annie)

    Hur många aborter har ni gjort?

    1 kirurgisk abort, v 9.0, 19 år. Blev gravid på första försöket vid 23 och 26 års ålder.

  • Anonym (Annie)

    Jag vill dela med mig av en historia om abort som är off topic för att nyansera bilden för dem som aldrig skulle göra abort.

    Min mormors mor var född på tidigt 1900-tal det och fick fyra barn på 30-talet. De levde på landet och slet hårt för att försörja sig på ett litet sågverk. Hon drabbades av en hjärtåkomma när äldsta barnet var elva år och var då redan fyrabarnsmor. Därefter blev hon gravid eftersom den tidens huvudsakliga preventivmedel pessar inte direkt var helt säkert. Trots att detta var tidigt 40-tal och den fria aborten var över 30 år fram i tiden så beviljades hon abort eftersom risken att hon skulle dö vid en graviditet eller förlossning var allt för stor.

    Den typen av scenarier ser vi idag med. Att något med den egna hälsan gör graviditet och förlossning farligt för kvinnan. I dessa fall är i alla fall jag förvånad att det finns kvinnor som säger att de aldrig skulle göra abort. Kan man verkligen rättfärdiga att äventyra sitt eget liv och sina barns mamma för principen att ett foster inte får bli ett barn?

    I övrigt är jag en förespråkare av den fria aborten eftersom det alltid kommer att finnas en efterfrågan på abort och då är det väsentligt bättre att den utförs säkert av utbildad personal än av kvacksalvare. Kvinnor har alltid gjort abort, kvinnor kommer alltid att göra abort och det är av yttersta vikt att det inte medför lidande som sterilitet, skador, infektioner eller i det yttersta döden.

Svar på tråden Hur många aborter har ni gjort?