• Miilna15

    IVF hösten/vintern 2020

    Jag hakar på här i tråden, börjar få panik över att inte ha någonstans att prata av mig, vi har inte berättat för någon om våra problem.

    Vi påbörjade utredning i början av augusti, har nu varit i början av september på andra besöket då sambon lämnade spermaprov samt läkaren gjorde ultraljud på oss båda. Fick samma dag veta svaret på provet, ca 1 miljon simmare, så manlig faktor i vårt fall (än så länge).

    Nästa steg är att spola äggledarna, vilket jag väntar på att få göra nu, självklart bestämde då mensen sig för att vara 8 dagar sen så vi skulle få vänta så länge som möjligt innan vi bokade in nästa besök. Nu har den dock kommit och vi är inbokade på spolning dag 14, jag tyckte det var lite underligt då vi läst att det helst inte ska göras under ägglossning, men jag vill inte vänta till nästa mens och de hade ingen annan tid.

    Jag hoppas jag kan börja med behandlingen redan till nästkommande mens, men jag tvivlar på att de förberett allt sånt till äggledarspolningen, har än så länge inte fått någon information om hur IVF går till så jag antar att vi kommer få vänta minst ytterligare en månad innan vi kommer igång på riktigt.

  • Miilna15

    Oj, det hade vi ingen aning om, lite blåögt kanske men vi har antagit att väntetiderna var inför att få komma till kliniken på utredning, vilket var 3 månader i vårt fall. Vi går via landstinget. På kliniken har de gett sken av att det är på gång, jag hoppas verkligen att de skulle ha sagt om vi skulle sättas på väntelista så man inte går runt med falska förhoppningar :/

    Nåväl, hur det än blir har vi kommit en bit på vägen i alla fall, jag är ju bara 29 år nu så vi har ju mer tid än många andra, men dagarna går otroligt långsamt ändå..

  • Miilna15
    eeerica skrev 2020-10-03 09:42:51 följande:
    Tack för det :)
    Dom positiva historierna är väl inte så vanliga kanske...det är ju ett känsligt ämne och man vill nog inte "skryta" Man vill ju inte strö salt i såren hos andra, samtidigt vill man inge hopp. Det är många som lyckas, min väninna fick bara ett befruktat ägg, och det blev en pojk som nu är 5 år. 
    Håller alla tummar jag har för alla er andra här inne <3
    Jag tycker det känns skönt att få höra några positiva historier också, och då menar jag inte mirakelhistorierna som t.ex. "min bekantas bekanta blev gravid naturligt efter 100 försök med IVF" eller "precis när de skulle adoptera blev hon gravid" - utan snarare de gånger IVF faktiskt fungerat. Kanske har det varit en extremt jobbig resa men som gett resultat, så man kan tänka att det faktiskt kan funka för en själv också nu när man får hjälp :)

    Lycka till med syskonförsöket, och grattis till dottern {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020