Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Därför ska Sverige inte förbjuda burka

    Självklart inte. Kvinnor ska få bestämma själva vad de vill ha på sig.

    På -70 talet ansågs BH vara ett förtryckande plagg. Tänk om det införts ett BH-förbud.

    Nyckelordet här är fri vilja. Ingen ska tvingas bära detta plagg och ingen ska tvingas ta av det.

  • Drottningen1970
    Anonym (Fel) skrev 2020-08-01 17:51:39 följande:

    Du tror väl ändå inte att någon kvinna innerst inne vill bära burka. En del kanske själva tror det pga rädsla, men fick de pröva en vecka utan burka och utan reprimander skulle de aldrig mer vilja bära den.


    Jag ser ingen som helst anledning att omyndigförklara alla dessa kvinnor som själva säger att de vill bära detta plagg. Vissa säger säkert att de vill för att det finns ett socialt tryck eller rent av hot från omgivningen. Andra är fria, högpresterande, och till och med svenskfödda som väljer plagget. Jag har inte sådan hybris eller nåt missionärskomplex att jag inbillar mig att jag behöver rädda fullt kompetenta kvinnor.
  • Drottningen1970
    Anonym (Fel) skrev 2020-08-01 18:01:49 följande:

    Det är inte vi som stänger in några kvinnor, det är deras män/släkt.

    Lägg skulden där den ska ligga!


    Det kanske inte handlar om att de inte får gå ut, utan om att de inte vill. Att de utan sin burka känner sig lika naken som du skulle göra om du gick topless på ica. Om man är van att täcka sig och kanske gjort det hela livet så är det inte särskilt svårt att föreställa sig att man skulle känna sig ganska naken. Jag skulle inte vara bekväm utan kläder även om jag skulle flytta till nån stam i regnskogen som sprang nakna hela dagarna och även om det var norm i min nya regnskogskontext.
Svar på tråden Därför ska Sverige inte förbjuda burka