Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Varför är det mer status att få en flicka?

    Postman skrev 2020-07-30 23:35:05 följande:

    Ja håller med dig, man kan ju undra vad som hände med allas lika värde. Det gäller bara ibland typ. Utvecklingen verkar snarare gå bakåt för mångas åsikter idag.


    Eller så beror det på att många är så oerhört trötta på mäns våldsamheter och kränkta män som skriker "allas lika värde" så fort man kritiserar män.
  • Anonym (Anna)

    Och det du skriver är bara din upplevelse TS, men faktum är att på de allra flesta håll i världen så är det status att få pojkar. Flickfoster aborteras, Flickor har inte rätt att gå i skolan och utbilda sig, de gifts bort etc.

  • Anonym (Anna)
    Postman skrev 2020-07-30 23:43:54 följande:

    Det har inte med kön att göra. En mycket konstig parallell du drar. Du tycker alltså att alla INTE har lika värde.


    Fast jo, det har det. Män är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken, samt att höga testosteronnivåer (som män har) bidrar till bland annat aggressivitet.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Zoe) skrev 2020-07-30 23:53:37 följande:

    Ja men i västvärlden är det inte så, här är det uppenbart flickor som värderas högst så man får en liten ?minime? som mamma och Instagram överflödas av rosa rosetter och klänningar på flickbarn....jag har fått kommentarer som ?oh nej då blir de bara monster och tråkiga leksaker? samt ?va synd...finns ju så mkt mer söta kläder till tjejer? osv osv


    Så du drar hela västvärlden över en kam bara för att du råkat se många mammor på Instagram som lagt ut bilder på sina döttrar i klänningar.

    Jag har sett minst lika många mammor som lagt ut bilder på sina pojkar omgivna av blåa ballonger och blå kläder.

    Dessutom är Instagram ganska töntigt faktiskt, allt ska se så perfekt ut men egentligen har många av dessa inte alls ett så glamouröst liv som de ger intryck av.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Zoe) skrev 2020-07-31 00:05:13 följande:

    Det är inte bara Instagram som gör att jag upplever det så utan alla dom kommentarer jag har fått av andra , Ffa andra mammor


    Jag tror att det är minst lika vanligt att pappor och män tycker synd om andra föräldrar som får döttrar.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Zoe) skrev 2020-07-31 09:03:25 följande:

    Ja det är väl en av varje som är det ultimata enligt normen, tycker bara det känns som samhället blir mer och mer att man särskiljer pojkar och flickor. Nästan alla killar i åldern 5-6 år går på fotboll där vi bor och flickorna i dans....

    Rosa och spets på småflickor är mer och mer vanligt eftersom dom ska vara små ?prinsessor?....

    Jag har tagit åt mig av dom nedvärderande kommentarer jag fått pga att jag väntar min andra pojke och blir egentligen sjukt arg på mig själv att jag inte bara kan vara stark nog och strunta i dom å glädjas ifred...


    Fast varför bryr du dig om hur andra väljer att uppfostra och klä sina barn? Låt folk låta sina söner spela fotboll, och låt folk få klä sina flickor i klänning. Förstår inte riktigt hur du kan störa dig på det då det är fullt normalt.

    Jag förstår att det kan kännas frustrerande att få nedvärderande kommentarer men försök att inte bry dig om det. Det finns minst lika många föräldrar som får nedvärderande kommentarer om sina döttrar.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Zoe) skrev 2020-07-31 11:02:28 följande:

    Nej jag vet inte varför jag har blivit så påverkad av folks kommentarer...det har bara startat massa känslor...kanske mkt pga gravidhormoner...sen har jag börjat googlat runt och insett att det generellt är den synen man har på att få enbart pojkar...mammor vill mest ha tjejer och flera tjejer innebär att barnen får systrar vilket också anses vara en kombo för att syskon ska få nära kontakt...


    Men om du påverkas så negativt av sociala medier så tycker jag att det är bättre att du tar bort dina sociala medier alternativt inte är så aktiv där. Man behöver faktiskt inte ha sociala medier om man inte mår bra av det.

    Jag tycker att sociala medier överhuvudtaget, och framförallt instagram är väldigt tillgjort och löjligt. Jag stör mig på att alla ska visa en falsk fasad hela tiden att de har så perfekta liv när man vet att det inte är så. Jag förstår egentligen inte syftet med det mer än att man vill höras och synas i sociala medier. Och jag tycker synd om barnen som tvångsexponeras i sociala medier pga sina föräldrars uppmärksamhetssökanden.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Pojkmamma) skrev 2020-07-31 13:04:09 följande:

    Jag har aldrig stött på fenomenet irl, men här på F.L ser man ju ofta förtvivlade gravida som väntar pojkar. Och jag fattar absolut ingenting! Om folk bara kunde inse att ett levande barn är det enda viktiga. När man som jag kämpat massor med år för att få barn och haft upprepade missfall blir kön så ovidkommande som det öht kan vara. Visserligen trodde jag att barn nr 2 var en tjej, men jag gick aldrig runt och önskade det. Känslan var fel helt enkelt. När han mirakulöst överlevde förlossningen och jag först fick veta att barnet öht levde var det det enda viktiga. Sen blev jag lite förvånad att det var en pojke (igen), men sen tänkte jag inte mer på det. Nu vet jag inte ens hur det skulle kännas att ha flickor eller en av varje för mina pojkar är så självklara.   Lite komiskt är det att av 9 barnbarn till svärmor är 6 pojkar. Och fler blir det inte.


    Fast hur vet du att alla dessa trådar är seriösa, eller ens någon av dom? Jag har varit med om att någon spammade forumet med sådana trådar för några år sedan och det var uppenbart att trådarna inte var seriösa utan bara ett sätt att skapa konflikter på forumet.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Pojkmamma) skrev 2020-07-31 13:22:44 följande:

    Nej, det går ju aldrig veta om en enda tråd är seriös. Men om folk stött på det irl och man läst mängder med trådar här genom åren så kan man ju anta att åtminstone flera av dom är sanna. Du tror inte på fenomenet att kvinnor inte vill ha pojkar- fine. Jag tror absolut att det finns såna. Likaväl som det finns kvinnor som vill ha barn med lägre vikt, ett visst utseende, tvillingar eller vad som. Det finns folk till allt nämligen.


    Det skrev jag inte. Jag tror absolut att det finns kvinnor som inte vill ha pojkar, men det finns minst lika många män som inte vill ha döttrar eller män som inte vill ha pojkar och virse versa.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Zoe) skrev 2020-07-31 14:42:10 följande:

    Men om det är så att generellt är pojkar mer bråkiga och jobbiga så är det ju ändå en nitlott att få pojkar? Man önskar ju sig snälla och duktiga barn eller?

    Plus om generellt killar förloras när dom blir äldre är det ju också en nitlott där? Man önskar sig ju självklar en nära konstant med sina barn som vuxna och även när man får ev barnbarn...


    Där besvarade du din egen fråga.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Mom) skrev 2020-08-02 11:31:34 följande:

    Myt att alla män vill ha son.Är förvånad hur ofta jag hört att de önskade sig en dotter ochså.Men fick aldrig det.


    Jag hör ofta män som vill ha söner och blir besvikna över döttrar. Dessutom anses det i de allra flesta länder i världen vara status att ha pojkar, flickor nedvärderas och har inte rätt att gå i skolan och utbilda sig, flickfoster aborteras enbart för sitt kön etc.

    Isåfall är det minst lika mycket myt att alla kvinnor vill ha en dotter som TS påstår.
  • Anonym (Anna)
    Anonym skrev 2020-08-02 13:08:41 följande:

    För att det inte är friskt att känna så mot halva mänskligheten.

    Hur tillverkades sin ungar? Insemination?


    Jodå det är normalt ifall man blivit utsatt, eller känner någon som utsatts av män.

    Män är en potentiell fara, inte alla män men män är kraftigt överrepresenterade i brottstatistiken och begår den stora majoriteten av tex våldsbrott, och det är en fara för samhället.
  • Anonym (Anna)
    Djurvän03 skrev 2020-08-02 13:42:53 följande:

    Om du tänker på insemination, vart tror du sperman kommer ifrån?


    Vad spelar det för roll om han ändå inte kommer ha med mamman och barnet att göra?
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Nja) skrev 2020-08-02 14:14:45 följande:

    Underskott och underskott. 2019 så fanns det 64039 fler män än kvinnor i Sverige. Det är ju inte en så värst överdriven skillnad, med tanke på att vi är 10 miljoner människor i Sverige.

    Roligare med kläder och leksaker? Stackars ungar som får växa upp med en sådan könsstereotypisk morsa.

    Generellt är det så att kvinnor vill ha döttrar, medan män vill ha söner. Men givetvis finns det undantag åt båda håll.


    Det kanske inte bara är Sverige som personen syftar på utan även resten av världen.
Svar på tråden Varför är det mer status att få en flicka?