Inlägg från: Anonym (Svennemannen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Svennemannen)

    Jag är muslim- fråga mig vad du vill!

    Anonym (Nadia) skrev 2020-07-27 08:55:33 följande:

    Som rubriken lyder!


    Jag är gift med en muslimsk kvinna från Somalian jag är helt svensk själv. Hon blir skitarg när jag dricker en drink hemma någon enstaka gång eller ger barnen skinka på mackan trots att hon hela tiden vetat att jag inte är muslim och våra barn inte heller är det just nu för de är små och de kommer inte bli det heller. Förstår du henne varför hon blir så arg över det egentligen? Vi är överens om att barnen är små och inte behöver religion i sina liv. Hon är troende muslim själv.
  • Anonym (Svennemannen)
    Anonym (Nadia) skrev 2020-07-28 20:09:49 följande:

    Varför möts ni inte halva vägen?


    Jo försöker ju, men det känns som att hon blir arg när jag lever enligt mina traditioner ibland. Jag behöver ju inte ta en drink hemma och sådär men hon har sina traditioner och jag mina liksom. Vi brukar ju fira varandras högtider och sådär så det funkar bra.

    Har funkat väldigt bra i alla år faktiskt det är bara småsaker vi tjafsar om ibland egentligen när det kommer till traditioner. Hon förstår inte alls att jag går ut ibland på öl med kompisar, så har slutat med det, det är mer värt för mig att hon mår bra. Vi ses hemma ibland hos någon av dem och hon är ok med det.
  • Anonym (Svennemannen)
    oanonym skrev 2020-07-28 20:16:09 följande:

    Ena barnet får skinka på mackan? :)


    Barnen får det ibland för de gillar det, på julen också (de älskar julmat). Däremot har hon sagt att barnen inte får dricka när de blir äldre vilket iofs är bra.
  • Anonym (Svennemannen)
    oanonym skrev 2020-07-29 12:26:33 följande:

    Det går ju att prata om alkohol och droger med barnen på andra sätt än att bara förbjuda. Religiös moral säger oftast bara vad man inte ska göra, det säger sällan varför. Att följa ett sådant regelverk gör att barn inte kan ta moraliska beslut själva.

    Nu säger jag inte att detta gäller dig, utan det är mer generellt. Religiösa moralsystem är egentligen inga system, de är manualer.


    Jaa men precis. Min fru har själv använt sig av marijuana under några år men har lyckats sluta med det så hon vet hur det är att bli beroende av någonting.

    Jag har även haft en nära släkting med grava alkoholproblem så det är viktigt att motivera barnen snarare än förbjuda. Samtidigt skulle det vara skönt att förbjuda och slippa oroa sig. Vill inte hitta mina barn utslagna. Ens dotter till exempel bland massa okända killar osv.
Svar på tråden Jag är muslim- fråga mig vad du vill!