• Scasm

    IVF hösten/vintern 2020

    Jag hoppar in här.

    Jag och min partner har försökt sen oktober 2018. Började med Letrozol september 2019 och nu är vi igång med ivf, korta protokollet.

    Gonal-f 150 i tre dagar sen 125. Idag hade jag första vul och det finns 14 äggblåsor på 10 mm eller mer. Nytt vul ska göras på måndag. Läkaren ville även höja dosen till 150 på Gonal-f igen.

    Är det fler än jag som har en väldigt likgiltig inställning till om det ens blir något barn? Det är liksom lite som att jag har kopplat bort känslorna från processen så mycket som möjligt för att orka stå ut. Jag zoomar ut och tänker att det här är en kort period av ett förhoppningsvis långt liv för att inte gå under.

  • Scasm
    Carro9194 skrev 2020-10-02 18:44:16 följande:

    Oj, så lika vi är! Har också försökt sen oktober 2018, började med letrozol i december 2019. Tredje dagen på första ivf, samma dos som dig :) Har första ultraljudet på måndag.

    Jag tror du känner så för att skydda dig själv <3 man lever så mycket mellan hopp och förtvivlan. Jag tror allt kommer vara värt det när vi fått våra efterlängtade barn.


    Vad skönt att höra att du är i samma situation. Jo det nog
    Carro9194 skrev 2020-10-02 18:44:16 följande:

    Oj, så lika vi är! Har också försökt sen oktober 2018, började med letrozol i december 2019. Tredje dagen på första ivf, samma dos som dig :) Har första ultraljudet på måndag.

    Jag tror du känner så för att skydda dig själv <3 man lever så mycket mellan hopp och förtvivlan. Jag tror allt kommer vara värt det när vi fått våra efterlängtade barn.


    Tack för svar! Och så skönt att höra att någon är i samma sväng.

    För oss är det min pco som ställer till det. Min sambo har tydligen superspermier. Vet ni vad det är som inte fungerar så bra för er?

    Kan även tillägga att jag är tacksam över att jag inte mår illa av sprutorna. Jag mådde verkligen helt blä av Letrozolen.
  • Scasm
    Sussna85 skrev 2020-10-02 19:54:24 följande:

    Du beskriver precis min känsla just nu. Lättare att ta besvikelserna av misslyckade försök...Låter lovande med antalet blåsor iallafall Hoppas tillväxten av dom har ökat fint tills på måndag.


    Skönt att man inte är ensam i den här känslan. Jag har ingen i min direkta närhet som gått igenom ivf såhär så ingen kan förstå riktigt vad jag pratar om utan folk säger mer "men det kommer vara så värt sen när bebisen kommer" men tänk om det aldrig kommer en bebis?

    Tack för pepp ändå, jag håller tummarna för att de har ökat på sig fint tills måndag så det kan bli äggplock nästa vecka ????
  • Scasm
    Carro9194 skrev 2020-10-02 20:37:49 följande:

    För oss är det också jag som ?strular?, tror vi iallafall. Min tidigare läkare trodde inte jag hade någon ägglossning. Vår ivf-läkare trodde dock att jag har det eftersom jag alltid haft regelbunden mens, så isåfall är det oförklarligt, min sambo har också toppenspermier.

    Ja sprutorna har inte alls varit farliga hittills, letrozol var mycket värre! Hade fruktansvärda svettningar och huvudvärk dom dagarna jag åt dom.


    Jag har också alltid haft regelbundet men har ändå fått pco konstaterat. Men jag har funderat på om det är något annat också eftersom det inte tar sig ändå. Kanske att själva ägget inte fäster tänker jag kan vara problem hos oss? Det är så lätt att börja spekulera känner jag.

    Den första sprutan tyckte jag var rätt jobbig, rent psykiskt att liksom komma över spärren att sätta en nål i sig själv. Men sen flöt det på utan större problem.
  • Scasm
    Carro9194 skrev 2020-10-03 07:52:09 följande:

    Ja precis, för med tanke på att man har provat med letrozol innan och då haft ägglossning men ändå så har inget hänt så letar man ju efter andra ?fel?. Därför känns det lite bättre med ivf när man VET att embryot placeras där det ska vara tycker jag... dock livrädd att inte ens det här ska fungera :(


    Precis så!

    Jag har liksom ställt in mig på minst två misslyckade återföringar. Lite som tredje gången gillt.
  • Scasm
    Enkeli skrev 2020-10-02 21:51:54 följande:

    Jag ska imorgon på andra ultraljud- sjukt nervöst om blåsorna inte vuxit. Var i första ultra i tisdags.. hur ligger ni andra till?


    Spännande! Uppdaterar gärna om hur det såg ut från första UL till andra.
  • Scasm
    Sussna85 skrev 2020-10-04 19:39:58 följande:

    Just denna dag behövs nog alla pepp-talk som går att få tag på känns det som...

    Ivf nr 3 ville sig inte heller, börja blöda lite smått idag med ökande mensvärk. På dag 10 efter ET,precis som förut...fan fan fan.

    Har bokat telefontid till en ny klinik imorgon, får se om de nu kan hjälpa oss.


    Massa styrkekramar till dig <3
  • Scasm
    Carro9194 skrev 2020-10-05 13:48:54 följande:

    Första ultraljudet idag visade EN enda äggblåsa :( så det blir inget äggplock... men, äggblåsan var 20 mm så ikväll ska jag ta ovitrelle och så får vi försöka på ?naturlig? väg. Känns lite sorgligt men hoppas såklart att det tar sig nu ändå!


    Nej vad tråkigt! Hoppas verkligen den naturliga vägen kommer funka denna gång.
  • Scasm

    Idag var jag VUL2 och det såg bra ut. Bra tjocklek på slemhinna samt 5 blåsor som var 17 eller större. Samt ett gäng som ligger runt 13-16 mm och som förhoppningsvis hinner växa till sig något. Totalt 13 som var värda att skriva upp sa läkaren.

    Äggplock på onsdag och det har jag varit så nervös för men nervositeten börja släppa lite. Men så tråkigt att min partner inte får följa med.

  • Scasm

    Då var äggplock gjort. Det kändes en hel del måste jag säga. Men det gick snabbt och personalen var så trevlig.

    13 ägg fick de ut och har återförande på fredag. Jag hoppas att de inte ringer innan och säger att det inte var något som växte. Men av 13 så borde ju något av dem ta sig? IVF är verkligen ett tålamodsprov.

Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020