Inlägg från: Anonym (Vänster är ett skällsord) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vänster är ett skällsord)

    Jag är feminist, fråga vad du vill

    Anonym (Ecco Homo) skrev 2020-07-30 14:19:28 följande:

    Hej.
    Om man har problem med att män o kvinnor skall ha ett jämställt liv/förhållande, tja då bör man inte kalla sig för feminist.

    Om hen däremot faktiskt tycker att vi ska leva jämställt och jämlikt oavsett om vi har en snopp eller snippa, så förstår jag inte varför hen inte kan kalla sig för feminist.

    En del har gjort detta till en höger/vänsterpolitisk fråga, och har därför svårt att använda detta epitet för sin egen person, om hen har en mer högerpolitisk grundsyn, då det oftast är just personer med en mer vänsterorienterad grundsyn, vilka historiskt och idag strävat för ett jämställt  och jämlikt samhälle.

    Ordet feminazer som nyss plitades ned av en person i detta forum och tråd,(med ett syftande på de främsta förkämparna bland kvinnor i dessa frågor),visar på problemet med oss mäns motstånd mot lika villkor för snoppar o snippor, pga det faktum att även vi här i Sverige har en lång väg att gå innan vi kan betrakta oss som värda lika mycket.

    Vad i likheten mellan feminismens förkämpar och nazister skulle ligga i, är för mig helt omöjligt att förstå, utan handlar mest om ett demoniserande av framför allt kvinnor som står upp och inte räds den viktiga kampen för kvinnors rätt till lika villkor.

    OBS! för sakens skull...det handlar inte om att exakt i detalj dela på alla förekommande sysslor och ansvar i ett förhållande, ty det ansvarar vi tillsammans för hur vi delar på det.

    När vi kommer till familjens ekonomi, så borde det vara självklart att  den ingående summan pengar från båda parter, också tillhör båda parter lika att fördela utifrån de gemensamma utgifterna, och i ett ev sparande, samt att den som tjänar mest, pytsar in en del av inkomsten till partnerns framtida pension.

    Förutom arbetsfördelningen i förhållandet som oftast skevar till mannens fördel,
    (kvinnor utför ca 45 min mer arbete/dag än mannen av de eg gemensamma arbetsuppgifterna), så är ofta utjämningen av de ekonomiska förutsättningarna, där den med högst inkomst(oftast män), ett problem.
    Om kvinnan dessutom tar ut det mesta av föräldraledigheten, samt vabbar oftare, så sker ytterligare ett ekonomiskt tapp i nuet och i underlaget till den framtida pensionen.
    Dessutom kan det bli riktigt illa vid en skilsmässa/separation för kvinnan som då står med ett ofta lågt betalt deltidsarbete och en framtida mycket låg pension, medans mannen flyter på som vanligt. kram


    Inser du själv att precis allt du skriver ser världen ur ett perspektiv där en man o en kvinna lever tillsammans i ett förhållande?

    Hur ska detta appliceras på alla män o kvinnor som lever sina liv som individer, singlar. Inte lever som en del utav ett par?

    Ska en singel man som lever granne med en singel kvinna på något sätt vara obligerad att kompensera kvinnan för att hon väljer att arbeta inom yrken med lägre lön? Eller att kvinnan väljer att lägga mer tid på "obetalt hushållsarbete"?

    Nä, de som fortfarande idag kämpar för jämställdhet mellan könen på gruppnivå har sedan lång lång tid tillbaks varit ute på riktigt tunn is, över riktigt riktigt skitigt vatten.
    Helt fullständigt otroligt att det tillåtits gå så långt som det gjort, feminismen har ju gått fullständigt bärsärk och tillåtits genomsyra hela den politiska agendan de senaste mandatperioderna. Det är ju fullständigt vansinne, rena rama galenskaperna, o varje gång någon pekar ut något specifikt så att det blir ett väldans liv.... Då lägger dårarna bara i ytterligare en högre växel o gasar på mer, om o om o om igen.

    De 0.4% av befolkningen som tillåt MP vara kvar över 4% spärren 2018 har ställt till en sån jä*la oreda i detta land att det kommer ta flera decennier att hämta tillbaks, om det ens går att reda ut den skit vi sitter i idag.

    2022 kommer det börja röras om i grytan ordentligt, fick jag bestämma så skulle vi utlysa nyval redan nu, ju tidigare förändringen påbörjas desto bättre.
  • Anonym (Vänster är ett skällsord)
    nihka skrev 2020-08-08 16:28:32 följande:
    Fast ZL hatar inte män, bara de som beter sig som svin. Och de flesta män gillar inte andra män som beter sig som svin heller, fast AB kanske gillar alla män?
    2sec googling så är detta första träff, juförsig aftonblaskan, men det kan ju anses trovärdigt ändå...

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/a/2WXnx/zara-larsson-machokulturen-ar-giftig
  • Anonym (Vänster är ett skällsord)
    nihka skrev 2020-08-11 23:19:05 följande:
    Tog mig 2 sekunder att förstå att det handlar om machokulturen och den macho mansbilden, inte män i sig:

    "I am a man hater so what can I say? I don't hate individual men or my dad or my male friends. But in society men just have so much power and the macho culture is toxic for both men and women. I feel so sorry for men who have to live up to the macho image that's expected of them as much as I feel for women opposed by them."
    Det hon säger är att hon hatar alla män i allmänhet, men exkluderar de hon har en relation till.

    Kort o gott, totalt vidrig person.
  • Anonym (Vänster är ett skällsord)
    nihka skrev 2020-08-12 10:17:34 följande:
    Visste inte att Zara har en relation till alla "individual men". Busy girl
    Man väljer ju givetvis att tolka allting utifrån sitt eget perspektiv, något som även går hand i hand med en mycket erkänd psykologisk effekt som kallas bekräftelsebias.

    Det hon säger rakt ut är att hon hatar alla män som beter sig som män. Hon exkluderar sen de män som anpassat sitt beteende till att vara som hon anser att män ska vara ifrån sitt hatande.

    Eller kort o gott så kan man sammanfatta det till att hon hatar alla män som inte gör som hon tycker att de ska göra, eller tänker som hon tycker att de ska tänka.

    En fullständigt vedervärdig värdegrund kort o gott.
Svar på tråden Jag är feminist, fråga vad du vill