Inlägg från: Anonym (H) |Visa alla inlägg
  • Anonym (H)

    Varför är det mer status att få en flicka?

    Silverjenny skrev 2020-07-31 20:27:35 följande:

    Högre status vet jag inte om det är men för mamman är det kanske roligare med en tjej, på samma sätt som det är roligare med en son för en man. Jag har två döttrar och blev väldigt glad över att få flickor men självklart hade jag sett alla fördelar med att få en son om jag fått det. Men visst är jag tacksam att jag har sluppit stå och titta på urtråkiga fotbollsmatcher under deras uppväxt utan har istället fått sitta med de andra mammorna i väntrummet på baletträningar och tagit med dem till stallet istället. Och nu när mina tjejer är stora har vi en nära fin kompisrelation av ett helt annat slag än de har till pappan. Vi kan prata om sådant de inte kan prata om med honom osv.

    Min nuvarande man vill ha en son och nu önskar jag att vi ska få en pojke för att jag inte har någon sedan innan. Men jag är glad att jag inte enbart är pojkmamma, jag tror säkert att sonen kommer att stå närmare sin pappa men det unnar jag honom eftersom jag redan haft min tid med mina tjejer och det här barnet blir hans första.


    Ursäkta men är det konstigt om du får en sämre relation till en ev framtida son om du redan nu är så inkörd på att ni inte kan få samma relation som du och dina döttrar? Blir otroligt provocerad av detta naiva, inskränkta, rent av dumma tänk.

    Här omkring spelar alla fotboll. Killar som tjejer. Utom mina killar då.. de har aldrig varit intresserade. Däremot har de älskat att hänga med mig i stallet. Det har dottern däremot aldrig haft lust med. Hon spelar basket istället. Har definitivt inte bättre relation till något av mina barn utifrån vad de har för kön. Har från början sett till att ge så satans mycket kärlek och närhet till ALLA mina barn att vi nu har en helt fantastiskt nära relation till varandra. Allihop!
  • Anonym (H)
    Silverjenny skrev 2020-08-01 00:16:38 följande:

    Oj nu trampade jag på en hel drös ömma lättkränkta tår ;) jag ger bara min rent subjektiva beskrivning av hur jag själv upplevt att ha döttrar och nej jag är inte någon superfeminin kvinna själv, jag jobbar i ett mansdominerat yrke och har aldrig högklackat utan klampar runt osminkad i gummistövlar och praktisk sport-bh för det mesta. Mina döttrar har självklart fått välja hobbies helt fritt och hade någon av dem velat spela fotboll (jo jag vet att det är den vanligaste tjejidrotten med fler utövare än ridning) så hade de självfallet fått göra det. Men de har valt att ägna sig åt "tjejiga" intressen som dans, ridning, simhopp och teater och eftersom jag är en så fin och förstående mor - fast jag är en ko - så har jag låtit dem hållas och göra det de själva känt för att göra. Ni har ingen jävla aning om vem jag är och vad jag gjort i mitt liv och tro att ni är tuffare än jag. Jag skulle spöa var och en av er med ena armen bakbunden.


    Stabilt. Låter inte som att barn alls är en grej för dig om du så lätt hotar folk med stryk. Låter inte alls bra.
  • Anonym (H)
    Anonym (Inte pojkar) skrev 2020-08-02 13:06:27 följande:

    Och varför ska jag göra det?

    Ja jag tycker generellt illa om män och pojkar.


    Har du funderar på varför? Är det för att de flesta brott begås av män? I så fall är det ju en himla tur att du inte blivit mamma till en pojke. Att som pojke växa upp med en mamma som du hade troligen blivit en katastrof och du hade skapat ett litet monster. Du är uppenbarligen inte ett tillräckligt starkt föräldrarmaterial för att uppfostra en bra man. Förmodligen inte lyckliga, välmående döttrar heller.

    Hoppas du bara får pojkbarnbarn så dina fantastiska döttrar inser vilket bottennapp till både mamma och mormor du är och att de bryter kontakten med dig.

    Som sagt. Psykologhjälp för att lära dig att förstå att dina tankar och föreställningar är sjuka vore nog på sin plats.
  • Anonym (H)
    Anonym (Zoe) skrev 2020-08-02 22:26:16 följande:

    Den här tråden har verkligen fått mig att släppa en stor del av den ångest jag fått pga de kommentarer folk sagt till mig. Är helt säker på att flickor har högst status när de gäller att få barn generellt och det tycker jag är bevisat både IRL och här på familjeliv...Sen kan man ju mest skratta åt vissas hat mot män och undra hur dom ens klarar av att vara föräldrar överhuvudtaget....


    Jag har precis fått min FJÄRDE pojke ts :)! Det är helt fantastiskt. En helt ny liten individ att lära känna. Alla mina pojkar är så olika. Men en sak har de gemensamt. De har definitivt bäst relation till mig som mamma. Vi kan prata om precis allt och det är mig de kommer till när det är tjejproblem och allt annat som kan tyckas känsligt. De är helt underbara barn allihop och jag är så jäkla lycklig över dom. Vi har en liten tjej också :). Och hon är såklart precis lika underbar hon! En helt fantastisk liten människa.

    Det kommer bli SÅ bra med en pojke till. Du kommer älska ihjäl dig i honom så fort du ser honom. Sen att folk är dumma i huvudet och inte fattar bättre än att hålla tyst om de inte har något vettigt att säga, det är en annan sak. Där får du nog träna på att säga ifrån. Ordentligt. Du kommer få största vinstlotten i livet! Ett litet barn som du ska få följa genom livet. Vad barnet har mellan benen är helt oviktigt så länge du ger det all din kärlek och guidning. Det kommer bli såå bra!
Svar på tråden Varför är det mer status att få en flicka?