• Inalina

    IVF hösten/vintern 2020

    Ivf2020 skrev 2021-02-10 08:51:41 följande:

    Smått tuff dag idag.. Såg i min kalender att jag skrivit upp möte hos bm idag.. :( istället inväntar jag nästa mens för att kunna börja behandla igen.. Så less på mig själv stundtals. Vill bara f m bra, va lycklig o kunna få en familj..


    hej! ja det är ju en bergochdalbana att gå igenom IVF och försök efter försök. Obestämd försök se fram emot nästa mens och återföring så man känner att man är på gång igen ialla fall, jag läste om ditt MA och är jätteledsen för din skull :( jag kommer sätta igång med sprutor runt den 18:e så förhoppningsvis får vi följas åt denna gångenHjärta Det låter i alla fall jättebra att du har 7 st i frysen, de fryser ju bara om de är av bra kvalitet så där finns säkerligen ett par guldägg!
  • Inalina
    Ivf2020 skrev 2021-02-10 10:46:05 följande:
    Ja, verkligen.. Detta blir 4e insättningen så får hoppas, men man är väl mer rädd nu om jag ska vara ärlig.. Så långa frågor som när mensen kommer osv. Jag har ju inga tex lutinus heller, utan kör bara letrozol för att framkalla äl. Vad spännande, är det första omgången?

    Lycka till för er med!
    jag förstår, jag och min man försökte i 5 år utan ett plus på stickan och innan vi bestämde oss för IVF. jag fick ett tidigt missfall på andra insättningen och jag fick min dotter på 3:e insättningen 2019, när de satte tillbaka de 2 sista vi hade i frysen.

    Vi försöker med syskonförsök nu och jag ska börja med helt ny behandling. Vi känner oss oerhört tacksamma att vi har lyckats få ett barn via IVF, det finns ju inga garantier men vi ville försöka få ett syskon till henne innan vi blir alldeles för gamla.

    Jag hoppas det ska gå bra för dig, har du hyfsat regelbunden mens så du vet ungefär när den kommer?
    Lutinus tror jag man börjar ta efter FET så att man ska ha ordentligt med progesteron i kroppen så att ägget ska vilja fästa etc.. 

  • Inalina
    Sussna85 skrev 2021-02-09 20:32:13 följande:
    Ja :( Jag hade ju turen att få se det där hjärtat slå nog,det trodde jag inte. Men nu så har jag blödit så mycket..och med denna värk. Det bådar inte gott,blir en lång väntan till torsdag. Men tack fina du<3 Kram!
    Hej, jag har läst om din blödning och jag håller verkligen alla tummar och hoppas det ska gå bra. 

    När jag var gravid med min dotter via IVF hade jag 3 större blödningar fram till v 12 som aldrig kunde förklaras riktigt. Bebisen mådde bra och jag åkte också in och gjorde ultraljud direkt givetvis. Det blödde så att det rann i toaletten med färskt blod men det var ändå ingen fara. Jag hoppas detta gäller även för dig, jag vet hur rädd man är för blödningar och det känns som att varje gång man går på toaletten vågade man knappt titta på pappret av rädsla för att se blod :/ Vissa blöder mer eller mindre under graviditeten, jag hoppas verkligen det går bra för digHjärta
  • Inalina
    Ivf2020 skrev 2021-02-10 11:36:44 följande:
    Ja, min mens har alltid varit regelbunden, men lutinus har dom sagt att jag inte behöver ta, så de är väl kanske bra..

    Får ni bekosta detta syskonförsöket själva nu då?

    Vi har inte ens fått vårt första, men vi har alltid drömt om 2, så vi hoppas ju. Satte ni in två ägg samtidigt de sista? Så skönt att ändå lyckas med ett, jag hoppas med så innerligt att det tar sig för oss snart.
    Ok, jag hoppas du får din mens på 'rätt' dag så det blir insättning så snart som möjligt!

    Vi bor i Schweiz och första IVFerna gjorde vi i Prag då de hade fått bra recensioner och det var hyfsat enkelt att resa dit, samt en trevlig stad att upptäcka.
    men nu i o med corona kan vi ju knappt lämna landet och kör därför här i Schweiz på en klinik. Så för att svara på din fråga så betalade vi ca 50-60 000kr för våra första försök i Prag (givetvis värt varenda kronaDrömmer) och nu blir det ca 75 000kr för ett försök i Schweiz så man hoppas ju VERKLIGEN vi får något till frysen om det inte funkar första gången, för annars är jag osäker på hur vi gör.. vill inte ens tänka på det Obestämd Det är ju så många steg som ska fungera i den här processen så jag försöker ändå ta en etapp i taget. första ultraljudet är nog det jag är mest spänd över, då man vet om medicinen fungerat eller inte.

    Du verkar ju ha fått helt otroligt många ägg läste jag rätt med 55 st??!! Här (och i Tjeckien) så sövs man vid äggplock, men kan inte ritkigt föreställa mig att ligga och vänta på att de ska ta ut så många ägg, helt galet! Du måste vara en riktig powertjej som stod ut!!Hjärta
  • Inalina
    Sussna85 skrev 2021-02-11 12:03:01 följande:

    Vår lilla bäbis lever, sån lycka! Fick se ett litet hjärta slå idag <3

    Enligt klinikens läkare ska jag vara i 6+1 men läkaren idag mätte till 5+4. Men den diffen i dagar hoppas jag inte ska spela nån roll :) Hon sa att det kan vara svårt att mäta korrekt när den lill* ännu är så liten oxå så.


    Åh så underbart att läsa!!! (och se=)!! blir så glad för din skull, vet precis vad du går igenom!!
    kunde de se något om vart blödningen kom ifrån? man får ju väldigt känsliga slemhinnor etc i graviditeten så egentligen kan det ju ha varit så! Hjärta
  • Inalina
    Filly skrev 2021-02-12 07:01:26 följande:

    God morgon på er. Kanske kan jag få lite tröst här med. Mitt i all denna glädjande så får jag kanske komma med ett mindre rolig nyhet. Tog testet imorse, en dag innan testdag, och det visade sig vara negativt. Usch. Detta känns så tungt.

    Gråtit en skvätt och skjutit upp att starta min jobbdag.

    Det var som en svettning bara kom över mig när det är helt blankt på stickan... fan. Varför funkar inte det. Vad är det för fel på min kropp:( vänner som lyckades på första försöket men inte vi. Vad gör jag för fel:( jag är arg, ledsen, förtvivlad, mer ledsen.. den här ruvningstiden på bara 2 veckor känns som 6 månader.

    Vi har diskuterat nu hur vi ska göra inför nästa. Jag kommer sluta ta cyclogest med detsamma så mensen får komma. Sedan har vi 2 ivf behandlingar kvar. Men vi kunde byta ut 1st ivf behandling till 2 frysta återföringar. Jag vill ju förbruka 1st ivf för återföringar nu, dels ta en paus från alla sprutor. Men farhågan är ju om äggen inte överlever upptiningen. Då blir det ingen återföring och en månad skjuts upp. Får jag bolla tankar med er om hur ni skulle gjort?

    Usch ja, vad tråkig läsning. Så här på en fredag. Jag känner liksom ändå glädjen av livet osv. Men är bara så arg inombords på något sätt. Inte meningen att komma som någon självömkan men jag blir bara så trött på kroppen. ?Vad är det för fel!?? Det är de orden som skriker inom mig. Arg inombords men tårarna rinner utanpå


    Åh vännen :( så ledsen för ditt negativa besked :( det är ok att sörja och gråta, man samlar ju ihop sig sen och börjar blicka framåt till nästa försök och hoppet kommer tillbaka. var detta ditt allra första försök?

    det låter ju jättebra att du har flera i frysen! på min första behandling fick jag negativt och inga till frysen, på andra fick jag 3 blastocyster där första blev positivt i 3 dagar sen mf, men på andra återföringen med FET kom min dotter. 

    det är väldigt ovanligt att upptiningen inte lyckas så det ska du inte fundera överHjärta och framförallt så ska du inte klandra dig själv för något i den här processen!!!! det är inte någons fel att vi inte lyckas bli gravida, ju snabbare man tar bort skuldkänslorna desto bättre tror jag du kommer att må, och du är ju i helt rätt forum för stöttning och att diskutera och följa likasinnadeHjärta jag vet att det är lätt att hamna i en negativ spiral, men det är faktiskt jättebra om ni har lyckats frysa flera embryon, för det är så mkt smidigare med en återföring istället för att börja om med sprutorna och alla hormoner igen. jag hoppas på ett guldägg eller två för dig i frysen! stor kram!
  • Inalina
    GlitterLina skrev 2021-02-14 15:55:53 följande:
    Detta känns förjävligt & du förstår ju själv känslan

    Vi har inget kvar i frysen :( detta va det allra sista embryot vi hade kvar :( har lagt ner över 100 000 kr men det blev inget i f barn för oss. Nu sista gången köpte vi till embryo glue

    Det tycker jag du ska testa.

    Har 2 barn sen innan som kom efter några år med ägglossningstabletter bara.

    Men e äldre nu snart 42, så inte ens ivf hjälpte på mig :( :(
    Åh Glitterlina jag är så hemskt ledsen för din skullGråter!!! så jäkla orättvist när du fick så tydliga plus på dina stickor och äntligen skulle få glädjas att vara gravidRynkar på näsan! det finns ingen rättvisa i den här processen tyvärr,  det är ett lotteri helt enkelt. Hoppas du kan hitta en väg framåt och hitta styrka och glädje snart igenHjärta
  • Inalina
    GlitterLina skrev 2021-02-14 15:55:53 följande:
    Detta känns förjävligt & du förstår ju själv känslan

    Vi har inget kvar i frysen :( detta va det allra sista embryot vi hade kvar :( har lagt ner över 100 000 kr men det blev inget i f barn för oss. Nu sista gången köpte vi till embryo glue

    Det tycker jag du ska testa.

    Har 2 barn sen innan som kom efter några år med ägglossningstabletter bara.

    Men e äldre nu snart 42, så inte ens ivf hjälpte på mig :( :(
    Åh Glitterlina jag är så hemskt ledsen för din skullGråter!!! så jäkla orättvist när du fick så tydliga plus på dina stickor och äntligen skulle få glädjas att vara gravidRynkar på näsan! det finns ingen rättvisa i den här processen tyvärr,  det är ett lotteri helt enkelt. Hoppas du kan hitta en väg framåt och hitta styrka och glädje snart igenHjärta
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-02-19 10:10:56 följande:

    Hej

    Inne på ruvardag 4

    Hur tänker ni kring c-19?

    Vi har haft 4 fall i denna vecka på jobbet.

    Knepigt då man inte riktigt kan dra gravidkortet. Och ivf vill jag ej prata om, det har ju inte riktigt fungerat förut så är ett två vänner som vet förutom sambon that is it...

    Vill bara låsa in mig i sovrummet i 9 månader som det är nu.

    Orolig..


    Hej! Jag är mest orolig nu INNAN ruvning då jag inte vill bli sjuk och försena äggplock och återföring när man väl har börjat med sprutorna. Sen när jag ruvar (förhoppningsvis) så hoppas jag inte att man behöver gå och oroa sig för Corona också.. för då är det ju så otroligt mkt annat man går och funderar över Skäms jag antar att du inte har möjlighet att arbeta hemifrån? Kan du hålla distans till dina arbetskamrater? kram hoppas allt går vägen för dig med lilla pyret!
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-02-19 12:14:09 följande:
    Hej

    Jo varit orolig till och från sen corona börjat då jag varit i alt skall påbörja en behandling med ivf. Hållit på ungefär lika länge som corona varit..han ta ut ett ägg och sätta in det, sen kom coronan.

    Jobba hemifrån tja delvis men helst ska jag vara på plats

    Testar oss varje vecka på arbetsplatsen.
    Ok, jag bor i Schweiz och här är det absolut förbjudet att åka in till något som helst kontor eller arbetsplats om man på något sätt kan sköta jobbet hemma. Men givetvis finns det väldigt många yrken som inte kan jobba hemifrån,

    förstår att du ruvar med FET just nu, spännande! Jag läste även tidigare att du får Trombyl, jag bad min klinik om det också, får jag fråga vilken dos du tar?
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020