• Odengatan10

    IVF hösten/vintern 2020

    Satte in en blastocyst i ons. Lurigt med alla symtom som Lutinus ger.... oroar mig ändå lite för smärtor i ländrygg, vet att det är tidigt. Hade ett missfall i våras (efter första ivf) hade då lite smärtor i ländrygg och missfall v8

    Testdag den 13/9

  • Odengatan10
    Clemmentina skrev 2020-09-06 19:48:52 följande:

    Åh jag fick också tillbaka en blastocyst i onsdags. Är det stimulerad cykel för dig? Jag har ätit Letrozole och tar inte Lutinus. Både jobbigt och skönt att inte ha en massa symptom! Tycker magen och brösten ömmar lite men det brukar de göra några dagar innan mens. Kommer du vänta med att testa till testdag?


    Nej inte stimulerad denna gång. Förra gången väntade jag till testdag och hade tänkt göra även denna gång men nu vacklar jag lite... Känner att jag håller på att bli galen!! Det bästa skulle väl va att leva som vanligt och tänka på annat men lättare sagt än gjort. Själv?

    Läst en massa om hur dom poängsätter blastocyster, men min klinik sa inget mer än att den såg bra ut. Hur va det för dig?

    Fick ut 28 ägg varav 21 blev befruktade och av dessa blev 5 blastocyster till frys (alla pga Corona). Ivf1: första dom tinade klarade sig inte men satte in den andra som blev en graviditet med MA. Även nu tinade dom två då den första inte tog sig perfekt. Men denna såg bra ut och va ?lätt? att sätta in, om det nu är positivt... Håller tummarna!
  • Odengatan10
    Clemmentina skrev 2020-09-07 08:34:32 följande:
    Ok! Du gör i naturlig cykel då och du får ändå Lutinus? Vad skönt även om det är jobbigt med alla symptom/biverkningar. Jag försökte tjata mig till Lutinus men fick inte, haha.

    Det är verkligen lättare sagt än gjort. Min mens borde komma på fre/lör om jag inte är gravid. Kanske testar i helgen men vill egentligen vänta tills testdag tror jag.

    Jag fick också bara veta att blastocysten såg bra ut och att den inte hade tappat några celler. Sist sa de att det var ett toppembryo men de orden användes inte denna gång. Jag är nyfiken på hur den där poängsättningen fungerar.

    Tråkigt att de inte klarade att tinas men skönt att du hade ytterligare i frysen. 21 befruktade är ju jättebra! Jag fick två blastocyster till frysen och det är den sista jag ruvar på nu. Håller tummarna för att det är bådas vår tur nu! :)
    Ja, märkligt. Ingen aning men ska fråga kliniken, kanske beror på min ålder (42år). Kan ju även bero på MA. Jag hade ett missfall innan jag fick min son som idag är sju, detta var utan ivf men tänker att det är mitt andra missfall så därav Lutinus. många "killgissningar" nu :) Jag har faktiskt ingen aning! Slår mig nu att jag inte ställt så mång frågor till kliniken, men det är ju svårt när man är helt grön och inte vet vad man ska fråga. Jag har liksom bara åkt med...

    Vi hade isättning samma dag men jag har testdag en dag tidigare än dig 13/9, kanske bara olika tänk för olika kliniker. Får se om den 13 blir mitt turnummer efter detta... Kör Carl von Linné i Uppsala. Jag ska också ha mens fre el lör.

    Märkligt hur man värderar och väger varenda ord. Säkerligen två blastosyster av toppkvalité vi fått :) Dom har ju ändå klarat både frys/upptining.

    Lite nyfiken på det här med "assisterad hatching(kläckning)" ska tydligen öka chansen att blastocyst fäster men inget min klinik sagt ngt om.

    Är det ett bra embryo så blir det väl en bebis, men är ju just denna ovisshet som är så otroligt frustrerande att leva med. Så mycket svårare än jag någonsin kunnat föreställa mig
  • Odengatan10
    camper skrev 2020-09-07 15:54:23 följande:

    Hej! Jag hoppar gärna in i denna tråd. Bakgrund: Vårt andra försök av ivf, denna gång med det långa protokollet pga få ägg. Första gången misslyckades med det korta protokollet. Vi har försökt bli gravida sedan 2017. Jag är 35 och min man tre år äldre. 

    Är idag inne på dag 6 med Gonal-f och jag har gått på nässpray för nedreglering sedan slutet på juli. Blev en ovanligt lång period för mig. Inväntar ultraljud som är imorgon. Känns så skönt att vara mindre ensam, suttit och läst igenom stora delar av denna tråd ;) 


    Då håller vi tummarna nu! Lycka till på UL
  • Odengatan10
    Jojjo87 skrev 2020-09-07 16:33:10 följande:

    Hej!

    Ska nästan vecka på vårat första samtal hos en fertilitetsklinik. Känns otroligt blandat, min sambo vill hålla allt mellan oss. Båda är lättade över att få bollen i rullning så att vi förhoppningsvis kan bli gravida. Hur upplever ni andra att era män är, pratsamma om det eller håller dom det mest mellan er?


    På ett sätt skönt att vara öppen med det, då vet omgivningen varför man ibland känner sig kanske lite låg, varför man inte kan dricka alkohol etc... En fördel att inte dela med för många kan ju vara att det blir en press, för mig kändes det ex jobbigt att berätta att det inte blev ngt i v8 vid föreg försök. Å andra sidan har jag tyckt det varit skönt att mina närmaste vet om.   

    Sen tror jag det är svårt att sätta sig in i hur det verkligen är, jag upplever mig själv som en ganska stabil person men jag är i detta allt annat än stabil... Därav skönt att läsa ex om andra som går igenom liknande. Jag tror även att det kan vara svårt för respektive halva att sätta sig in i allt som händer eftersom det faktiskt händer i våra kroppar. Dessutom med en rejäl cocktail av hormoner. Men jag tror att det är högst individuellt hur varje person/par vill ha det. Jag går in mycket mer i det här medan jag upplever att min partner har lättare att distansera sig. Det verkar dock vara en bättre strategi men inget jag känner att jag kan välja. 
  • Odengatan10
    Clemmentina skrev 2020-09-07 16:39:53 följande:
    Haha, blir lätt många killgissningar men jag tror inte det är dumt med extra progesteron. Det sa till och med barnmorskan jag pratade med här men sen sa läkaren en annan sak. Jag får liksom hjärnsläpp när jag är på kliniken och glömmer allt och lite till. Men ibland är det väl bättre att inte veta.

    Det där med testdatum varierar verkligen och 11 respektive 12 dagar är tidigare än en del andra ställen. Men jag tänker att vi båda bör få positivt i helgen om vi är gravida.

    Håller med, ovissheten är jobbig! Men dagarna går som tur är ganska fort och kanske ännu snabbare för dig som har en son!?

    Min klinik jag inte heller nämnt hatching men det låter ju onekligen intressant om det inte går vägen nu med våra toppblastocyster. ;)
    Sonen hjälper att skingra tankarna och såklart väldigt glad att jag har honom. Tror jag brottas lite med tankarna att det blir så definitivt om detta inte blir ngt pga min ålder. Men ibland blir ju inte livet exakt så som man planerade och omständigheterna gjorde att jag är här nu.

    Så fokus på toppblactosysterna några dagar till :) 
  • Odengatan10
    Grustradgarden skrev 2020-09-08 08:49:28 följande:

    Tack! Hoppas verkligen att den stannar till fredag (testdag)... nu syns det lite bättre ändå. Faan (ursäkta språket) så nojig man är!




    Känns ju rimligt att den är svagare om testdag är på fre :) Förstår att du är nojig men det där tycker jag du ska känna dig lugn med, grattis!! Kommer säkerligen vara starkare på fre!
  • Odengatan10
    Lina2302 skrev 2020-09-08 13:31:18 följande:

    Hänger gärna på här.. varit igång med IVF sen i början av året. Gjort 1 ET och 2 FET (blastocyster) hittills, alla negativa.

    Den här gången har jag självmedicinerat mig med Prednisolon eftersom jag har endometrios och misstänker att det kan vara anledningen och min kropp stöter ifrån sig embryona och därmed blir det ingen implementering. Insättning var igår och fick dessutom tillbaka 2!!! Blastocyster denna gången med grad 3AA och 4BA, så nu är jag ruvare och väääldigt spänd på utfallet ????


    Spännande, nu hoppas vi att det fäster!

    Jag satt in den 2/9 och har testdag den 13/9.

    Intressant med graderingen, sa kliniken det eller frågade du? Jag kör via Carl von Linné i Uppsala och dom har egentligen bara sagt att dom klarade upptiningen och såg fina ut. Av 5 frysta blastocyster så har två inte klarat upptining, den ena ledde till graviditet med MA och den andra får jag som sagt veta om några dagar om den har fäst eller inte. En kvar i frys men känns ju lite osäkert...  Förklarade dom för dig hur de graderade? AA låter ju jättebra! Jag har försökt läsa på lite men har som sagt ingen aning hur mina var graderade
  • Odengatan10
    camper skrev 2020-09-08 19:23:35 följande:
    Vad glad jag blir av responsen. Älskar att vi alla är mitt uppe i detta. Idag fick jag reda på att det finns tre blåsor på ena sidan och två på andra. En förbättring mot första IVF omgången. Ska tillbaks på fredag för en sista koll och sedan blir det ÄP. :)

    Nu måste jag sätta mig in i er process. Hur går det?
    Va skönt att det gick bra! Då hoppas vi på fre till att börja med, dvs att jag inte får mens (eller ngn annan här) och att dina ägg ser finfina ut :) Fredagar brukar ändå vara en bra dag!
  • Odengatan10
    Lina2302 skrev 2020-09-08 15:28:25 följande:
    Jag frågade om graderingen, har frågat varje gång och den bästa jag haft var väl 4AA men finns ju upp till 6 (då är det en hatching blastocyst) .

    Så spännande med testdag 13/9, då har vi nästan samtidigt:) kände du något speciellt symptom den gången du blev gravid (MA) eller nu när du ruvar? Jag har känt svag mensvärk första dagarna efter insättning varje gång, gör det nu också..
    Intressant! Måste fråga min klinik, tvvärr va det så att jag började noja lite då jag tyckte den här blastocysten såg annorlunda ut än den förra, så började jag läsa på lite... Har ju en kvar i frys så ska fråga om gradering. Läste att hatchade blastocyster i större utsträckning leder till graviditet och att vissa kliniker utför assisterad hatching. Men det kanske då måste vara på en 5AA isf!?

    Jag känner inga direkta symtom men mer att det kommer och går så kan lika gärna vara progesteron, lurigt då det ger samma symtom. Jag gjorde en abort när jag var väldigt mycket yngre, då hade jag jättestarka symtom tidigt. Hade ett missfall innan min son och även då mycket symtom. Efter missfallet fick jag en kraftig blödning exakt när min mens skulle komma igång och efter ytterligare några veckor började jag må illa, det visade sig att jag var i v8 med min son. Hade alltså både blött och varit utan symtom, så känner inte att jag kan lita på mina erfarenheter/symtom :)
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020