• Tow2Mater

    Varför är det mer status att få en flicka?

    De lågbegåvade kan ofta bara identifiera sig med sitt egna kön, det blir för svårt för dem med pojkar.

  • Tow2Mater
    Silverjenny skrev 2020-07-31 20:27:35 följande:

    Högre status vet jag inte om det är men för mamman är det kanske roligare med en tjej, på samma sätt som det är roligare med en son för en man. Jag har två döttrar och blev väldigt glad över att få flickor men självklart hade jag sett alla fördelar med att få en son om jag fått det. Men visst är jag tacksam att jag har sluppit stå och titta på urtråkiga fotbollsmatcher under deras uppväxt utan har istället fått sitta med de andra mammorna i väntrummet på baletträningar och tagit med dem till stallet istället. Och nu när mina tjejer är stora har vi en nära fin kompisrelation av ett helt annat slag än de har till pappan. Vi kan prata om sådant de inte kan prata om med honom osv.

    Min nuvarande man vill ha en son och nu önskar jag att vi ska få en pojke för att jag inte har någon sedan innan. Men jag är glad att jag inte enbart är pojkmamma, jag tror säkert att sonen kommer att stå närmare sin pappa men det unnar jag honom eftersom jag redan haft min tid med mina tjejer och det här barnet blir hans första.


    Smaken är ju som baken... Jag är tacksam jag får se spännande fotbolls - och basketmatcher istället for att behova stå ut med skvallermorsor, tråkig dans och illaluktande kreatur. :)
  • Tow2Mater
    Anonym (Eva) skrev 2020-08-02 14:38:56 följande:

    Alla ni som säger att det genrellt är så att män önskar pojkar och kvinnor flickor: googla! Det var många år sedan jag läste i DN att svenska föräldrar generellt föredrar flickor. Tänkte inte så mycket på det då men minns att jag berättade det för en kompis. Sedan dess har jag sett ett antal artiklar om detta.

    Så det stämmer kanske inte helt att jag bara trodde det var ett familjelivfenomen men jag hade inte trott att att skulle märkas så tydligt i min omgivning.


    Svenska män har väl blivit så feminiserade.

    I både Finland och USA stammer det iallafall att män önskar pojkar och kvinnor flickor.

    www.hbl.fi/artikel/foraldrar-foredrar-barn-av-det-egna-konet/
Svar på tråden Varför är det mer status att få en flicka?