• Wed 4 Nov 2020 16:39
    152430 visningar
    4359 svar
    4359
    152430

    IVF hösten/vintern 2020

    Hej alla starka tjejer!

    Jag har genomgått ett antal ivf-behandlingar och har äntligen fått till frysen. Trodde aldrig att det skulle hända oss, så vi blev så glada. Så då kommer det upp nya funderingar..:) Vad har ni för TSH-värden (sköldkörteln)? Dvs blodprovet som togs i samband med utredningen. Jag oroar mig över att mitt värde är för högt (över 2), mina vänner som blivit gravida som jag frågat har haft en mycket lägre (1). Läkaren säger att mitt värde är normalt men ni vet ju hur det är när man griper efter halmstrån..

    Hur ser det ut för er?

  • Wed 4 Nov 2020 21:31
    Sussna85 skrev 2020-11-04 19:19:25 följande:

    Hej och grattis till att äntligen få till frysen! Härligt Jag har oxå ett TSH värde på 2mU/l. Vilket enligt min läkare och mina egna googlingar  är bra

    Över 4 och under 0,4 är onormalt tydligen.


    Tack!! Och jag hoppas så för dig den här omgången när du får ta ny medicin! Skönt att höra att du har samma, och du har ju två barn :) Jag ska försöka sluta oroa mig över TSH-värdet, har bara läst att vissa anser att 1 är optimalt för graviditet.
  • Wed 4 Nov 2020 21:32
    Sussna85 skrev 2020-11-04 19:19:25 följande:

    Hej och grattis till att äntligen få till frysen! Härligt Jag har oxå ett TSH värde på 2mU/l. Vilket enligt min läkare och mina egna googlingar  är bra

    Över 4 och under 0,4 är onormalt tydligen.


    Tack!! Och jag hoppas så för dig den här omgången när du får ta ny medicin! Skönt att höra att du har samma, och du har ju två barn :) Jag ska försöka sluta oroa mig över TSH-värdet, har bara läst att vissa anser att 1 är optimalt för graviditet.
  • Thu 5 Nov 2020 12:21
    Sussna85 skrev 2020-11-05 08:13:11 följande:

    Jamen tack <3 Jo,jag har ju två barn från förut så jag tror att ths värdet nog är fin fint för oss båda, så de ska iallafall inte stoppa oss i en graviditet :)

    Ni lyckades äntligen få till frysen,men det blev ingen insättning på samma gång? Eller blev det totalfrys?


    Ja, hoppas ????

    Vi har fått ut 15-16ägg varje gång

    Ivf 1 -ingen insättning alls, ingen delade sig vidare till dag 5

    Ivf 2 -insättning av en 3 dagars, inget till frysen

    Ivf 3 -insättning av en 2 dagars (minus), 3st till frysen ????

    Äntligen lite värde för mödan!
  • Sat 23 Jan 2021 14:27

    Hej alla starka tjejer! Jag hänger på här. Jag har följt er sen i våras och hoppas så för er alla. Susanna, jag håller tummarna för att det är ett riktigt plus för dig!! Och att ni andra får komma igång med er nästa behandling snart. Detta är verkligen så påfrestande att gå igenom. Jag har snart varit inne i ivf-svängen 1år och på fredag ska vi sätta tillbaka ett fryst embryo (min 4e återföring på 3st behandlingar) De första behandlingarna gick inte alls bra men på tredje fick vi mirakulöst embryon till frysen.

    Nu har jag testat akupunktur inför den här insättningen, hoppas att det fungerar.

  • Sat 23 Jan 2021 21:19
    Miilna2015 skrev 2021-01-23 16:25:17 följande:

    Hej,

    Ni som har börjat med sprutorna - har ni också upplevt att det kommer en droppe läkemedel på huden när ni drar ut sprutan efter injektion? Det gör alltid det för mig, jag gör precis så som instruktionerna visar men det känns obehagligt att en droppe kommer ut igen, jag är rädd att dosen blir för låg eftersom en del hamnar utanför, det är ju pytteliten mängd från början (0,375 och 0,5 ml). Detta händer med båda typer av sprutor, de som är som en vanlig spruta och ?pennorna?.

    /orolig


    Hej! Det har hänt mig då och då också, men det har gått bra ändå, så du behöver absolut inte oroa dig för det.
  • Sat 23 Jan 2021 21:24
    Sussna85 skrev 2021-01-23 18:39:38 följande:

    Åh tack snälla <3

    Det är väldigt påfrestande jo,men jag hoppas att alla här i tråden får nått gott ut av det :)

    Oj då är det nära för dig att få ruva,spännande:) hoppas akupunkturen gör susen för slemhinnan!


    Det hoppas jag med :) Nu ska det bli spännande att ruva igen, även fast jag tycker att det är den psykiskt mest påfrestande perioden. Hoppas att akupunkturen har gjort susen.

    Spännande för dig att testa igen imorgon, jag håller tummarna
  • Sat 23 Jan 2021 21:43
    Clemmentina skrev 2021-01-23 18:45:13 följande:

    Välkommen hit! Spännande med fet! :) Låt det bli fjärde gången gillt. Jag har också gjort tre behandlingar och 4 återföringar. Blev gravid sist men fick tyvärr missfall. Nyfiken på det här med akupunktur! Hur ofta har du gått? Känns det bra? :)


    Tack :) Det känns som att jag känner er för att jag följt er så länge. Det låter som att vi har haft ganska liknade utfall på våra behandlingar. Visst hade du också någon behandling som inte resulterade i någon insättning? Och så fick du till frysen på sista? Jag har däremot aldrig blivit gravid. Förstår att det måste ha varit väldigt tufft efter allt kämpande att gå missfall :( Nu har jag gått på akupunktur varje dag den här veckan, sista gången är imorgon. Känner mig lite trött men hoppas att det gör susen. Jag tar till allt möjligt nu för att öka på chanserna. Har du testat?
  • Sun 24 Jan 2021 13:37
    Dhalia skrev 2021-01-24 09:24:46 följande:

    Hej, hände liknande för mig fast de bara blev 1 till frysen så blev vi ju så glada :) glädjen för de lilla ökar ju när de gått skit innan ;) men gjorde ni något medicin byte just då eller ändrade du kosttillskott? Vi bytte till Menopur den tredje gången dem två gångerna innan hade ja gonal f.

    Hoppas de ska gå bra med akupunkturen. När har ni insättning? :)


    Det var samma för oss, första två behandlingarna hade vi gonal f, många ägg kom ut men ingen klarade sig till blastocyst. På sista behandlingen sa vi att vi ville ha menopur (läkarna rekommenderade att fortsätta med gonal f) Då fick vi ut lika många ägg, dock var många omogna men rekord i befruktning och vi fick plötsligt till frysen. Helt fantastiskt! Och som du säger så blir man så glad när de tidigare inte gått så bra med odlingen. Jag har nu även börjat med en hel del kosttillskott, vad äter du? Jag fick även rådet från akupunktören att inte äta ingefära. Så det ska jag undvika nu. Jag har återföring på fredag. När får du starta med sprutorna igen?
  • Sun 24 Jan 2021 13:42
    Jeniferpopes skrev 2021-01-23 19:52:06 följande:

    Hej alla starka kvinnor som kämpar för att bli föräldrar ! Nu är jag en av er ! Snart ska börja min först IVF protokoll . Jag tänkte alltid att jag är väldig stark person men nu känns att alla har gränser . Otroligt svårt och jag inte även började . Alla undersökningar med dåliga resultatet letade till ivf ...nu dags att börja men jag känner mig helt slut . Jag har en kort protokoll som jag kommer att börja om 1-2 veckor men jag är så rädd att misslyckas. Jag skriver här eftersom har ingen som jag kan prata om det . Frågor från föräldrar och alla släktingar ?när ska ni skaffa barn ?? ?Tycker ni att det blir för sent ? pressar väldigt hord . Vi var tvungen att berätta att vi kan inte ha barn på ett naturligt sätt och vi vill inte ens diskutera om det. Så nu jag är ensam med mina tankar. Tack värden att jag har finaste mannen som stödja mig och är alltid på min sida ! Håller tummarna för alla oss ! Lycka till! Vi förtjänar den bästa !


    Hej! Ville bara säga att du inte är ensam! Även fast det känns så ibland. Du kommer att fixa det här. Kram
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020