Inlägg från: Anonym (kajsa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kajsa)

    Varför är det mer status att få en flicka?

    Därför att i patriarkatet Sverige(och många andra västländer) har kvinnor och flickor högst status. I patriarkatet Afghanistan har män och pojkar högst status. Joråsatte....

  • Anonym (kajsa)
    Anonym (Jag trodde det var män?) skrev 2020-07-31 06:45:42 följande:

    Jag trodde mest det var män i Sverige idag som i smyg höll fingrarna i kors för att de hoppas på en dotter. Anledningen till det är att för att vara pappa till en dotter  "räcker det" med att man är en bra pappa. För att vara pappa till en son måste man dessutom vara en bra man.

    I ett modernt feministiskt matriarkalt land som Sverige är en bra man numera dålig, och en bra manlig förebild är istället en dålig omanlig man.  


    Som pappa till en dotter har du ett ENORMT ansvar vilande på dina axlar! Det räcker inte med att vara en bra pappa, du måste vara en bra man och en bra make. Din dotter kommer att välja sin framtida partner baserat på dig. Din dotter kommer att basera hur hon vill bli behandlad, sin kvinnosyn osv på dig. "Daddy issues" är inte att leka med och är dessutom en stor del av det sociala arvet. En uppfuckad kille förstör oftast bara dig själv. En uppfuckad tjej för vidare det uppfuckade till sina barn som för det vidare till sina barn som... Mönstret är svårt att bryta.
  • Anonym (kajsa)
    Anonym (Zoe) skrev 2020-08-01 09:55:10 följande:

    Verkar som det ultimata är om man har två barn att man ska ha en av varje? Enligt samhällets syn alltså...

    Har man 3 barn vad gäller då?

    Jag är bara sjukt irriterad på att få sorgsna hundögon som tittar på en när folk hör att man ska ha en pojke och detta är enbart från andra kvinnor, män verkar ointresserad av vilket kön det är, dom är mer fokuserade på att det är ett barn man väntar


    Vi har sex döttrar. Fram till tredje var alla bara glada. Sedan önskade de oss en pojke också. Men de säger också"tur att ni inte har sex pojkar".
Svar på tråden Varför är det mer status att få en flicka?