• Carro9194

    IVF hösten/vintern 2020

    Hej, hoppar in här :)

    Har försökt bli gravid i två år, har ingen eller väldigt sällan egen ägglossning. Försökte med letrozol och ovitrelle men lyckades inte på den vägen heller, trots fina stora äggblåsor varje månad.

    Blev godkänd för IVF förra veckan, första mötet med kliniken den 18/9 :)

    Hur lång tid tog det för er från första mötet till att ni satte igång med sprutor? :)

  • Carro9194
    AnneP skrev 2020-08-19 06:46:30 följande:

    Hej, välkommen :)

    Vi var på vårat möte i maj och fick börja nu i augusti, det var en lång väntan men det berodde dels på corona och sedan sommarstängt. Tror man oftast brukar börja direkt vid nästa mens ( om man ska köra korta protokollet )

    Lycka till!


    Åh jag förstår! Skönt för dig att äntligen komma igång! :)

    Okej, då borde det bli i slutet av september för mig, har regelbunden mens så det är ju nånting positivt iallafall.

    Hur är det att ta sprutorna? Är sjukt spruträdd men vet att det kommer vara värt det och att jag måste klara av det.
  • Carro9194
    AnneP skrev 2020-08-19 08:41:01 följande:

    För mig var sprutorna inga problem , men jag är inte spruträdd. Det värsta tycker jag är lutinus som man tar efter äggplocket blir så fruktansvärt svullen och förstoppad haha.

    Vet ju inte vad du ska ta för sprutor men en av dom kan svida lite men annars inga större problem, det kommer gå bra :)


    Okej haha, låter ju spännande ;)

    Ja jag hoppas att rädslan släpper lite när det väl är dags :)
  • Carro9194
    Ölandstoka skrev 2020-08-19 11:04:14 följande:

    Hej, välkommen :)

    Jag fick börja en månad senare på första mensen efter mötet. Hoppas att coronan inte ställer till det och att du får börja på en gång :)


    Tack! :)

    Känns kul att det verkar gå fort! :) ja jag hoppas också att inget hinner komma emellan som det blev för många i våras. Känns som att man bara väntar, väntar, väntar hela tiden ändå - bortsett från corona.
  • Carro9194
    Clemmentina skrev 2020-08-19 19:04:06 följande:

    Välkommen hit! Jag har precis som du testat Letrozole innan utan framgång trots äl varje månad. Skönt att ni är på gång med ivf nu. Förhoppningsvis kan du börja redan i samband med nästa mens men ibland får man vänta någon cykel.


    Tack! :)

    Det är så tråkigt när man vet att man har haft ägglossning och en ärlig chans men det tar sig ändå inte.. så otroligt orättvist. Försökte med det i 6 månader och varje vul var jättebra, både med fin slemhinna och fin blåsa. Hoppas att det är till fördel när vi nu går vidare till ivf.

    Har räknat ut att min nästa mens kommer nån gång mellan 3 och 5 september.

    Hur länge har du försökt? :)
  • Carro9194
    Grustradgarden skrev 2020-09-05 07:21:06 följande:

    Ser ni något streck? Jag tror mig göra det...


    Ser absolut ett svagt streck! Så spännande! :)
  • Carro9194
    Chajsa skrev 2020-09-07 23:59:43 följande:

    Hej, jag hoppar gärna in här. Har uppstartsmöte för IVF 8/9, första någonsin. Försökt få barn i 1,5 år. Gjort utredning och killens spermierörlighet är i nedre normalintervallet, annars visade den ingenting. Har blandade känslor, känns pirrigt men också lite rädd för själva processen och hur det kommer gå.


    Har också första mötet snart, känner likadant - pirrigt men samtidigt lite rädd hur det ska gå. Man hoppas ju att det går vägen på första försöket men vågar inte hoppas för mycket.
  • Carro9194
    Lunaymar skrev 2020-09-08 11:01:51 följande:

    Hej!

    Vi har precis haft vårt första möte och nu väntar vi på att jag ska få mens för att kunna starta med första behandlingen. Kul att vi är 3 och kan följas :)


    Åh spännande!! :) när beräknar du att du ska ha mens? :)
  • Carro9194
    Chajsa skrev 2020-09-08 14:52:34 följande:

    Verkligen! :D Mitt möte idag gick toppen, pga covid kunde inte mannen vara med men kände mig upplyft på vägen därifrån. Tryggad i att det inte finns så mycket risker med IVF, särskilt inte för barnet, och att det är hälften som får ägg till frysen och slipper gå igenom hela hormonstimuleringen flera gånger. Har också haft någon konstig skam över att göra IVF som helt släppte idag. Min partner är engagerad men tror att detta kommer bli mer känslomässigt för mig än honom, tur att jag har er!

    Gynundersökningen visade 7 ägg i varje äggstock idag, så jag hoppas ju att det kan fästa något denna månad innan vi börjar (önsketänkande).

    Hursomhelst, får starta upp redan vid nästa mens som är beräknad 22/9 om inte alla IVF- kvinnor visar sig få mens samma vecka och man får köa.

    Berätta om er :) Vad sa er utredning och vad är ni mest oroliga för?


    Gud vad kul! Längtar så tills mitt första möte nästa vecka!!

    Vår utredning sa att jag sällan eller aldrig har egen ägglossning, dock så har jag regelbunden mens. Sambon hade toppenbra spermier. Har försökt med letrozol i 6 månader i vintras, jag fick också ovitrelle varje gång men ingenting fäste ändå. Hoppas på det bästa nu :)

    Är mest orolig över sprutorna, är väldigt spruträdd!

    Vad fick man veta på mötet? :)
  • Carro9194
    Chajsa skrev 2020-09-08 22:48:52 följande:

    Ah okej, bra förutsättningar med fina spermier ändå. Träffade en läkare ganska kort som gick igenom proceduren. Ställde frågor om biverkningar och hur man kan må och hon sa att de flesta mår som vanligt, att jag ska kunna jobba alla dagar förutom äggplocksdagen. Frågade om alkohol och det var helt okej fram till insättning. Hon sa att 40% lyckas på första försöket om det inte är något exceptionellt. Var väldigt lugn och gav mig känslan att det här inte är något jobbigt utan en spännande resa. Ska på träffa en sjuksköterska som ska gå igenom sprutorna. Är också lite orolig över dem men läkaren visade den man tar varje dag och den var supertunn och liten, man kan köpa bedövningssalva på apoteket. Vi fixar det! :)


    Vad härligt att höra, nu känner jag mig lugnare :) skönt att dom får en att se fram emot detta så man slipper känna sig rädd hela tiden!
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020