Inlägg från: Anonym (Thea) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Thea)

    Hur många aborter har ni gjort?

    Självklart aldrig.

  • Anonym (Thea)
    Anonym (Bm) skrev 2020-07-16 15:30:00 följande:

    Vilket svar. Ingenting är självklart. Förhoppningsvis kommer du lära dig det genom livet.


    Faktiskt mer eller mindre jo. Jag hoppas att du lär dig att en modell inte går för alla.
  • Anonym (Thea)
    Anonym (Maria) skrev 2020-07-16 16:10:48 följande:

    Ja, det är enkelt att säga du! Om du nu inte vet med dig att du är helt infertil givetvis.


    Det är faktiskt lätt att både säga och göra.
  • Anonym (Thea)
    Anonym (Maria) skrev 2020-07-16 17:24:38 följande:

    Att uttrycka sig så - Självklart inte, om något som oftast är ganska omtumlande är närapå provocerande. För man vet aldrig vad som händer under livet. Jag får erkänna själv att jag skulle för något åt sedan aldrig i livet skulle tro att jag skulle genomgå en abort i min ålder dessutom. Men så blev det.


    Att någonting är provocerande och att du blir provocerad är två olika saker...
  • Anonym (Thea)
    Anonym (Bm) skrev 2020-07-16 19:07:40 följande:

    Som sagt. Ingenting är självklart när det gäller graviditet. Hade ni båda varit lite mer ödmjuka och haft mer kunskap så hade ni förstått. Var glada att ni sluppit se all tragik som finns istället för att uttala er så totalt utan empati.


    Varför tänker du att någon som inte tror som du lider brist på kunskap eller ödmjukhet? Du gör det nödvändigtvis inte bara för att du inte tror som jag. Vad vet du om våra erfarenheter?
  • Anonym (Thea)
    Anonym (Bm) skrev 2020-07-16 19:30:07 följande:

    Skillnaden är att du som du säger tror.

    Hade du varit empatisk hade du inte i ditt första inlägg skrivit självklart ingen. Finns betydligt bättre sätt att uttrycka sig på om man bryr sig om sina medsystrar.


    Det kallar jag empatiskt, att neka någon dennes personliga åsikter, tankar och känslor. Hör du dig själv? Är du verkligen empatisk när du fråntar mig rätten att bestämma vad som är självklart för mig? Är det att bry sig om sin "medsyster"? Men det är ju så det funkar, det handlar inte om att stötta andra kvinnor oavsett vem kvinnan är och vad hon står för. Det handlar om att bara stötta den egna normen och kalla det för öppensinnat.
  • Anonym (Thea)
    reptilina skrev 2020-07-16 20:04:57 följande:

    Vadå självklart???! Det kan ju finnas ziljoners skäl till abort, alla är helt ok eftersom det är kvinnan själv som bestämmer över sin kropp och framtid. Otroligt ohyfsat av dig att uttala dig sådär.


    Därför att det är självklart för mig. Varför är det ohyfsat att uttala mig om någon som rör mig personligen? Är det också ohyfsat att min favoritglass är twister och att jag tycker att lakrits är det äckligaste som finns? Tro det eller ej, men jag blir inte provocerad om du älskar lakrits. Eller har gjort abort.
  • Anonym (Thea)
    Anonym (Sofia1992) skrev 2020-07-17 00:16:22 följande:

    Du ser väl vad det står i rubriken på tråden ? Det är ju DU som går in och skriver i syfte att provocera när du vet mycket väl vad tråden handlar om. Man får de svar man ber om helt enkelt.


    I "Hur många barn har du?"-trådar, är det provocerande när några skriver att de inte har några barn alls?

    Var skriver ts att hon enbart vill ha svar från kvinnor som har gjort minst en abort? Varför har du rätt till dina åsikter och värderingar, men inte jag? Varför vet du vad som är självklart för dig, men jag vet det inte?

    Jag säger det igen. Att något är provocerande är inte samma sak som att du blir provocerad. Intressant är också att OM(vilket jag inte gör)jag skulle skrivit något galet bara för att provocera så hade du ju gjort bäst i att inte ge mig någon uppmärksamhet....men det gick inte. För du blir provocerad.
  • Anonym (Thea)
    Miss Skywalker skrev 2020-07-17 00:56:41 följande:

    Så du skulle palla föda och ta hand om en ev våldtäktsmans barn. Starkt!


    Jag personligen skulle faktiskt föda ett barn som kommit till genom våldtäkt.

    Saken är dock den att detta är ett mycket osannolikt scenario om man lever som jag gör. Dessutom kan man inte stifta lagar efter en pytteliten minoritet(en amerikansk undersökning visade att typ 0,3% av alla aborter gjordes av någon som var minderårig, utsatt för incest eller hade blivit våldtagen). Det är som att det vore okej att döda alla harar man ser bara för att harar då och då drabbas av pest. Ett undantag är ett undantag och ska behandlas som detta.
  • Anonym (Thea)
    Anonym (Jenny) skrev 2020-07-17 08:03:19 följande:

    Inget är iallafall självklart. Att du tycker så visar bara att du vid 51 års ålder fortfarande inte vet vad det kan innebära att leva. Du vet aldrig i förväg vilka situationer livet kan ställa dig inför.

    Jag var också emot abort till den dagen då det inte fanns något val.


    Som Aldrig sa.....

    Hur är det möjligt att inte förstå att andra inte har samma perspektiv, värderingar och åsikter som du och att det är okej? Utan att någon av oss inte vet något om livet. Vad vet du om i vilka situationer vi varit gravida? Jag kan då tala om att min första graviditet inte precis svävade på rosa moln... Jag lät ändå mitt barn leva. För det är självklart under nästan alla förhållanden för MIG. Principer är inget pynt man slänger ut genom fönstret bara för att svåra tider kommer.
  • Anonym (Thea)
    Madida skrev 2020-07-17 11:17:17 följande:

    Inga aborter. Har 2 barn, 2 år och 5 år


    Du anar inte vad provocerande du är nu ;)
  • Anonym (Thea)

    Jag glömde skriva hur många barn vi har. Vi har fyra barn. Alla utom äldsta är planerade. Alla utom äldstas var lätta graviditeter. Alla barnen är lika värda, förtjänar samma chans och är lika älskade för det.

  • Anonym (Thea)
    Anonym (Maria) skrev 2020-07-17 16:18:43 följande:

    Men hallå, man gör väl inte abort enbart för att en graviditet är jobbig. Eller t o m överjävlig. Mina 3 grav var rätt slitiga, men abort fanns aldrig i min hjärnverksamhet ens. Aldrig. Jag älskar mina 3 barn utöver allt. Jag trodde aldrig i livet jag skulle behöva genomgå en abort senare i livet.


    Det finns det folk som gör. Talar du om mitt fall så var det inte precis bara det fysiska som var jobbigt med den graviditeten...
  • Anonym (Thea)
    Madida skrev 2020-07-17 18:29:42 följande:

    Haha! På vilket sätt?


    Man(eller jag) fick inte skriva att jag inte gjort någon abort alls eftersom att ts frågar efter abort i rubriken.
  • Anonym (Thea)
    Anonym (Maria) skrev 2020-07-17 18:39:39 följande:

    Nej, jag vet inte hur svårt du hade givetvis det är ju så individuellt. Men det lät lite i ditt inlägg som att man lite till mans gör abort om grav är jobbig. Jag tror många håller ut men kan förstå vid svår hyperemis gravidarum att man gör det tex, Sedan finns det såklart mängder med omständigheter som kan påverka. Samtidigt vissa borde kanske göra abort istället för att föda barn efter barn in i dysfunktionella familjer. Alltså riktiga problem som misshandel, missbruk osv. Menar alltså inte dig nu, utan ute i samhället överlag. Ja hellre givetvis att de förhindrar graviditet såklart i första hand men det verkar ju inte alltid fungera så bra just om man nu har väldigt mycket andra problem kanske.


    Abort görs av massa anledningar. Resultatet är dock detsamma. Oönskade barn ska tas om hand.

    Jag blev gravid med äldsta när jag var 17 år. Mina föräldrar ville pressa mig till abort. När jag vägrade slängde de ut mig, hotade mig och jag och mannen levde gömda ett tag. Jag blev allvarligt sjuk under graviditeten och riskerade faktiskt att dö, läkarna uppmanade mig också till abort. Jag låg inlagd under stora delar av graviditeten. Vår dotter förtjänade ändå att få leva.
  • Anonym (Thea)
    Madida skrev 2020-07-17 20:47:50 följande:

    Ts frågar hur många aborter man gjort, och mitt svar är noll. Hur kan det inte vara svar på ts fråga?


    Exakt, jag håller med dig.
Svar på tråden Hur många aborter har ni gjort?