• Clemmentina

    IVF hösten/vintern 2020

    Ölandstoka skrev 2020-08-03 10:51:20 följande:

    Är det fler som är på g med en behandling nu till sensommaren/hösten/vintern? Vore kul att få växla tankar och funderingar.

    Jag ska äntligen få börja med en behandling efter att kliniken har haft stängt sedan i mars. Det blir min tredje ivf. Har ruvat på fyra embryon totalt och det sista vi hade i frysen blev jag gravid med men fick sorgligt nog missfall vecka 10 i mars. Så nu ska jag börja om från scratch, var ett år sedan sist så jag kommer knappt ihåg hur det är :P Mens idag, första injektionen gonal-f imorgon!


    Minns dig från tidigare trådar. Tråkigt att läsa om missfallet! Nu hoppas vi att det är er tur. Spännande att vara igång igen även om du inte känner så mycket. :)

    Vi väntar på att få göra återföring av blastocyst i början av september. Ska starta med Provera imorgon är det tänkt! Vi har gjort två behandlar (en privat och en via regionen). På första behandlingen blev det bara ett embryo som blev en kemisk graviditet/tidigt missfall. Andra behandlingen gav två blastocyster varav den ena återfördes i juni men blev minus.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-08-05 15:41:19 följande:

    Kul att ses igen :) Men absolut tråkiga omständigheter, nu får det väl ändå vara vår tur! Hoppas att det är guldägget som ligger i frysen och väntar :)


    Ja precis, här vill man helst inte råka på varandra igen. ;) Hur många embryon har ni fått tidigare? Gör din klinik färskåterföring igen? Där jag går får partnern inte vara med på någonting...så jobbigt och trist. Håller med om att det är vår tur nu! Jag hoppas också att det är ett riktigt guldägg i frysen.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-08-05 17:51:26 följande:

    Jag har gjort två behandlingar, den första fick vi bara ett embryo, den andra tre, alltså två till frysen. Nu får jag lite högre dos gonal-f så jag hoppas på fler ägg. Har tagit ut sju ägg båda gångerna.

    Vet faktiskt inte om de gör färskåterföring men jag hoppas det. Får fråga på tisdag.


    Låter väldigt likt hur det sett ut för oss. Fick ut 1 ägg (6 äggblåsor) på första behandlingen och 8 ägg på andra. Tre-fyra befruktades och två kunde frysas dag 5. Vilken dos får du på gonal-f denna gång? Hoppas på ännu fler fina och befruktade ägg för dig denna gång!
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-08-05 22:42:34 följande:

    Nu kör jag 225 enheter. Kommer inte ihåg vad jag hade sist. Det händer saker iaf, kroppen börjar kännas som vid äl.


    Det låter bra att det händer saker i kroppen! :) Snart dags för första ultraljudet eller? Jag fick alldeles för låg dos vid första behandlingen (112,5 ie) och fick då bara ett ägg. Vid andra behandlingen ökade de till 175 ie vilket gav fler ägg. Hoppas 225 är lagom för dig så att du får många men framför allt fina ägg!
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-08-08 17:56:49 följande:

    På tisdag är det dags för ul och kolla in hur det står till :) Gissar att det blir plock nästa vecka också. Hoppas att det blir många befruktade ägg! Var så otroligt skönt efter förra behandlingen att få två till frysen och veta att man inte behöver börja om med en till behandling alldeles nära inpå.

    Känns det ok att vänta till september med FET eller känns det som en evighet?


    Spännande! Inte långt kvar nu. Håller med dig, det var en otrolig lättnad att få till frysen. Jag har börjat med Provera nu så det känns helt okej att vänta ett par veckor till. Fick dessutom ok på att stimulera med Letrozole istället vilket känns lite spännande! Det enda orosmomentet är att det ska bli fullt vid återföringen (det är begränsningar i hur många återföringar de kan göra per dag) vilket kan göra att de ställer in med kort varsel och att vi får vänta en månad.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-08-10 10:17:34 följande:

    Är det första gången med letrozol? Skönt att prova något nytt isf. Så jobbigt att inte veta i förväg om man får plats i deras schema, hoppas att det går bra!


    Ja precis, stimulerade med progynon sist men blev illamående av det. Testade att äta Letrozol innan vi började med ivf och fick ägglossning varje månad då så det borde funka nu med. Funderar på om det innebär att jag slipper Lutinus också (vore ju inte helt fel). Hur känns det för dig nu?
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-08-10 12:31:27 följande:

    Skönt att veta att letrozol fungerar bra :) När jag fick letrozol inför fet så tog jag två lutinus om dagen, det var skönt att slippa ta på jobbet. Det inte fram emot att börja med det.. Längtar till vul imorgon, ska bli skönt att få se hur det ser ut, hoppas på att få en tid till plock också.


    Åh du har gjort fet med Letrozole alltså!? Låter rimligt att man får ta Lutinus men skönt om man slipper göra det dagtid. I och för sig jobbar jag hemifrån nu så det hade säkert fungerat bättre. Förstår att du längtar till vul nu! Du får uppdatera efteråt. Håller tummarna för plock inom kort!
  • Clemmentina
    Fifen skrev 2020-08-10 15:51:31 följande:

    Fy vad tråkigt att se dig här igen!

    Beklagar verkligen missfallet!  

    Livet är så orättvist! 

    Vi kämpar fortfarande, den 26/8 "firar" vi ett år i IVF-svängen utan ett enda plus. Känns väldig tufft att närma sig den gränsen. Vi hoppas på att kunna göra en ny FET om lite mer än en vecka. Ska på UL på onsdag och mäta slemhinnan och planera för återförsingsförsök nr 9, 1 ET och 8 FET (ett försök har dock resulterat i att jag fick åka hem från kliniken utan något embryo i livmodern, då insättningen blev krånglig och embryot ramlade ur pipetten innan den kom på plats). Jag får också göra allt ensam då mannen inte får följa med in till kliniken. Jag fick göra ett nytt ÅP i maj via magen då det blev komplikationer, fick tillbaka en två dagars som inte heller ville och har nu två st 2dagars och en blastocyst i frysen.


    Fy vad kämpigt! Minns även dig från andra trådar. Håller verkligen tummarna för att det är din tur nu!
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-08-11 09:41:44 följande:

    Det gick ok på vul idag men känner mig så off. 12 blåsor, sen kommer det ju aldrig att vara ägg i alla, så jag känner mig lite besviken. De hade växt fort och jag har plock redan på torsdag. Tar ledigt på fredag också och sen helgen att vila så det är skönt iaf.


    Förstår dig men förhoppningsvis är det ägg i de flesta! Blir det färskåterföring? Skönt med en extra dag ledigt att vila upp sig på!
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-08-11 12:13:20 följande:

    Ja jag får tillbaka nästa tisdag :) Om jag har något att sätta in, men det hoppas jag. Så nu är det en spruta ikväll och inga alls imorgon, alltid skönt att nå slutet på en injektionsperiod.


    Klart du får! Då planerar de alltså på att återföra en blastocyst!? :) Skönt att du ser slutet på den...två dagar till äggplock! Spännande tider!
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020