• TildaP

    IVF hösten/vintern 2020

    Hej alla, 
    Hoppar gärna in i tråden. :)
    Jag och min man håller på med ivf. Började under våren, överstimulerad vid äggplocket, fick 3 femdagars embryon till frysen, fick tillbaka ett i maj, men missfall i juli i slutet av v 9... :(
    Fick tillbaka ett nytt igår så hoppas nu det ska gå vägen. 
    Har en tjej på 6 år sen tidigare förhållande men vill så gärna ha en liten bebis och min dotter så gärna ett syskon. 
    Nu nervös väntan. Jobbigt med lutinus tycker jag, men bara att kämpa på.
    Heja alla er andra som också kämpar!

  • TildaP
    Lunaymar skrev 2020-08-21 00:40:29 följande:

    Hej!

    Hoppar in här också då jag har första mötet med läkaren och barnmorskan nästa vecka. Har aldrig gjort IVF förut (vi har försökt i över ett år utan framgång + jag har låga progesteronvärden) och jag vet inte vad jag ska förvänta mig. Är såklart lite nervös.

    Är det vanligt att behandlingen börjar på en gång eller gör de ytterligare undersökningar? Tänker att det kan också vara olika från par till par.. hoppas att vi kan följas åt och peppa varandra :)


    Hej, vad skönt att ni ska sätta igång. Vi försökte också rätt länge, inte alltid så "seriöst" eller vad man ska säga, men sen när vi ändå kände att vi verkligen ville så var det jobbigt att inget hände och vi sökte då hjälp. Det gick fort tycker jag, från första möte (hade redan lämnat blodproverna) så satte vi igång med sprutor när jag fick mens någon vecka efter mötet, så start direkt för oss. Hoppas ni också får köra igång direkt, man vill ju inte vänta i onödan, det är ju så mycket väntan ändå i hela processen... Lycka till :)
  • TildaP
    AnneP skrev 2020-08-25 22:06:34 följande:
    Tack så mycket! Ja precis en 5 dagars :)

    Såg ditt tidigare inlägg. När jag gjorde kortaprotokollet så fick jag ut 13 ägg , 9 blev befruktade och 5 blastocyst.

    Så 12 låter super bra.
    Vad kul att du fått plus :)
    Jag fick tillbaka femdagars i måndags så väntar otåligt på att kunna testa... Hur räknar du ruvardagar, dagen du fick tillbaka som 1 eller 0? Funderar på om jag borde kunna testa på söndag, borde ju vara ruvardag 6 för mig då, kanske ger utslag om man har tur... 
  • TildaP
    Lunaymar skrev 2020-08-26 22:20:51 följande:
    Tack! :) längtar redan till nästa mens, haha. Jag är orolig för hur jag kommer reagera på alla hormoner men som tur är så handlar det bara om några veckor.

    Jag ser att du ska snart få testa dig! Massa lycka till :)
    Tack :)

    Det är nog väldigt olika det där med hur man reagerar på alla hormoner, plus att det är ju rätt mycket nervositet som påverkar vilket gör det svårt att skilja på vad som är fysiska och "psykiska" symptom.. ;P

    Tyvärr blev jag överstimulerad så fick vänta rätt länge på återförande, vilket jag inte räknat med så det blev lite chockartat. Men man vet ju ingenting i hela den här processen, det är ju det som gör det så jobbigt. 
    Hoppas allt går bra för dig, då kör du kort protokoll, eller hur? :)
  • TildaP
    Lunaymar skrev 2020-08-27 13:22:58 följande:
    Ja, du har rätt. Det psykiska spelar en stor roll.

    Vad jobbigt med överstimulering! Jag är också orolig för det men det finns liksom inget vi kan göra, bara hoppas på att ha tur. Var bor du? Jag bor i Stockholm.

    Ja precis, vi ska börja med Gonal-f (ganska hög dos men jag litar på att de vet vad de gör) och sedan resten. Kör ni långa/korta? Nervöst med äggutplock också!! Haha så många saker att vara nervös över.
    Precis, bara att lita på dem och hoppas det går vägen :)
    Jag bor också i Stockholm och går på Livio Gärdet, var går ni?

    Körde kort, men det var i mars i våras. Jag blev förvånad med överstimuleringen för jag tror jag fick 150 gonal f, eller Bemfola (minns inte riktigt, tror Bemfola, men minns iaf att det var 150) vilket är det normala, sen såg de typ 12 blåsor när jag var på ultraljud någon dag innan men sen fick dom 21 ägg vid plocket. Blev besviken när det "bara" blev 3 femdagars till frysen (av alla 21 ägg), men har vi tur är ju något av dem vår baby (ett blev mf i juli, nytt inne nu och ett kvar i frysen). Jag är 38 år så inte superung längre, min man ännu äldre ;), så kanske därför det inte ville sig på naturlig väg... 

    Hoppas det går bra med sprutorna för dig. Lite obehagligt men man vande sig rätt fort. Bara att kämpa på :)
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020