Inlägg från: Anonym (Förälder) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förälder)

    Umgänge, resa bort

    Jag hör inte så mycket flexibilitet från din sida i detta inlägg.
    Självklart ska mamman kunna resa iväg med barnet.
    Jag säger inte att du inte kan ha barnet men tänk lite innan du gör något nu.

    Vad skulle du säga om hon kräver att ni drar upp ett mer spikat umgänge som inte skulle fungera med ditt schema?

    Nu hör jag bara: me, me,me här.

    Tänk om lite är du snäll, det kommer inte bli bra om du kommer med en massa orimliga krav.
    Mamman är väldigt flexibel.

  • Anonym (Förälder)
    annabellelee skrev 2020-07-27 23:49:41 följande:

    Nu vet jag inte hur du arbetar, men det låter orimligt att du bara kan träffa barnet just de dagarna ditt ex vill resa. Även om du inte har 7 timmar ledigt, nog måste du kunna ha 2-3 timmar ledigt någon gång föritom dessa två dagar.

    Det låter krävande att det alltid är ditt schema som styr - har du väldigt oregelbundna jobbtider?


    Exakt.

    Det måste ju inte vara 7-8 timmar per gång alltid.
  • Anonym (Förälder)
    Anonym (Pappa/umgänge) skrev 2020-07-28 00:06:37 följande:

    Nu förstår jag inte, flexibel försöker jag vara. 
    Jag försöker ta på mig så mycket umgänge som möjligt efter mitt jobbschema, detta för jag tror det kommer gynna anknytningen framöver. 

    I det stora hänger i att hon tycker jag är "dum i huvudet" när jag träffar vänner eller släkt med honom. För då utsätter jag för Corona tydligen.
    När jag då tycker det är fel att åka iväg på resa och drar samma Coronakort och då mitt umgänge blir påverkat tänkte jag.
    Men vi har inte gjort något fastställt schema ännu som jag skrev. Just pga denna fundering kring detta. 

    Är det något mamman har planerat så har jag inte några problem att prata om det. Det försöker jag alltid göra.

    Spikat umgänge skulle säkert varit skönt då jag i höst kommer gå på mera regelbundet schema. 


    Coronakortet ska såklart gälla för båda.
    Och beroende på vilken sorts resa så undrar jag såklart lite mer över den.
    Men bil?
    Då känns det ok.

    Och fram tills dess:var då mer lyhörd.
    Nu går ju hela mammans liv och barnets umgänge med dig runt ditt schema.
    Så ja bjud på dessa 2 dagar,

    I höst kan ni ju då efter att ha pratat med FR och gjort ett schema ha mer fasta dagar utefter barnet, som är litet och inte efter dig.
  • Anonym (Förälder)
    Brumma skrev 2020-07-28 00:07:54 följande:
    Ok, då har du barnet ofta, själv, och barnet bör ha kunnat knyta an till dig bra :)

    Personligen är min erfarenhet bland vänner, familj osv att man mer bör utgå från relation och inte ålder. Ja, växelvist boende rekomenderas inte förrän barnet är ett par år, men övernattningar bör kunna göras inom närmsta tiden om ni har stark anknytning. Dock behöver ni ta med i beräkningen att mamman troligen är den primära anknytningspersonen här - och nej, det har INGET med att hon är mamma att göra utan för att barnet faktiskt lever med henne mest. För ett litet barn är det viktigt att inte vara borta alltför länge från den primära anknytningspersonen då de uppfattar tid på ett annat sätt än vi. Så jag skulle föreslå ngn enstaka övernattning till att börja med. Tex från eftermiddag till förmiddag dagen efter. Fortsätta träffa barnet på ett liknande sätt som nu, och säg två veckor senare testa en övernattning igen.

    Det viktigaste här är att barnet mår bra - ni verkar vara två engagerade föräldrar som båda vill barnets bästa, men ni kanske har lite olika åsikter om vad det är ;) Täta umgängen är A och O vilket ni ju verkar ha. Jag tror, men detta är ju bara min egen privata åsikt, precis som resten jag skrivit, att du kan tjäna på att INTE kräva övernattning dessa två dagar. Dels för att ni faktiskt inte har ett överenskommet schema, dels för att hålla er relation på en bra nivå - och dels för att två nätter kanske inte är det bästa att börja med..

    Varför kan du enbart dessa två dagar? Enbart pga arbete? Kan du ta kortare umgänge ngn annan dag? Ge lite för att kunna "ta" lite en annan dag?

    Visst, umgängesscheman är bra MEN ännu bättre är ett samarbete där båda föräldrar kan ge och ta ibland. Ändra en dag här och där för att underlätta för resor, kalas osv.. Självklart är det viktigt att detta kommer från båda. Som det är nu anser du att hon "tar" eftersom hon inte ger dig umgänge de dagar du kan, medans hon förmodligen känner att DU "tar" eftersom det till största delen är ditt schema som sätter umgänget och hon måste rätta sig.

    Prata med varandra, erbjud henne att åka men försök att komma fram till ngt du får tillbaka. Tex en övernattning vecka 35/36 med lite extra täta umgängen veckan innan. Visa att du lyssnar på henme men även kommer med väl genomtänkta förslag.
    Så bra skrivet Brumma.

Svar på tråden Umgänge, resa bort