Inlägg från: EnAnonumius |Visa alla inlägg
  • EnAnonumius

    Förbjuda slöja?

    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-29 13:17:15 följande:
    Nej, eftersom slöjan har med en religion att göra och man ska få kunna utöva sin religion i ett land med religionsfrihet.

    Däremot könsstympning, tvångsäktenskap, misshandel och sådant som inte har med religion att göra men förekommer i olika kulturer kan lätt förbjudas (de är också förbjudna). För det är inte självvalt och är riktiga problem tillskillnad från ett plagg.
    Du har fel på en punkt. I Sverige så är det enbart kvinnlig könsstympning som är förbjuden. Det är fortfarnde tillåtet med manlig könsstympning. 

    Jag anser att alla former av att stympa ett kön oavsett om det är en man eller kvinna skall förbjudas. Den enda tillåtna omskärelsen/stympningen av ett kön, i Sverige, skal ske enbart av medicinska skäl.

    Och det skall vara straff på föräldrarna om de åker utomlands om gör en omskärelse/stympning på sitt barn. Straffet skall vara att man fråntar föräldrar barnet och det skall få sitta några år i fängelse.

    Religiös könsstympning anser jag att det skall vara 18årsgräns på.

    Tillägger:
    Jag vill inte höra örondragare om att det är "värre för kvinnor".
    Då det finns fyra olika grundformer av kvinnlig könsstympning allt från att "pricka klittan",  till den "faraoniska omskärelsen".
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-30 10:30:20 följande:
    Jag har inte fel nej, med könsstympning menade jag kvinnlig könsstympning. Den manliga brukar man kalla för omskärelse.

    Sedan kan man tycka vad man vill om det.
    Ursäkta?  Snacka om efterhandskonstruktion.
    Om du skriver könsstympning så hur skall folk kunna veta att du menade "kvinnlig könsstympning".

    Skyll inte på att den manliga brukar man kalla för omskärelse.
    Du även omskärelse är en könsstympning. Varken du gillar fakta eller inte.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-30 10:13:36 följande:
    ÅTERIGEN är slöja, för den som vill praktisera sin religion mer, är något man sedan kan ångra sig över. Precis som många kvinnor i de flesta muslimska länderna går runt utan slöja UTAN att andra reagerar, så är det samma sak om inte bättre i Sverige.
    Medan det finns muslimer från länder som sätter slöja på flickeBARN i så låga åldrar som är runt 5-6år. Jag ser det dagligen hemma på gården små flickor på mellan 5-6 år som bär slöja dagligen och växer upp med "slöjan på"...
    Vilket VAL har dessa BARN? På vilket sätt skulle det hindra en vuxen kvinna att att välja bära slöja om hon vill om man inför ett slöjförbud på minderåriga flickor (från 0-18)?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-30 14:09:09 följande:
    Kul att du som icke-muslim sett det medan jag som muslim aldrig varit med om det.

     
    WOW så bara för att du "aldrig har varit med om det" så finns det inte då eller? Vad menar du?
    Vad är det som är så kul med flickor i 5-6års ålder som bär slöja.
    Jag ser inget "kul" att se detta dagligen.
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-30 14:09:09 följande:
    Kul att du som icke-muslim sett det medan jag som muslim aldrig varit med om det.

    Att ett barn någon timme vill ha en slöja på sig och du råkar se barnet just då, innebär inte att de alltid har det. Ibland vill min 4-åring bära slöja, kanske någon gång varannan månad. Skulle du sett henne just då så hade du direkt antagit att hon alltid klär sig så.

    Jomenvisst självklart så vet du ju mer en mig hur det ser ut där jag bor.Drömmer

    Jag skulle komma med en dryg kommentar här sedan men jag hoppar över det.

    Det jag kan säga i stället. Bara för att du är muslim själv så betyder det INTE att du är "kunnig/expert" på hur det ser ut i alla landsdelar i Sverige, och är kunnig på alla muslimska kulturer som finns i Sverige för den saken skull. 
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-30 14:09:09 följande:
    Inte ens somalier vars barn ofta bär slöja gör så. Där kan du se ungarna med shorts och linnen och slöja, eller tar av sig slöjan helt plötsligt. Det är inget de bär såsom de vuxna bär.

    Mig veterligen så skrev jag bara slöja.
    Jag skrev inte ett ord övriga klädesplagg barnen har på sig.
    Så varför blandar du in övrig klädsel?

    Men som sagt du duckade för min fråga.

    Jag ställer den igen.

     På vilket sätt skulle det hindra en vuxen kvinna att att välja bära slöja om hon vill om man inför ett slöjförbud på minderåriga flickor (från 0-18)?
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-30 19:36:05 följande:
    Jo, men jag tycker det är intressant hur icke-muslimer alltid "märker" saker om oss vi själva inte känner till.

    Jag vet inte allt men jag vet betydligt mer än vad ni vet.
    Suck. Då tar vi det ett varv till.  Jag citerar mig och mina egna ord från inlägg #203:

    "Det jag kan säga i stället. Bara för att du är muslim själv så betyder det INTE att du är "kunnig/expert" på hur det ser ut i alla landsdelar i Sverige, och är kunnig på alla muslimska kulturer som finns i Sverige för den saken skull. "

    (slut citat)

    Återkom gärna med frågor, kring vad som är skrivet, om du inte förstår texten.

    Just det du vet inte "allt". Men bara för att man noterar och observerar något  och du inte "märkt detta själv", så ger det dig ingen rätt att indirekt hävda att motparten har fel per se för den saken skull. Utan du får lära dig att inse att andra kan se något du själv inte sett/noterat.
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-30 19:36:05 följande:
    Jag blandar in övrig klädsel för att det är relevant?

    Det handlar alltså inte om islamisk klädsel barnen bär, att föräldrarna skulle tvinga på dem redan som små att bära islamisk klädsel pga heder och liknande utan väldigt ofta är det tjejerna själva som bär den en timme, någon dag eller vecka och tar sedan av sig. De använder den alltså som ett vanligt plagg och anpassar inte resten av klädseln till slöjan, som vuxna gör. Hur kan detta vara ett problem?
    Din rubrik säger "Förbjuda slöja?"
    Jag valde då att diskutera just slöjan. Hur blir det relevant med övrig klädsel kring mitt inlägg? Jag höll mig enbart till slöjan som sagt jag gav inte ett pip om övrig klädsel. Svara i analogt till vad jag faktiskt skriver. Om några andra i tråden tagit upp om annan klädsel än slöjan då får det stå får dem. Så jag kommer konsekvent ignorera ditt irrelevanta inslag om övrig klädsel om du svara mig igen. 

    Och hur kan det vara ett problem för dig att förstå att det inte är så för alla muslimska flickor i dessa låga åldrar? Det du dra upp stämmer inte överens med det jag sett och observerat i förorten jag bor på.
    Utan jag ser flickor i 5-6 års ålder bära slöja hela dagarna. 
    Varför har du så allvarligt svåra problem att ta till dig att det någon ser och notera måste inte stämma överens med hur DU anser att det "skulle egentligen vara" och med "dina kunskaper"?.
    Det som är märkligt är att du avfärdar det jag ser och notera utan att varit här och tittat själv på hur det ser ut. Utan du bar aviftar bort det med lite halvdumma kommentarer som:

    *) " jag har mer kunskaper än er"
    *) "men det handlar ju bara pm någon timme".

    Jag var tydligen inte heller ensam om, i denna tråden, att observerat små flickor bär slöja hela dagarna. 
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-30 19:36:05 följande:
    Det hindrar inte en vuxen kvinna, finns dock fortfarande människor som vill förbjuda det för vuxna kvinnor också.

    Sedan är även min poäng att det är sjukt att det ska vara 18-årsgräns på slöja när man får ha sex och skaffa barn som barn och även är straffmyndig som 15-åring! Varför skulle just slöjan vara något "större" en person under 18 inte kan välja själv?

    Ja och om du observerar så är INTE jag en av de människorna som vill förbjuda slöja på en vuxen kvinna. Jag var extremt tydlig med detta. Om du vill diskutera eventuellt slöjförbud på vuxen kvinna så ta upp det med dem som vill ha detta. Ta det inte med mig i fortsättning. Och nej jag vill inte höra någon dum kommentar i stil med "jag ville bara påpeka detta".

    Okey du har en liten poäng där med våran 15-årsgräns för sex och straffmyndighet. Jag kan sträcka mig till att sänka till 15årsgräns fär även slöja. Men inte könsstympning (manlig som kvinnlig) det skall fortfarande vara 18årsgräns. Och den enda godkända könsstympning (oavsett om den är manlig eller kvinnlig) skall vara av medicinska skäl.

    Dock så anser jag att då skollagen säger att skolan skall vara fri från religiösa och politiska symboler så skall det råda slöjförbud i skolorna och övriga muslimska symboler skall vara förbjudna. Ja jag anser att även kristna och judiska symboler skall vara förbjudna i skolorna. (Och ja självklart även politiska symboler skall ju vara förbjudna).
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-30 21:20:22 följande:
    Jag har svarat och diskuterat med flera i tråden, tror du jag minns exakt vad just du skrivit? Jag svarar enbart på inlägget jag citerar, bara för att DU finner det irrelevant så gör inte jag det.
    Du citera inläggen du svar på, då kan du också klara av läsa det du citera och svara i analogt med det du citerar och läser. Så slipper du beklaga dig över att "komma ihåg vad folk skriver".

    Så JA, när du svarar på ett inlägg, du citerar, så är det inte för mycket begärt att du kommer ihåg vad du svara på i det citerade inlägget, och svara på det folk faktiskt skriver.
    Något de flesta klara av att göra.

    Om du inte "kommer ihåg" vad enskild människa har skrivit, så kan du ta och trycka på "visa endast" under en person inlägg så får du fram BARA den personen inlägg i tråden så kan du fräscha upp minnet.
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-30 21:20:22 följande:
    När du tar upp småflickor med slöja och sedan undrar hur "frivilligt" det kommer vara för dem i vuxen ålder så antar du indirekt att detta skulle vara ett stort problem och att de äldre tonåringarna/vuxna kvinnorna bär slöjan för att de inte vet bättre och är vana vid det för att deras föräldrar fått dem bära slöjan som barn. Jag uppfattade din kommentar så och jag håller inte med dig, sedan om du inte menade så är inte mitt problem.
    Vilket inlägg undrade jag detta? Jag har suttit och läsa mina egna inlägg och inte hittat det du påstår att jag undra över ENLIGT DIG.

    Citera den texten och lägg med inläggsnumret också. Jag KRÄVER av dig att du gör detta. Det skall vara min text i citatbox i kombination med inläggsnummer. 
    Bevisa att jag har skrivit och undra just detta du påstår här. Alternativt så kan du lära dig att hålla isär på vem som skriver vad i framtiden även om det är många, så finns det faktiskt då tricket "visa endast" under nicket som finns vid varje inlägg.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius

    Jag ompostar en videolänk från "Anonym(ja)".


    ">



    Jag lånar från Xenias inlägg korantexten hon har citerat i från koranen.

    "
    I koranen står det inget om att kvinnor ska bära slöja. Det står så här i An- Nur (sura 24:31):

    Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen. Och de skall inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader, sina söner, sin makes söner, sina bröder, sina brorssöner, sina systersöner, närstående kvinnor, dem som de rättmätigt besitter och sådana manliga tjänare, som inte längre känner begär efter kvinnor, eller barn som ännu inte har begrepp om kvinnlig nakenhet. Och låt dem inte gå med svajande gång för att dra uppmärksamheten till sina dolda behag. Troende! Vänd er till Gud i ånger [över era fel och synder]; kanske skall det gå er väl i händer! "

    Jag anser att en manlig Imam, och citering från koranen är mycket mer trovärdig än "Anonym(TS)" faktiskt.

    Notera att den manliga Imamen säger samma sak på engelska som i den den svenska översättningen av Koranen.
    Och innan TS själv börja säga något, om det, så skall jag säga så här. Jag har tillräckligt med kunskaper om dessa översättningar av koranen på olika språk inte får lov att göra av "vem som helst". 

    Jag håller Korantexten och den manliga Imamen mer trovärdig än TS. Dessutom så är det en muslimsk ung kvinna som har den Youtube kanalen, "Let the Quran speak", som  videon är hämtad i från och ursprungligen postad av "Anonym(ja)".


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-31 01:35:26 följande:
    Läs inlägg 197 där du skriver "Jag ser det dagligen hemma på gården små flickor på mellan 5-6 år som bär slöja dagligen och växer upp med "slöjan på"... Vilket VAL har dessa BARN?"
    Just det BARN. Jag skrev vilka val har dessa BARN.
    Du vet väl vad ett barn är?

    Du anklagade mig för att påstå detta, utdrag från ditt inlägg #208 citera med citatbox:
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-30 21:20:22 följande:
    När du tar upp småflickor med slöja och sedan undrar hur "frivilligt" det kommer vara för dem i vuxen ålder så antar du indirekt att detta skulle vara ett stort problem och att de äldre tonåringarna/vuxna kvinnorna bär slöjan för att de inte vet bättre och är vana vid det för att deras föräldrar fått dem bära slöjan som barn.
    (slut citat)

    Så nej du saknar helt stöd att hävda att jag skulle undrat hur "frivilligt" det skulle vara för dem i vuxen ålder. Baserat på den meningen du citerar..

    Jag citera mitt egna inlägg #197 med citatbox:
    EnAnonumius skrev 2020-07-30 14:00:31 följande:
    Medan det finns muslimer från länder som sätter slöja på flickeBARN i så låga åldrar som är runt 5-6år. Jag ser det dagligen hemma på gården små flickor på mellan 5-6 år som bär slöja dagligen och växer upp med "slöjan på"...
    Vilket VAL har dessa BARN? På vilket sätt skulle det hindra en vuxen kvinna att att välja bära slöja om hon vill om man inför ett slöjförbud på minderåriga flickor (från 0-18)?

    (slut citat)

    Du får en chans till, och jag kräver att du bevisar att jag har skrivit och undrat just detta som DU PÅSTÅR  att jag undra över.

    Du HÄVDAR att jag skull undra hur frivilligt det är för den vuxna kvinnan.

    Vad hittar du orden "vuxen" och "kvinna" och "undrar hur frivilligt för en vuxen kvinna", i det du själv har citerat från mig.  Det är DU som påstår detta fordrande och jag hittar ITE detta i den texten där du  hävdar hatt jag skulle påstå det du hävdar att jag påstår.

    Så nu kräver jag att du kommer med faktiska bevis. Klara du det?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-31 01:27:37 följande:
    För det första, att många muslimska kvinnor inte bär slöja beror inte på att det skulle finnas olika tolkningar. En del av dem är inte där än, känner sig inte redo för att möta islamofobin som vissa i tråden visar tillexempel. Andra kvinnor vill helt enkelt inte även om de själva tror att slöja är obligatoriskt. Precis som det finns muslimer som begår andra synder - en del vill helt enkelt inte följa allt, det är mellan dem och Gud och inget vi andra ska döma. Men det innebär återigen inte att det skulle vara en annan tolkning. Med "tolkning" här menar jag etablerade tolkningar, det finns inte plats för individers egna tolkningar inom Islam då de saknar kunskap om Koranen, historia osv - något andra har ägnat nästan hela sitt liv åt för att bli kunniga om.
    Så jag tar bara detta stycket. Och nej du har inget att "utbilda oss i".

    Och den (manliga) Imamen som den muslimska kvinna har i en intervju på YouTube kanalen "Let Quran speak", sitter då och medvetet ljuger på lyssnarna och en kvinna upp i ansiktet?
    Han själv säger ju att i Koranen så står det att kvinna skall täcka sin barm (bossom), och att det inte finns påbud i koranen att kvinna måste täcka sitt hår också.

    Vem skall man lita på EN kvinna, på FL eller en Imam?

    Jag väljer att lita på en Imam om jag vill lära mig om islam.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-31 13:47:20 följande:
    För övrigt angående ditt andra inlägg så har jag redan citerat ditt ena inlägg och förklarat. Tänker inte göra det en gång till och vem fan är du för att ge mig en till chans?
    Du nu lägger du av. Du sitter och anklagar mig för något jag aldrig  har skrivit. Du sitter och anklar mig för att undra över något jag aldrig har undrat över.
     
    Ja jag skrev detta i inlägg #197:

    "Jag ser det dagligen hemma på gården små flickor på mellan 5-6 år som bär slöja dagligen och växer upp med "slöjan på"... Vilket VAL har dessa BARN?"
    (slut citat)

    Du sitter och påstår att jag har skrivit detta, jag citera dig och dina ord från inlägg #208:

    "När du tar upp småflickor med slöja och sedan undrar hur "frivilligt" det kommer vara för dem i vuxen ålder så antar du indirekt att detta skulle vara ett stort problem och att de äldre tonåringarna/vuxna kvinnorna bär slöjan för att de inte vet bättre och är vana vid det för att deras föräldrar fått dem bära slöjan som barn. "

    (slut citat)

    För den som är direkt läskunnig ser ju hur jäkla fel du har i ditt påstående.

    Jag skrev vilka val har dessa BARN..  BARN.

    Jag har inte skrivit ett endaste ord i s.k undran hur "frivilligt det kommer att vara för dem i vuxen ålder".

    Nej jag kommer inte acceptera din s.k förklaring då den också går ut på samma grundkoncept, att tillskriva mig utlåtanden jag aldrig har haft.

    Men fortsätt du och komma med falska påståenden om vad jag om det gör dig lycklig.  Men räkna med att jag inte kommer att aceptera detta från dig (eller någon annan heller)

    Men jag måste svara på din fråga.

    " Tänker inte göra det en gång till och vem fan är du för att ge mig en till chans?"


    Du måste skämta med den frågan. Så det är fel att ge andra människor en andra chans till att göra rätt, OM de har gjort fel.
    Eller vad syftar du på med denna frågan? 
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Förbjuda slöja?