• Onemore2018

    IVF hösten/vintern 2020

    Hej allihopa! Hittade denna tråd och vi ska nu äntligen få komma igång med vår Ivf! På torsdag ska vi träffa läkaren. Vi blev utredda för ett år sedan men med tanke på corona så har det tagit tid. Jag är SÅ RÄDD för äggplocket med tanke på bedövning i slidväggen. Känns skönt att ha denna tråd och diskutera. Någon mer som börjar med Ivf nu i slutet av september? Jag väntar på min mens näst vecka. Kör man igång då?

  • Onemore2018

    Jag är så himla nervös för äggplocket och att det ska gå snett med missfall och kromosomavvikelse. Vi har väntat så länge på detta, i hela 3 år!! Nu hoppas jag att min mens inte hinner komma förrän mötet i morgon. Ni som tagit sprutorna, har ni känt av biverkningar? Gör de ont?

  • Onemore2018
    Grustradgarden skrev 2020-09-23 06:39:10 följande:

    Spännande! Har ni någon orsak till barnlösheten? Jag har gjort sprutbehandlingen två gånger. Hade gonal-f (penna) och fyremadel (förifylld spruta). Gonal-f gör inte alls ont! Otroligt smal nål som inte sticker alls. Fyremadel känns litegrann däremot. Den har en lite tjockare nål och svider lite när det är klart, men absolut ingen oöverkomlig smärta alls! Jag tycker att stick i fingret är värre. Jag fick inga särskilda biverkningar av sprutorna.


    Nej ingen orsak. Spermier simmar och jag har ägglossning men det vill sig inte alls. Det är vårt första gemensamma. Jag har sedan tidigare innan barn utan ivf.
  • Onemore2018
    Sussna85 skrev 2020-09-23 19:37:46 följande:

    Vid mina nu tre ivf har jag mått väldigt bra, inte någe större biverkningar. Körde långa protokollet nu sist och jag fick lite klimakteriebesvär av nässprayen man ska ta då. men inget som störde mig nämnvärt

    Sprutorna gör inte heller speciellt ont, kan svida till lite,men man vänjer sig otroligt snabbt att ta dom.

    Äp har inte heller varit nått problem,tacka vet jag lite fina "droger" intranevöst. Efteråt molar det och värker lite,men släpper iallafall på mig efter några dagar.

    Hur gick mötet?


    Mötet gick så himla bra, ca 2 timmar var vi där. Jag väntar mens när som helst men vi fick tid först i november för äggplock. Det är verkligen nu det här händer. Jag var så trött efter mötet, var spänd hela morgonen. DOCK.... läkaren berättade att jag är i hög risk för överstimulering då jag redan har många ägg ???????????? jag vill inte!!!
  • Onemore2018

    Jag fick min mens idag. Så nästa cykel sätter vi igång. Jag fick recept på gonal-f 125 och en tilläggsspruta sedan. De skrev även ut recept på citodon och progesteron. De siktar in sig på v45 som äggplockar veckan. Hoppas bara att överstimuleringen inte förstör. Har läst så mycket skräck historier ???? någon mer som sätter fart nu?

  • Onemore2018
    MsShepard skrev 2020-09-26 11:53:34 följande:

    Hej - Jag och sambon har precis påbörjat IVF-behandling på Livio i Falun. Jag fyller 40 år om en månad. Han har tre söner sedan tidigare och jag har inga barn. Inget konstaterat ?fel? på någon av oss. Vi har försökt få barn i ca 1 år. I torsdags så gjorde vi äggplock. Jag hade fem äggblåsor och varje innehöll ett ägg. Fyra av fem ägg befruktades och ska sätta in ett ägg på tisdag. Det känns så spännande men samtidigt är jag plågsamt medveten om att det kanske inte fungerar med tanke på min ålder.


    Åh så spännande!!! Jag håller alla mina tummar. Hur gick det för dig på äggplocket? Gjorde de mycket ont? Några biverkningar av sprutorna under behandlingen?
  • Onemore2018

    Så var det en ny vecka igen. Jag bara går och väntar på att mensen ska komma. 10 dagar kvar ungefär. I veckan ska vi hämta ut alla sprutor. Det närmar sig verkligen och jag är lite mer nervös än lugn. Jag hoppas innerligt att vi får göra denna resa nu så inte covid stoppar detta. Så mycket tankar. Och jag hoppas att jag inte blir överstimulerad då det är stor risk för det så man måste skjuta på allt.

  • Onemore2018
    Sussna85 skrev 2020-10-19 13:45:07 följande:

    Då är vi två som väntar :) Dalarna gpr långsamt...ca 14 dagar för mig kvar,sprutorna ligger och väntar på mig i kylskåpet redan. Jag har samma farhågor och tankar som dig,att den här jävla Coronan ska stoppa denna ivf,det sprider sig i fasta Finland nu med rekordfart,min skräck är att de stänger regionalt,och att just Åbo är i farozonen. Eller egentligen kan ju vad som helt hända i coronasituationen just nu känns det som. Det är så mentalt tungt att inte kunna förutse situation ute i världen just nu. De brukar ha bra koll på en om man har risk för överstimulering,hoppas på att du klarar dig ifrån det <3


    Vihållertuarnaförvarnadea
  • Onemore2018

    Herregud!!!! Är det nu vi kör start? Gick på toaletten nyss och torkade mig, färskt blod. Med tanke på att min mens är så knepig ibland så hoppas jag att detta är mens start. Ibland börjar det med brunt och nu kol färskt, vad händer om man bärjar med sprutor i morgon och der visar sig att det inte var mens?? Har aldrig varit så nervös som nu. Fertilitetskliniken hade inga samtalstider kvar och jsg har mejlat de

Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020