• Mon 3 Aug 2020 13:25
    151477 visningar
    4359 svar
    4359
    151477

    IVF hösten/vintern 2020

    Hej! Vi ska förhoppningsvis påbörja våran ivf behandling nu i september. Vi har gjort utredning på Livio i Falun men ska genomgå ivf:en i Uppsala på Carl Von Linne kliniken. Utredningen visade vääldigt dåliga simmare hos min man. Vi har försökt sedan i mars 2018, ca 2,5 år blir det då för oss utan ett enda plus.

    Jag fyller 27 i höst och min man är 24. Jag har ett medfött hjärtfel som gör att jag kommer få specialist vård både under graviditeten och vid förlossningen. Mitt hjärtfel var anledningen till att Livio i Falun nekade oss hjälp så vi fick söka oss till annan ort istället vilket såklart också blev som en käftsmäll mitt i den jobbiga situationen som vi redan befann oss i. 

  • Tue 4 Aug 2020 11:34
    #8
    +1
    Ölandstoka skrev 2020-08-03 19:03:41 följande:
    Oj, bor ni i Dalarna men måste sitta och åka till Uppsala? Så frustrerande hur det fungerar (eller inte fungerar snarare..) Hemskt med hjärtfel, hoppas att det inte kommer att påverka.

    Jag och min man har försökt sedan april 2018 så nästan lika länge. Vi är 36 vilket känns jobbigt. Vill gärna ha fler barn men börjar bli rädd att det blir för sent för syskon. Om vi får barn alls.. Har tyvärr svårt att känna mig positiv men har ju mens nu också. Min pms har blivit mycket sämre, är alltid ledsen och deppig kring mens vilket inte gör något bättre heller :P

    Vet du när ni får börja?
    Japp vi bor i Dalarna men är tvungna att åka till Uppsala, tänker väl att det finns dom som haft det värre med längre resor så det är väl bara att bita i det sura äpplet och se glad ut.
    Förstår precis vad du menar, jag blir också så deppig och nästan rent utav arg när mensen kommer och har svårt att känna mig positiv och glad trots att jag vet att vi nu förhoppningsvis kommer att få hjälp snart. Min man tror att jag blir irriterad och grinig för att jag har mens men i själva verket är det ju för att man precis fått reda på att det blev ingen graviditet denna månad heller suck vad trött jag blir , alltid lika varenda jä.la månad.

    Vi ska till Uppsala den 19 augusti och jag har räknat ut att jag kommer ha mens kring den 16 så förhoppningsvis börjar vi med sprutorna vid nästa mens som då blir runt den 14 september skulle jag tro.
    Hoppas det blir bra för er, även om ni är 36 år gamla så har ni ju några år på er ändå  
  • Tue 4 Aug 2020 12:48
    #11
    Ölandstoka skrev 2020-08-04 12:33:43 följande:

    Blir mensen någon dag sen kanske ni får starta på en gång :) Ska ni göra någon undersökning eller är ni egentligen klara att starta en behandling?

    Tyvärr är det svårt för männen att förstå tror jag. Det är ju i våra kroppar allt händer.


    Nej vi kommer inte få starta någon behandling även om jag skulle få mens nån dag efter vi varit i Uppsala då det är så mycket och så många läkare som är inblandade. Behöver även ta fragminsprutor under hela graviditeten. Träffen den 19 är att vi ska få info om hur sprutbehabdlingen går till och dom ska göra ett vaginalt ultraljud på mig samt att vi ska ha med alla provresultat från Livio. Är dock livrädd för att dom också när vi väl är där ska få för sig att inte vilja hjälpa oss. Om det inte blir några frågetecken eller annat krångel så kommer start med sprutorna påbörjas vid nästa mens.
  • Mon 17 Aug 2020 16:30
    #80

    Det ofattbara har hänt! Efter att ha försökt bli gravid i 2,5 år utan ett enda plus så har jag idag plussat. Får ringa och avboka tiden vi hade till Uppsala nu på onsdag för genomgång av Ivf.

    Lycka till ni andra nu och hoppas ni snart får era efterlängtade plus.

Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020