• Kovcci

    IVF hösten/vintern 2020

    Hej,

    Hoppar också in här :)

    Idag har jag haft äggplock och det blev 10 st ägg.

    Nu sitter vi här och är sjukt nervösa inför samtalet imorgon då vi får reda på

    om vi har fått några befruktade ägg eller inte.

    Vi har gjort 3 st ivf i Sverige och vi har aldrig fått några befruktade ägg.

    Så nu håller vi tummarna och tårna att vi får ett positivt samtal imorgon.

  • Kovcci
    Sussna85 skrev 2020-11-07 06:51:46 följande:

    Hej! Det var ju ett fint ÄP med 10 st ägg Förstår så väl er nervositet, håller tummarna för ett positivt samtal idag då! Vad har faktorn varit för att ni har haft en så dålig befruktningsgrad?


    Jadu, i Sverige sa dom att de inte var något fel på mig och inget fel på min man.

    När vi gick till en läkare i utlandet så sa han att det var fel på min mans spermier.

    Nu befinner vi oss i Turkiet och här har dom sagt att det inte är något fel på hans spermier så jag vet faktiskt inte om jag ska vara helt ärlig.

    Fortfarande inget samtal, vet inte om det är positivt eller negativt men jag håller tummarna hårt. :)
  • Kovcci
    Clemmentina skrev 2020-11-07 09:07:07 följande:

    Tack! <3


    Läkaren har äntligen ring och vi fick befruktade ägg. Känns som att jag svävar på moln.

    Vi har aldrig fått befruktade ägg tidigare och då har vi gjort 3 ivf försök i Sverige.

    Jag kan verkligen rekommendera den här kliniken i Turkiet, dom är helt underbara. Dom har kämpar till 100 för att det ska funka.
  • Kovcci
    Sussna85 skrev 2020-11-07 08:58:24 följande:

    Jamen vad frustrerande att få så olika resultat. Ok Turkiet,spännande! Min tanke går oxå till utlandet om vi inte lyckas såsmåningom. Det är nog ett bra tecken att de inte har ringt ännu :)


    Läkaren har äntligen ring och vi fick befruktade ägg. Känns som att jag svävar på moln.

    Vi har aldrig fått befruktade ägg tidigare och då har vi gjort 3 ivf försök i Sverige.

    Jag kan verkligen rekommendera den här kliniken i Turkiet, dom är helt underbara. Dom har kämpat till 100 för att det ska funka.
  • Kovcci
    Sussna85 skrev 2020-11-07 16:32:12 följande:

    Åh så härligt! Grattis till de! :) när blir ET? Vad heter kliniken ni är på? Gjorde de nått speciellt denna gång?


    ET blir på måndag :)

    Dom finns i ankara och kliniken heter gurgan clinic.

    Jag fick börja med gonal f, och samtidigt fick jag ta två tabletter samt någon honung som tydligen ska vara jätte bra ifall man vill bli gravid. Det fick jag göra i ca 10 dagar och sen var de dags för äggplock. Nu har jag fått en massa andra tabletter och någon spruta som ska få kroppen att förbereda sig för en graviditet och göra de lättare för ägget att fästa.

    Svårt att förklara eftersom allt är på turkiska. Men som jag skrev tidigare så har vi gjort 3 ivf försök i Sverige och aldrig fått några befruktade ägg. Men här funka de hur bra som helst. Dom håller koll på allt, fick gå på regelbundna kontroller för att kolla så att allt ser bra ut.

    I prist för ivf här ingår även en lägenhet och dom kommer och hämtar oss varje gång jag har kontroll och kör sedan hem oss också. Man kan säga att vi har kontakt med varandra 24/7.

    Dom tar verkligen hand om deras patienter.
  • Kovcci
    Sussna85 skrev 2020-11-13 08:59:03 följande:

    1 ägg fick vi:(

    Pratade just med läkaren,eftersom mitt AMH värde har gått ner så markant så kommer jag snart att hamna i klimakteriet. 35 år gammal...så om inte detta lyckas denna gång så blir det äggdonation ???? vi har under 10% chans att lyckas med mina ägg. Så det känns som vi får ge upp ivf försöken och ställa oss i kö för ÄD,och börja spara pengar...


    10 ägg fick jag när de va dags för äggplock men det var bara en av dom som blev befruktad. Blev jätte besviken men sen tänkte jag bättre 1 ägg än inget alls. Är på RD5 idag. Så ge inte upp än, det kanske är ett guldägg <3
  • Kovcci
    Sussna85 skrev 2020-11-16 12:36:12 följande:

    Vad bra att ni har hittat klinker som kan hjälpa! Var är Kls ANOVA? Ok,hoppas att det ser bra ut på fredag då. Har bara gjort färsk återföring så vet inte riktigt hur ett FET funkar i praktiken:)Vet inte varför detta händer,jag har lågt amh värde men efter att ha läst runt ganska mycket behöver inte ett lågt amh värde ställa till det så mycket som det har gjort för oss med denna fragmentering som nu blir,försök nr 4 nu och har varit lika vare gång. Men enligt läkaren vi har nu så är det AMH värdet mitt som ställer till det,men nu vet jag inte riktigt om jag ska hålla med det...

    Låter som en spännande läsning! Länka gärna jo :)

    Kan man inte göra något åt de eller? Min man fick göra dna fragmentering och hans värden va alldelses för höga så dom sa till oss om ni gör ivf så kommer det inte att funka. Han fick recept på tabletter som han skulle ta varje dag i 6 månader. (3 olika tabletter) men reda efter 2 månader så hade hans värden sjunkit rejält och nu är jag på RD7 och håller tummarna att jag får positivt om några dagar.

    Tänker att de borde finnas tabletter får kvinnorn också?


  • Kovcci

    Är på RD7 och idag märkte jag att jag hade fått lite bruna fläckar på trosskyddet. Känns som att det är kört :(

    Är det någon annan som kanske har fått det?

  • Kovcci
    Sussna85 skrev 2020-11-16 19:23:49 följande:

    Åh spännande att läsa! Vad var det för tabletter din sambo fick? Jag ska ta upp detta med läkaren imorgon, jag har bestämt att ett DNA test på sambons spermier måste göras iallafall.

    Vad hjälper det om vi går vidare till ÄD med ett fint donationsägg och så sätter de in sambons spermier som ändå gör att ägget fragmenteras efter odling iallfall...

    Läste att du hade fått lite spottings. Man kan bli väldigt skör i slemhinnorna av progesteronet,använder du Lutinus? Så länge det inte är mycket färskt blod och värk så behöver det inte betyda nått

    De är ju så sträva och stora så jag fick nästan sår av att bara föra in dom där tabletterna...


    Tabletter heter Fertil man plus, co-enzim Q10 och Vitamin E som min man fick ta, men sen fick jag också tabletter som heter ovunorm och vitamin D.

    Jag tar tabletter från Turkiet, det står bara progesteron på dom. Men jag hoppas verkligen att du har rätt och att det inte är kört än. Vi har kämpat i 6 år och denna gången kändes de som att de kanske kunde funka. (fram tills jag såg bruna flytningarna) :(

    Har du funderat på att göra ivf utomlands?
  • Kovcci
    Amandaida skrev 2020-11-16 21:35:13 följande:

    Jag är på RD 8 och jag har också haft lite bruna fläckar. Tror också det är progesteron tabletterna. Min läkare sa att det var vanligt att man kunde få lite blödningar och att dem då endast är ytliga. Alltså att dem inte kommer från själva livmodern utan troligtvis från livmodertappen eller slemhinnorna, så jag hoppas det är lugnt. Jag har inte oroat mig särskilt mycket för det :) när har du testdag?


    Åh jag hoppas verkligen att du har rätt <3

    Har testdag på lördag :) själv då?
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020