• Wed 29 Jul 2020 10:14
    2025 visningar
    13 svar
    13
    2025

    Potträna 2-åring, behöver tips och råd!

    Vi gjorde samma, tog av och lät dottern springa naken. Det blev såå många olyckor och städande efter henne. Det är frustrerande, och man måste ha tålamod. Lättare sagt än gjort ibland... Men ge inte upp!

    Vi tittade på många filmer om pottan (babblarna, Daniel tiger - finns på SVT), läste Bamses pottbok, vi hade en extra potta där gosedjuren och dockan kunde kissa samtidigt som dottern (superkul tydligen). Sen gav vi henne en belöning efter varje träff i pottan (om än en droppe) och när hon hade haft två dagar utan olycka så fasade vi ut belöningen utan problem. Vi tog tillbaka belöningen när vi tog nästa steg med att ha trosor och byxor på.

    Det funkade för oss, hoppas du hittar metoder som funkar för er :)

  • Wed 29 Jul 2020 15:01
    #5
    Tinala skrev 2020-07-29 14:49:12 följande:

    Hela förmiddagen gick fruktansvärt dåligt och det kändes som att hon blev mer rädd och arg på pottan ju längre dagen gick. Efter vilan på nästan två timmar var blöjan torr så jag försökte få henne att gå och kissa. Hon sprang dit flera gånger utan att det hände något så jag väntade bara på en olycka. Men helt plötsligt sprang hon dit och kissade! Sen (efter massa firande) sprang hon dit två gånger vilket jag tyckte var lite konstigt men helt plötsligt hade hon bajsat i pottan!

    Hon sa ?usch? direkt när hon hade bajsat så jag tror lite att det är det hon tyckt varit läskigt under dagen. Så jag hoppas att det lossnar även med kissandet lite nu.


    Vad bra! Fira och var nöjd med dessa framsteg! Hon kommer helt klart ha många fler olyckor. Men det där är tydligt att hon förstår och börjar öva på att kontrollera blåsa och tarm :)

    Vår dotter var rädd för bajset först. Har läst att de kan uppleva det som att en kroppsdel faller av, när de är vana vid att bajset bara ligger kvar mot rumpan. Så det kanske inte är så konstigt att hon reagerade. Vi "kämpade" i 1 vecka med att acceptera bajset. Hon gnällde och var ledsen en stund innan hon bajsade för hon visste vad det var som skulle komma. Hon var medveten. Det är första steget :) små, små steg :)
Svar på tråden Potträna 2-åring, behöver tips och råd!