• Vicktoria88

    IVF hösten/vintern 2020

    Clemmentina skrev 2020-09-02 21:11:09 följande:

    Nu är jag ruvare igen. Hoppas på tredje gången gillt. Testdag är den 14/9. Någon mer som ruvar nu?


    Vad spännande! Såg ditt inlägg i tråden, har undrat hur det har gått för dig! Håller tummarna för att det är er tur nu!
  • Vicktoria88
    Clemmentina skrev 2020-09-06 10:12:17 följande:

    Tack snälla, vad gullig du är. Jag vågar nästa inte hoppas för mycket. Det är tidigt ännu men man kan liksom inte undvika att känna av kroppen hela tiden och undra om minsta lilla grej är ett symptom på något eller inte.

    Gör ni också ivf?


    Nej jag förstår det, måste vara supersvårt att vänta med att testa och samtidigt gå och känna efter symptom :) Men jag hoppas verkligen att det går vägen nu!

    Nej vi skulle ha gjort ivf i slutet av maj, remissen hade precis blivit godkänd, men precis då fick vi veta att kliniken vi gick hos inte kunde hjälpa oss med ultraljud inför ivfen pga corona (vi har gått hos ett annat landsting än där vi bor då det är sjukt svårt att få en tid här). Så eftersom vi inte fick åka till annat landsting och få hjälp med vul så fick de ställa in. Försökte få tag i någon klinik i vårt landsting som kunde hjälpa till med vul men då de använde olika kliniker för själva ivf:en fick vi inte göra så, och de fick inte heller ta in några patienter så någon ny remiss till ivf gick inte heller. Nu har vi dock iallafall fått en tid om två veckor hos läkaren så håller tummarna att vi kan skicka en ny remiss för ivf och att väntetiden inte är alltför lång nu! Säkert många som har varit i samma sits över sommaren..

    Det var inte några problem för er att göra ivf nu under sommaren?
  • Vicktoria88
    Clemmentina skrev 2020-09-12 07:29:55 följande:

    Mensen verkar komma punktligt idag och morgonens test var negativt. Blir så ledsen! Två fina blastocyster blev ingenting. Nu får vi börja om på nytt då vi inte har fler i frysen. :( Håller tummarna för att det går bättre för er andra som ruvar!


    Neej fy vad tråkigt att läsa..! :(
  • Vicktoria88

    Hej!

    Är det någon i den här IVF tråden som har bra koll på hur det fungerar när man gör IVF i annat landsting än där man är bosatt?

    Där jag bor finns endast ett ställe att söka hjälp på, de kan dock inte göra IVF där utan endast själva utredningen och sedan skicka remiss vidare till annat landsting. Då det är extremt långa väntetider på den här kliniken så rådde de oss att söka hjälp i närliggande landsting, d v s Stockholm, så vi har gått hos en läkare där i ca 1,5 år. I våras skickade han remiss för IVF till Dalarnas län då han påstod att de bara samararbetade med den kliniken men att allt skulle bli landstingsfinansierat. Sen kom Covid och av den och andra anledningar har IVF en fortfarande inte blivit av så nu har remissen skickats till annan klinik i Stockholm. När jag ringer för att kolla att allt är OK med den nya remissen i Stockholm så säger de att jag verkligen måste försäkra mig om att mitt landsting kommer att betala för det här då de normalt inte sammarbetar med Stockholms län. Till råga på allt så ska läkaren vi gått hos sluta nästa vecka så jag känner lite extra panik att detta ska bli rätt nu. Är det någon av er som orkat läsa allt det här och vet hur man gör för att kolla upp att landstinget kommer godkänna remissen? Jag har kollat igenom hemsidan för vårt sjukhus och 1177 men hittar inget vettigt. Täcks detta av det fria vårdvalet tror ni? Någon vis person som vet?

Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020