Inlägg från: Anonym (Oink) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Oink)

    Bör horeri vara olagligt?

    Anonym (Ja, med bevis på:) skrev 2020-07-23 22:33:49 följande:

    Där har vi en massiv sexköpsmarknad som ingen riktigt vill undersöka och försöka stoppa. Vare sig från extremvänster hela vägen ända bort till extremhöger och allt däremellan är detta något man inte vill kännas vid. Av olika orsaker vill man inte kännas vid det, men resultatet är samma. Ingen insyn alls och massivt mänskligt lidande. 


    Vad gör du själv åt problemet? Hur sprider du uppmärksamhet och belyser detta mänskliga lidande?
  • Anonym (Oink)
    Anonym (Ja, med bevis på:) skrev 2020-07-23 22:57:48 följande:

    Väldigt lite. Jag försökte hjälpa en polare som är gay och se till att han slutade vara så självdestruktiv. Jagade fysiskt bort en obehaglig kund (Han ringde om hjälp) men sedan blev han sur och otacksam när jag fortsatte försöka hjälpa honom genom att dyka upp och spola ner hans knark och jagade bort en annan kund.

    Sedan dess ingenting.   


    Ja det var ju bra gjort. Men då är det lite underligt att du är upprörd över att ?ingen vill kännas vid problemet?. Förväntar du sig att andra ska göra det åt dig?

    Grundproblemet kvarstår: män är villiga att köpa sig övergrepp, könet på motparten är i frågan ganska ointressant. Men eftersom fler kvinnor än män är prostituerade så är det kanske inte jättemärkligt att det är de man pratar mest om.

    Och så vill vi ju inte hamna i den gamla tradiga visan om att män minsann också har det kämpigt, som män som inte är villiga att själva lyfta ett finger för att få till en förbättring gärna sjunger och förväntar sig att kvinnorna ska ta även den kampen åt dem.
  • Anonym (Oink)
    Anonym (Ja, med bevis på:) skrev 2020-07-23 23:46:57 följande:

    Jag förväntar mig nog det ja. För jag kan inte lösa det själv.

    Fler kvinnor än män är prostituerade. Men det finns ändå en jävla massa prostituerade män. Hur många sådana torskar åker dit? Ingen. Hur ofta patrullerar polisen de områden/ställen där gatuvarianten av detta sker? Aldrig. Isåfall om de är på plats, är de där för annat ärende.

    Det är så gott som riskfritt (rättsligt) att köpa sex av män, även som man. De här snubbarna (Ofta ganska unga män) har inga instanser att vända sig till, får ingen hjälp, och det är som en slags laglös anarki där ingen bryr sig om någon ung vilsen HBTQ-person får för sig att börja sälja sex. Det är nästan tvärtom, att man är homofob om man inte stödjer det.


    Ingen kan göra allt själv men alla kan göra något. Du kan tex börja med att starta ett instagramkonto för att väcka opinon och sprida kunskap. Du kan inte putta vidare på någon annan att göra det du inte vill göra själv.
  • Anonym (Oink)
    Anonym (A) skrev 2020-07-24 08:10:44 följande:

    Det finns rätt många problem i samhället som var och en har rätt att lyfta till högre instans och påpeka till gemene man om att det här behöver vi prata om.

    Detta har alla rätt att göra utan att själv behövt göra direkta åtgärder på egen hand. Om det skulle vara krav på att allt man lyfter upp på bordet man ska ha gjort något eget så skulle många problem bli olösta.

    Det finns mycket i samhället en individ inte kan eller har resurser till att lösa eller påverka. Men varje person har ändå sin fulla rätt att påverka makthavarna och i och med det belysa problemet så det kommer upp på bordet.


    Prova att läsa allt jag skrivit innan du slår in öppna dörrar. Nej man ska faktiskt låta bli att gnälla på att andra inte gör något om man själv inte heller gör något.

    Att påtala ett problem är bra och rätt men att sen gnälla över att andra inte gör något åt det samtidigt som man själv vägrar det är bara gnäll och att putta vidare ansvaret till andra.
  • Anonym (Oink)
    Anonym (A) skrev 2020-07-24 08:33:08 följande:

    Javisst om gnället gäller en annan privatperson. Men om gnället gäller samhället i stort, makthavarna eller de styrande på annat sätt så tycker jag det är helt ok att gnälla att de inte gör tillräckligt även om man själv inte gör något.


    Ja det får du tycka. Men det var inte ämnet. Personen här gnällde över att de som pratar om kvinnliga prostituerades problem inte också pratar och om uppmärksammar manliga prostituerades problem. Men hen uppmärksammar själv inte problemet på något sätt mer än att gnälla över att andra jobbar för att stärka kvinnors svårigheter.
  • Anonym (Oink)
    Anonym (Oink) skrev 2020-07-24 08:39:39 följande:

    Ja det får du tycka. Men det var inte ämnet. Personen här gnällde över att de som pratar om kvinnliga prostituerades problem inte också pratar och om uppmärksammar manliga prostituerades problem. Men hen uppmärksammar själv inte problemet på något sätt mer än att gnälla över att andra jobbar för att stärka kvinnors svårigheter.


    Menar så klart: gnälla över att andra jobbar för att belysa kvinnors svårigheter.
  • Anonym (Oink)
    Anonym (A) skrev 2020-07-24 08:56:37 följande:

    Jag förstår. Men i tex inlägg 67 där du citerat ett inlägg så pratar han om polisen inte sätter dit och att män inte har instanser att vända sig till osv.

    För mig är polisen en myndighet o instanser är ofta större organisationer som privatpersoner har svårt att skapa. Lite därför jag reagerade. Men han kanske har riktat in sig på kvinnliga privatpersoner nån annanstans o då förstår jag dig.

    I det inlägget tyckte jag i alla fall att han riktar sig emot samhällets större resurser. Där jag också är benägen att hålla med att fokus är för dåligt på mäns problem inom det här området.


    Ja? Och på det var frågan om vad personen själv gör för att belysa problemet och väcka opinion. Svaret var inget men han anser att andra bör göra det.

    Och här har vi grunden till varför mäns problem inom området inte belyses: för att män inte är villiga att belysa dem utan hellre gnölar om att kvinnor inte gör det åt dem.
  • Anonym (Oink)
    Anonym (För) skrev 2020-07-24 15:04:10 följande:

    Att kvinnor säljer sex av biologiska skäl medan män köper sex av biologiska skäl.


    Kvinnor säljer sex i brist på andra val. Män köper sex för att de har kass människosyn och tycker att det är rätt att köpa ett övergrepp.
  • Anonym (Oink)
    Stugfrun skrev 2020-07-25 11:07:12 följande:

    Jag har egentligen inget svar på frågan som ställs i trådstart, men har funderat mycket på om det skulle vara en bra grej med statliga bordeller. Det finns ju kvinnor och män som vill sälja sex och de som vill köpa. Att tillhandahålla en efterfrågad tjänst under kontrollerade former borde ge säkerhet till både säljare och köpare.

    Att män (och kvinnor) kan få sex och samtidigt veta att kvinnan/mannen som säljer gör det frivilligt och med glädje.

    Eftersom detta är en, vad jag tror, en kontroversiell åsikt, har jag inte diskuterat detta med så många jag känner. Jag välkomnar åsikter och tankar som kan hjälpa mig se de nackdelar/fördelar som kan finnas med statliga bordeller :)


    Statlig bordell? Känns det rimligt att skattepengar ska gå till det?
  • Anonym (Oink)
    Stugfrun skrev 2020-07-25 11:21:46 följande:

    Tja, om vi tänker vidare att det eventuellt minskar trafficking och skyddar de som vill sälja sex. Kanske bidrar det till förbättrad psykisk hälsa hos de människor som av olika anledningar har svårt att hitta en sexpartner. 

    Skatteintäkt från säljarna kommer också till :) 

    Tack för din input!


    Trafficking minskar inte med reglerade bordeller, ej heller den psykiska ohälsan hos de prostituerade. Det vet man från exvis Tyskland.

    Det kan aldrig vara acceptabelt att någons psykiska hälsa ska förbättras på bekostnad av någon annans hälsa (fysisk och psykisk). Har man svårt att hitta sexpartner måste man jobba med sig själv, inte använda kvinnor som köttstycken.
  • Anonym (Oink)
    Vattumankillen skrev 2020-08-18 14:21:22 följande:

    Bra korkad?

    För andra saker i samhället är det ju olagligt om någon fattig exempelvis säljer knark, stjäl för hen är fattig. Dessutom blir det ologiskt att man ska få sälja något men ingen får köpa det.

    Orsaken varför det är män och inte kvinnor som köper sex och att det är kvinnor som säljer sex främst

    beror ju på hur människan fungerar. Därför blir det inte lika rättvist då ens könet bara bestraffas.


    Nu är det ju inget tvång för män att köpa sex. Det gör de (som gör det) helt frivilligt. Att sitta och yla om någon sorta biologi som skulle tvinga män att köpa övergrepp är bara så patetiskt att det inte förtjänar ett längre svar än så här. Är du inte villig att ta konsekvenserna av ditt handlade: utför inte handlingen. Ta ansvar för ditt liv och ditt beteende. Visa att du är mer än en driftstyrd amöba som saknar all form av empati, medmänsklighet och konsekvenstänk. Varför reducera dig själv till en så enkel varelse?
  • Anonym (Oink)
    Vattumankillen skrev 2020-08-18 20:10:34 följande:

    Jaha.

    Hur patetiskt är det då om det som du skriver om?


    Va? Kan du försöka förtydliga? Meningen är grammatiskt obegriplig, saknas kanske ett skiljetecken någonstans?
Svar på tråden Bör horeri vara olagligt?