Inlägg från: Anonym (En till) |Visa alla inlägg
  • Anonym (En till)

    Jag är muslim- fråga mig vad du vill!

    Tycker att det är härligt att du tar dig tid att svara (Nadia)

    För mig själv som är uppväxt muslim i Sverige så var Mohammed Knut Bernströms översättning Koranens budskap ett enormt lyft. Koranens ord har inte ändrats på mer än 1400år och för mig var det ett uppvaknande att läsa hur viktigt det är att vi möter andra med respekt och empati. På nästan var och varannan sida handlar om vårt beteende mot varandra.

    Tyvärr så tror många unga muslimer själva pga okunskap att deras fullkomlighet som muslim handlar om att undvika vissa yttre saker som är "Haram" osv men glömmer att det som kan sänka dig mer som muslim är att du har dåligt beteende mot andra och att du pratar bakom ryggen (Gheeba), o skvaller och spridning av falska uppgifter, oavsett om den personen är muslim eller ej.

    Den person beter sig så kommer inte att känna paradiset lukt om den inte vänder i ånger och ber om förlåtelse. Den som utsätter en kvinna/ flicka för ett förtryck har ett ännu större straff att vänta.

    För mig var den nya kunskap och omfamnandet av islam en viktig frigörelse från den arabiska kulturen som mer genomsyras av uråldriga traditioner, med överlägsenhet och förtryck.

  • Anonym (En till)

    En sak till

    Jag har märkt att jag som högutbildad och troende muslimsk kvinna inte alltid är så populär bland vissa grupper som tillhör den arabiska traditionen som själv inte är troende eller praktiserande, tex när jag lyfter rätten till utbildning, jämställdhet eller skilsmässa.

    Jag själv har hijab och jag tog på sjalen efter att jag hade hört svenska/ utländska konvertiter prata om sin väg in i islam. Jag som uppväxt i Sverige kände mer samhörighet med dessa kvinnor än med typiskt arabiska tradionalister.

  • Anonym (En till)

    Håller med

    Det som är positivt är att jag ser fler föräldrar som vill att deras flickor har en en högre utbildning och med det kommer också en ökad kunskap som är viktig för integrationen. Som muslim är det viktigt att just satsa på sin dotters utbildning för att det tryggar hennes framtid och gör henne mer oberoende av andras stöd.

  • Anonym (En till)

    De som förblir ogifta med egen vilja eller för att de inte hittar en partner så har de absolut inget mindre värde. Som muslim så ogiltigförklaras ditt äktenskap om du inte har gett ditt godkännande. Tex en kvinnans tystnad ska tolkas som ett nej/ nekande till äktenskap. Så alla de sk tradionalister som har farit iväg med sina döttrar för att gifta bort i hemlandet så är det Haram om något.

  • Anonym (En till)

    Jag märker att de troende muslimer som själva har en kombination av högre utbildning och kunskap i islam och är integrerade lyfter kvinnans värde så det är ju hoppfull.

    Kul att det överlag hålls en god ton i frågorna här , har varit med någon gång då det var väldigt hätskt från vissa.

  • Anonym (En till)

    Preventivmedel är helt ok! Alla troende muslimska vänner jag känner använder.

  • Anonym (En till)

    Ursäkta Nadia nu svarar jag igen

    (Undrar) lnom islam så är det viktigt med att ha en ömsesidig och kärleksfull relation, där bådas njutning är lika viktig.

    En kvinna som inte känner sig tillfredsställd på det intima planet har lika rätt att begära tex skilsmässa om hon inte vill leva med det.

  • Anonym (En till)

    Jag har själv valt att följa islam och Allah ( Gud). För mig personligen ägnar jag mig inte åt en massa ifrågasättande eftersom själv är ansvarig för mina val och vet vad jag vill. Jag har själv valt en medelväg som känns bra för mig. För mig personligen är det fantastiskt att ha fått gåvan att hittat rätt och kunna hämta kraft i Allahs heliga skrift när livet känns tungt.

    Vill man fråga saker som muslim så är självklart alltid ok, tex klädsel o annat.

  • Anonym (En till)

    [quote=80549847][quote-nick]Anonym (Undrar) skrev 2020-07-28 13:33:30 följande:[/quote-nick]Det låter ju bra. Men hur får männen lära sig att tillfredsställa en kvinna då? Speciellt om man ska vara oskuld när man gifter sig

    Genom att vara pålästa såklart! Vet många muslimska föräldrar som har fina samtal om vikten av kunskap i detta.

  • Anonym (En till)
    oanonym skrev 2020-07-28 14:31:21 följande:

    Hade du alltså kunnat valt att inte tro?

    Själv kan jag inte välja vad jag ska tro på.


    Jag väljer att tro på det jag vill och du väljer det du vill tro på.

    " Tvång ska inte förekomma i trosfrågor" ( Sura 2, 256 Koranens budskap, Bernström )
  • Anonym (En till)

    [quote=80550001][quote-nick]Anonym (kuling) skrev 2020-07-28 14:42:10 följande:[/quote-nick]Du menar på fullaste allvar att du känner MÅNGA muslimska föräldrar som har samtal med sina barn om hur dom ska tillfredsställa sin partner? du måste skämta eller är det ett dåligt försök till trollning du

    Anonym (kuling);

    Du vet inte vilka jag umgås med och känner. Tyvärr umgås jag inte med den sorten du beskriver. Skulle jag göra det så är jag snabbt impopulär eftersom jag skulle jag inte delar deras syn.

    Det kan vara skillnad på en svensk som har blivit muslim och en med utländsk som är mer färgad av familjens uråldriga kultur/ tradition.

    Tackar för mig ! Ser nu att andra tar chansen att få spy gälla.....synd att dessa kapar trådar igen för andra som ärligt vill ställa frågor.

    Återigen fint av dig Ts( Nadia) att ta dig tiden i vilja svara.

Svar på tråden Jag är muslim- fråga mig vad du vill!