Inlägg från: Anonym (Maria) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maria)

    Hur många aborter har ni gjort?

    Anonym (Thea) skrev 2020-07-16 15:22:18 följande:

    Självklart aldrig.


    Ja, det är enkelt att säga du! Om du nu inte vet med dig att du är helt infertil givetvis.
  • Anonym (Maria)

    1 abort pga min sjukdom. Har redan 3 barn sedan innan.

  • Anonym (Maria)
    Anonym skrev 2020-07-16 17:03:44 följande:

    Men sluta!

    Du vet väl inte varför hon inte hade valt abort?

    Vissa människor ser abort som mord, och det är deras självklara rätt. Även om varken du eller jag delar deras åsikt.


    Att uttrycka sig så - Självklart inte, om något som oftast är ganska omtumlande är närapå provocerande. För man vet aldrig vad som händer under livet. Jag får erkänna själv att jag skulle för något åt sedan aldrig i livet skulle tro att jag skulle genomgå en abort i min ålder dessutom. Men så blev det.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Noll) skrev 2020-07-16 17:58:35 följande:

    Kan det visst vara. Jag är 51 och har varit emot abort hela livet. Jag visste absolut att det inte fanns nånting som skulle fått mig att göra abort. Finns annat som är självklart för mig också. Mina grundläggande värderingar har aldrig ändrats genom livet.


    Så vid en livshotande sjukdom hos dig själv så skulle du ändå valt att behålla en graviditet? Som också hade påverkat barnet mycket negativ riktning. Tex svåra missbildningar.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Bm) skrev 2020-07-16 19:30:07 följande:

    Skillnaden är att du som du säger tror.

    Hade du varit empatisk hade du inte i ditt första inlägg skrivit självklart ingen. Finns betydligt bättre sätt att uttrycka sig på om man bryr sig om sina medsystrar.


  • Anonym (Maria)
    Anonym (Aldrig.) skrev 2020-07-17 08:46:01 följande:

    Då var du inte emot abort utan hycklare bara.. är man emot abort så vet man att man inte kommer göra det. Vill andra gör det så fine, men anta inte att alla är kapabla till att göra något de anser vara moraliskt fel.


    Det är väl snarare de som vid passerad fertilitet tvärsäkert kan säga "nej aldrig" i en sådan fråga som är hycklare. Som heller inte har behövt ställas inför svåra dilemman när man blivit gravid oplanerat tex våldtäkt eller fått en svår sjukdom och är tvungen att genomgå en abort. Man har tex redan flertalet barn och vill kanske hellre försöka överleva (vid sjukdom) för deras skull än gå igenom graviditet och stå med ytterligare barn plus problem.

    Trots att man starkt är emot abort t o m.

    Hur man känner vid ev våldtäkt som leder till graviditet är nog väldigt individuellt. Tex våldtäkt far mot dotter? Då tror jag att abort är att föredra oavsett personlig inställning/övertygelse.

    Förstår du inte vilket helvete människor kan drabbas av. Lägg då till vissa länder som har en väldigt restriktiv abortlag. Dock brukar även dessa länder godkänna abort vid incest, våldtäkt och svåra sjukdomar.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Aldrig.) skrev 2020-07-17 09:24:02 följande:

    Eller så har de ställts inför svåra dilemman men ändå utgått från sina värderingar och inte hycklat?

    Jag är själv i fertil ålder (20-årsåldern) och har inte blivit ställd inför något dilemma ännu, men det innebär inte att jag är egoistisk och väljer abort efter att ha varit emot det i mitt liv. Som om det vore fel för andra men okej för mig?

    Dessutom det dilemmat du talar om har inte speciellt många blivit utsatta för bland kvinnor som gör abort varje år, så varför skulle nödvändigtvis jag eller någon annan abortmotståndare bli det?

    Tycker det är riktigt sorgligt att det ENDA argumentet ni abortförespråkare kommer med är våldtäkt, speciellt incestvåldtäkt. De flesta aborter sker inte pga detta, och du får gärna komma med siffror angående hur många flickor och kvinnor som blir våldtagna av sin förälder/sitt syskon, sedan gravida och tvungna att göra abort.

    Om abort är så bra så kom med relevanta argument tack.


    Jag är ganska emot abort egentligen, iaf Sveriges otroligt slappa stöd för kvinnor som vill behålla men är tveksamma, likväl att abortgränsen är alldeles för sent satt tycker jag.

    Jag kommer inte babbla om någon statistik utan jag har diskuterat utifrån egna livserfarenheter efter ha fått 3 barn och aldrig trodde jag ens skulle behöva tänka på abort i mitt liv.

    Men så blev det när svår sjukdom och graviditet kolliderade. Då valde jag mina barn, man och min egna hälsa före fostret. Ett lätt val faktiskt. Men ändå funderar jag ibland hur barnet hade varit osv, fullt normala tankar, men ångrar inte aborten ett dugg.

    Eftersom just graviditeten försämrade min sjukdom något enormt så var valet självklart. Men ändå också lite sorgligt mest att kroppen inte fungerade för det.

    Så det är alltid lätt att tro och tycka en massa saker innan man väl står för ett akut problem. Men när man har fler personer att tänka på och ta ansvar för som i min situation då, inte bara ett ofött foster så blir valet ganska lätt.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Aldrig.) skrev 2020-07-17 10:51:54 följande:

    De flesta våldtäkter sker i hemmet, så om du menar att min man skulle våldta mig så är det väldigt enkelt, klart jag behåller? Inget snack om saken.

    Hade det varit en överfallsvåldtäkt så skulle jag också behålla MEN det hade varit skittufft psykiskt såklart. Men jag straffar inte mitt barn för andras brott. Punkt.

    Sedan upprepar jag att de flesta aborter faktiskt inte sker pga våldtäkter, så sluta komma med samma argument om och om igen. Men jag förstår er, inte så lätt att försvara abort annars.


    Och så var det med sjukdomar? Det fastnar kanske inte hos dig om du är en frisk person? Att man kan få svåra kroniska sjukdomar. Återkom då. När du väljer bort ditt egna liv och ev. redan födda barn framför ett foster.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (S) skrev 2020-07-17 12:58:39 följande:

    Kanske att man rentav hade steriliserat sig om man visste att en graviditet innebar abort.


    Javisst om det vore så enkelt med sterilisering och särskilt om man visste allt i förväg då är det ett bra tips. Som kvinna i fertil ålder kan det vara ganska komplicerat med att sedan på konstgjord väg tillföra hormoner för att man ska må bra, och sedan vet man inte just att kroppen kan slå bakut vid vissa sjukdomar och ibland går det hur bra som helst. Kan du kanske se in i din framtid så att inte din gravividet råkar sammanstråla med kronisk sjukdom? Vi pratar inte förkylningar här utan allvarliga tillstånd.

    Iaf när man står där med en sjukdom att det blev katastrof i samband med grav så är valet enkelt. Försök bredda tänket lite.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (S) skrev 2020-07-17 13:15:36 följande:

    Jag förstår henne - men har också 110 % förståelse för att det finns personer som aldrig någonsin under några omständigheter skulle göra abort. Jag respekterar att det finns personer som hellre riskerar död än gör abort (exempelvis av religiösa skäl). Jag tycker det är lika fel att ifrågasätta dessa individer som att ifrågasätta ATT andra gör abort. Att vi har rätt att göra abort betyder inte att alla kommer vara okej med att gör abort, ens under extrema förhållanden.


    Då kommer ju också nästa fråga vem ska ta ansvar för en sådan hjärntvättad individ? En människa med ett sådant extremt abortmotstånd kan ju inte vara vid sina sinnes fulla bruk? Antar att man remitteras till Psykiatrin i första hand. Fast man har ju rätt att avstå vård. Man borde även ha rätt att slippa vårda och kosta på människor som beter sig så särskilt vid extrema religiösa skäl.

    Väljer man att själv dö för ett foster då är något inte väl med den personen tror jag. Vem ska ta hand om barnet sedan då?
  • Anonym (Maria)
    Anonym (S) skrev 2020-07-17 14:42:57 följande:

    Du kan inte tvinga någon att motta vård, du kan inte tvinga någon att göra abort. Så är det. Jag respekterar individens val, även om jag själv valt annorlunda.


    Javisst så är det. Jag respekterar också individens val. Men sedan kommer personen döende till vården i slutänden iaf och kräver alla möjliga tänkbara insatser och kan inte se att denne själv bär ansvaret. Då är det inte så kul kanske. Då är minsann allt samhällets fel. Detta är ju inte ovanligt bland just extremt religiösa människor. Avstå gärna abort eller hjälp vid sjukdom men gör det all the way isåfall och ta ansvar för det valet fullt ut. Men nä det gör inte många.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (S) skrev 2020-07-17 14:57:07 följande:

    Fast feta personer som behöver vårdinsatser är ju ansvariga för sin fetma, rökare med diverse lungsjukdomar är ansvarig, skidåkaren som brutit benen är ansvarig, hästhopparen som brutit ryggen är ansvarig o.s.v. Vilka ska få vård?


    Ja, det är intressant fråga faktiskt. Men om vi tar just abort och man under grav (som oftast är ett helt naturligt förlopp) blir allvarligt sjuk och kan välja på att behandlas och må bättre och finnas kvar för barn man har sedan tidigare och att aktivt välja bort sitt egna liv, tex vid en allvarlig cancer som nämns häruppe i ett inlägg eller något annat riktigt allvarligt och man då väljer fostret så är det ju självvalt och då får man ta hela ansvaret för det. Där har man ju ett val.

    Vid en skidåkning så händer ju ibland olyckor. Även om jag tycker man får ta mer eget ansvar om nu självmant utsätter sig för extra risker. Försäkringar täcker ju oftast inte vid mer extrema sporter. Sedan är det svårt med tex matmissbruk och andra beroenden, de kan verkligen behöva hjälp för att komma ur det.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (S) skrev 2020-07-17 15:32:21 följande:

    Fast ska du då alltså tvinga personer välja mellan att döda sitt barn (deras syn) eller få palliativ vård i slutet? Tänker du att det är rätt alltså? I så fall nekar jag hellre personer vård p.g.a. fetma eller rökning. Kan inte se att någon MORALISKT väljer att röka eller äta sig fet (eller utöva extremsporter), medan en person moraliskt kan vara 'tvungen' att avstå abort. Om jag måste välja vilken kategori som ska få vård då alltså, själv är jag för att vårda alla möjliga egenförvållade medicinska besvär.


    Knepig fråga, klart människor ska få vård men ibland känns det trist såklart med människor som struntar fullkomligt i sin egen hälsa,

    och att alltså behålla en graviditet som fullt medvetet som tar livet av en så behöver man nog komma till en psykiatriker. Så kanske man kan få ordning på problemet så man slipper tänka ens på palliativ vård.

    Jag tror att det är en mycket liten del som faktiskt väljer bort sitt egna liv för man är en sådan extrem abortmotståndare. Finns inte så många att fråga om saken som valde en sådan väg tyvärr...
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Thea) skrev 2020-07-17 15:51:06 följande:

    Som Aldrig sa.....

    Hur är det möjligt att inte förstå att andra inte har samma perspektiv, värderingar och åsikter som du och att det är okej? Utan att någon av oss inte vet något om livet. Vad vet du om i vilka situationer vi varit gravida? Jag kan då tala om att min första graviditet inte precis svävade på rosa moln... Jag lät ändå mitt barn leva. För det är självklart under nästan alla förhållanden för MIG. Principer är inget pynt man slänger ut genom fönstret bara för att svåra tider kommer.


    Men hallå, man gör väl inte abort enbart för att en graviditet är jobbig. Eller t o m överjävlig. Mina 3 grav var rätt slitiga, men abort fanns aldrig i min hjärnverksamhet ens. Aldrig. Jag älskar mina 3 barn utöver allt. Jag trodde aldrig i livet jag skulle behöva genomgå en abort senare i livet.
  • Anonym (Maria)
    Idealisten84 skrev 2020-07-17 16:23:22 följande:

    Jag med!! Ett barn är ett barn!! och hon/han är inte skyldig för vad hennes/hans pappa har gjort!! Jag är kristen och en kvinna jag känner som är 70 plus blev till genom våldtäkt, hon har varit jätteunderbar och hjälpt andra i nöd som volontär, trasiga människor som gått igenom övergrepp har hon bett för och hjälpt, en fantastisk klippa en äkta kristen, som nu har själv 5 barn och flera barnbarn.

    Det är fel att kasta bort ett helt liv bara på grund av hur han eller hon blev till.

    För mig så är inte i den situationen mannen som våldtagit kvinnan och gjort henne gravid barnets pappa på något annat sätt än genetiskt. Skulle barnet fråga efter pappa så kan man alltid säga att man inte hittat rätt pappa än( om man är ensamstående) eller att dess biologiska pappa inte är god och därför så har hon en ny och bättre pappa( om man har hittat ny partner och väljer berätta att barnet inte är biologiska partnerns barn)

    www.liveaction.org/news/my-son-was-conceived-in-rape-but-he-is-innocent-and-worth-protecting/


    Alltså ursäkta vad är det för propagandaskitbilder? Är väl ingen som säger här, att något är ett oskyldigt barns fel.

    Utan det hänger ju helt på vad den blivande mamman känner, om nu en graviditet blir av genom en våldtäkt. Vill man behålla är man helt fri att få göra det utan fördömanden, vill man ha en abort ska man få det utan fördömanden. Herregud du missar ju frågan helt och hållet.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Thea) skrev 2020-07-17 18:14:04 följande:

    Det finns det folk som gör. Talar du om mitt fall så var det inte precis bara det fysiska som var jobbigt med den graviditeten...


    Nej, jag vet inte hur svårt du hade givetvis det är ju så individuellt. Men det lät lite i ditt inlägg som att man lite till mans gör abort om grav är jobbig. Jag tror många håller ut men kan förstå vid svår hyperemis gravidarum att man gör det tex, Sedan finns det såklart mängder med omständigheter som kan påverka. Samtidigt vissa borde kanske göra abort istället för att föda barn efter barn in i dysfunktionella familjer. Alltså riktiga problem som misshandel, missbruk osv. Menar alltså inte dig nu, utan ute i samhället överlag. Ja hellre givetvis att de förhindrar graviditet såklart i första hand men det verkar ju inte alltid fungera så bra just om man nu har väldigt mycket andra problem kanske.
Svar på tråden Hur många aborter har ni gjort?