• Pan21

    IVF hösten/vintern 2020

    Hej!

    Jag och min man ska precis börja med vårt första IVF-försök efter att ha stått i kö sedan januari (jävla covid). Ska ta första injektionen på onsdag med Gonal-F, 125 enheter. Börjar med, vad jag förstår, en låg dos då jag hade många äggblåsor (multifollikulära äggstockar, inte pco, skitförvirrad) men blank utredning för övrigt, och möjligtvis kunde bli överstimulerad eller så svarar jag inte alls på behandlingen. Vår grundproblematik är få och dåliga simmare så kommer bli ICSI från start. Någon mer som börjar nu och vill följas åt? :)

  • Pan21
    Carro9194 skrev 2020-09-29 19:19:26 följande:

    Hej! Fick mens idag och hoppas få börja imorgon, väntar bara svar från kliniken :) jag ska börja med 150 enheter. Vi är oförklarligt barnlösa, försökt i två år.


    Håller tummarna! Hur känns det inför uppstart? Jag känner att jag pendlar mellan hopp och förtvivlan varje minut ungefär haha!
  • Pan21
    Carro9194 skrev 2020-09-29 22:20:26 följande:

    Känner precis likadant! Och har jag otur så får jag inte ens börja nu, pga Corona så behandlar de bara ett visst antal åt gången :( sen hoppas jag såååå mycket att lyckas på första försöket men vill typ skydda mig själv och tänker ?inte ens det här kommer fungera?. Så sjukt mycket känslor! Jag har också hög risk för överstimulering sa läkaren, så det tänker man också på :(


    Är i samma sits med risk för överstimulering så är sjukt nervös! Och hoppas också på första försöket men som du säger vill man ju gardera sig för besvikelse .. usch så jobbigt att inte veta om ni får börja, får du besked om det idag?
  • Pan21
    Carro9194 skrev 2020-09-30 08:09:53 följande:

    Skönt att man inte är ensam om känslorna :)

    Ja, dom ska ringa upp 10:15, känns som att det enda man gör hela tiden är att vänta haha


    Haha ja.. all denna jävla väntan.. hur gick det? Får du starta?
  • Pan21
    Enkeli skrev 2020-09-30 19:36:20 följande:

    Hur vet man om man har risk för överstimulering?


    Som jag förstod det kan det vara ökad risk om man har många äggblåsor, som vid pco/pcos. Men tydligen kan man ha många blåsor men inte ha pco, då kallas det multifollikulära ovarier. Jag har det senare, har ingen som helst påverkan på min fertilitet, men man är tydligen svårstimulerad. Antingen blir man lätt överstimulerad, eller så kanske man inte svarar alls på behandlingen, då handlar det om minimala justeringar i dosen som kan tippa över resultatet det åt ena eller andra hållet. Som om inte denna karusellen var förvirrande nog haha
  • Pan21
    Carro9194 skrev 2020-09-30 21:48:30 följande:

    Ja, har startat nu ikväll, tog sprutan nyss! :) hur går det för dig?


    Åh så skönt att få sätta igång! Jag tog också första sprutan igår, trodde det skulle kännas mer, men det var ju inga konstigheter :)
  • Pan21
    Carro9194 skrev 2020-10-01 07:47:06 följande:

    Blev också positivt överraskad, det var inte alls så farligt :) men jag tyckte att det kändes som att det började dra och ha sig i äggstockarna direkt, eller så var det inbillning haha


    Tyckte det sved lite under huden efter några minuter, så jag tycker vi bestämmer att det fungerar direkt haha
  • Pan21
    Miilna15 skrev 2020-10-01 16:26:29 följande:

    Jag hakar på här i tråden, börjar få panik över att inte ha någonstans att prata av mig, vi har inte berättat för någon om våra problem.

    Vi påbörjade utredning i början av augusti, har nu varit i början av september på andra besöket då sambon lämnade spermaprov samt läkaren gjorde ultraljud på oss båda. Fick samma dag veta svaret på provet, ca 1 miljon simmare, så manlig faktor i vårt fall (än så länge).

    Nästa steg är att spola äggledarna, vilket jag väntar på att få göra nu, självklart bestämde då mensen sig för att vara 8 dagar sen så vi skulle få vänta så länge som möjligt innan vi bokade in nästa besök. Nu har den dock kommit och vi är inbokade på spolning dag 14, jag tyckte det var lite underligt då vi läst att det helst inte ska göras under ägglossning, men jag vill inte vänta till nästa mens och de hade ingen annan tid.

    Jag hoppas jag kan börja med behandlingen redan till nästkommande mens, men jag tvivlar på att de förberett allt sånt till äggledarspolningen, har än så länge inte fått någon information om hur IVF går till så jag antar att vi kommer få vänta minst ytterligare en månad innan vi kommer igång på riktigt.


    Hej! Det kan vara ganska skönt att få ventilera :) jag tror det beror på var du går, gällande hur snabbt du får starta. Har ni utredning privat eller via landstinget? Jag och min man hade utredning december-januari och blev satta i kö för IVF på Sahlgrenska i slutet av januari, hade besök för ivf i augusti och fick börja med behandling nu igår.. riktigt dryg väntan
  • Pan21
    Carro9194 skrev 2020-10-01 11:32:27 följande:

    Haha låter bra! Har känt av hela morgonen att det drar också så nånting händer definitivt :) hoppas så att man inte blir överstimulerad bara :(


    Oj! Det var bra jobbat, jag känner ingenting haha
  • Pan21
    Carro9194 skrev 2020-10-05 13:48:54 följande:

    Första ultraljudet idag visade EN enda äggblåsa :( så det blir inget äggplock... men, äggblåsan var 20 mm så ikväll ska jag ta ovitrelle och så får vi försöka på ?naturlig? väg. Känns lite sorgligt men hoppas såklart att det tar sig nu ändå!


    Nej vad tråkigt :( håller tummarna att det går vägen ändå!
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020