• Filly

    IVF hösten/vintern 2020

    Hej,
    ny här och hoppar in i denna grupp då jag har skummat igenom lite vad ni går/gått igenom.
    Vi är själva i det stadiet där 4st inseminationer inte har fungerat och provar nu ivf.
    Första ivf och första insättning. Äggplock gick bra, vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss rent antalsmässigt.. Vi fick 1st blastocyst som klarar sig till frysen. Och just nu ruvar jag på en 3 dagars gammal embryo. Insättning gjordes i torsdags.
    Jag tror många känner igen historien mer eller mindre.

    Jag tar dagligen lutinus 3st/dag. Misstänker också att ovitrelle håller på att försvinna ur kroppen då mina bröst inte är spända och megaömma. Dock är de fortfarande lite ömma på sidan.

    Söker som många här, tecken och hopp.

    Men en lustig fråga till er som har tagit eller tar Lutinus, har ni blivit gasiga i magen av dem? haha

  • Filly
    Onemore2018 skrev 2020-11-09 21:08:31 följande:

    Då är vi inne på sprutdag 2 med fyremadel. Någon mer som har fått en fruktansvärd halsbränna under sprutbehandling? I morgon har vi vårt första vul... så spännande och se vad som händer. Hoppas på goda nyheter så det blir äggplock snart. Hur tätt inpå fick ni äggplock efter första VUL?


    Känner inte igen halsbränna..

    man brukar väl få göra minst 2 ultraljud iaf. Vi gjorde första ultraljud en tisdag och fick öka dosen av menopur (och fortsätta som vanligt med fyremadel) till nästa ultraljud, som va på en fredag. Därefter ovitrelle lördag. Fri från sprutor söndag. Äggplock måndag.
  • Filly
    Sussna85 skrev 2020-11-13 08:59:03 följande:

    1 ägg fick vi:(

    Pratade just med läkaren,eftersom mitt AMH värde har gått ner så markant så kommer jag snart att hamna i klimakteriet. 35 år gammal...så om inte detta lyckas denna gång så blir det äggdonation ???? vi har under 10% chans att lyckas med mina ägg. Så det känns som vi får ge upp ivf försöken och ställa oss i kö för ÄD,och börja spara pengar...


    Jättetråkigt att höra... Lägger ett litet hopp på det ägget ni fick ut <3
  • Filly
    Onemore2018 skrev 2020-11-13 11:34:46 följande:

    Nu är det över. Bedövningen kändes inget, dock sticket i vä äggstock. Skrek och skämdes. Men vi fick 8 ägg. Nu ska de dejta så i morgon ringer dom. Ligger med vetekudde nu och citodon på soffan med chips. Ingen risk för överdtinulering men de rekommenderade saltrik mat


    Spännande. Hoppas nu att samtliga eller så många som möjligt delar sig fina till dag 6.
  • Filly
    Onemore2018 skrev 2020-11-14 09:23:42 följande:

    Vid frukosten ringde telefonen. Det var embryologen. 4 av 8 ägg är befruktade och det blir återinföring på måndag. Åh jag hoppas att det lilla vill stanna i magen. Jag blev så glad att det blev befruktat men så rädd nu för vad som ska kommas. Hur har det gått för er andra? Jag ska börja med lutinus i morgon eftermiddag. Läst att många får graviditetssymtom av dom?


    Vad roligt att höra!????

    Jag vet inte riktigt hur mycket Lutinus har påverkat mig.. ruvar just nu och tagit Lutinus i snart 2 veckor. Men jag upplever att jag har blivit gasig och nästintill trög i magen. Kanske lite illamående när jag är hungrig. Lycka till på måndag!
  • Filly
    Sussna85 skrev 2020-11-14 11:46:55 följande:

    Jamen yeey!! Vårt lilla ägg har tydligen lyckas dela sig. Så jag börjar med Cyclogest ikväll i väntan på vidare uppdatering på måndag.

    Jo Lutinus kan ge gravsymtom deluxe :/


    Åh vad roligt att höra!???? Håller alla tummar för lilla ägget!
  • Filly
    Sussna85 skrev 2020-11-15 08:23:34 följande:

    Tack<3 Hur mår du i ruvningen?


    Jag har mått bra under ruvningen. Kanske lite taskigt humör med all hormoner i kroppen. Tycker nästan att mina bröst inte ömmar lika mycket nu längre, tror det beror på att all ovitrelle o sånt har gött ur. Känns sådär när ett tecken för graviditet egentligen är ömma bröst :/. Fast jag har hoppet uppe så länge mensen inte dykt upp:) Har testdag den 19e.

    Hoppas innerligt att lilla ägget haft en bra helg och att du får fina nyheter om det imorgon:) skulle ni få besked om återföring i veckan?
  • Filly
    Onemore2018 skrev 2020-11-15 10:48:00 följande:

    I dag är det lutinus dagen. Ska börja i eftermiddag. Återinföring kl 14 i morgon. Läser översllt att lutinus ger grav symtom. När ska man testa sen efter återinförande? Hur räknar man då en graviditet? När man sätter tillbaka ett ägg eller?


    Stort lycka till imorgon! :)

    Vi gjorde återföring med 3dagar embryo och fick testdag 14 dagar efter. De räknar ju återföringsdagen som ruvdag 0 om inte jag missminner mig.
  • Filly
    Sussna85 skrev 2020-11-15 15:14:16 följande:

    Har aldrig haft ömma bröst under mina två graviditeter,så jag håller tummarna att du är en av dom :) Men efter Ovitrellen ca 10 dagar framåt har jag haft ömma och väldigt knöliga bröst.

    Tack <3 Ja jag hoppas så att den lilla har haft den bästa helgen där i skålen och delat sig vidare :) Det blir ET onsdag eller torsdag isf.


    Ja jag hoppas att det är så som du säger. Detta är vår första ivf. Vet inte riktigt hur eller om jag ens ska känna någonting om jag är gravid. Kanske tidigt.. är på RD 10.
  • Filly
    Clemmentina skrev 2020-11-16 04:17:16 följande:

    Nu har jag testat (vem kan sova när man är nervös!?). Gravid. Strecket är ganska tydligt men dum som jag är tog jag ett digitalt som visar 1-2 veckor. Så nu är jag orolig för det borde väl visat 2-3 vid det här laget!? Är i vecka 4+2 om jag räknat rätt.


    åh grattis !<3 Vad roligt att höra!
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020