• AndraSladdis

    IVF hösten/vintern 2020

    Hej alla,


    Följt den här tråden mycket, men inte skrivit än. Men nu... har jag äntligen börjat med sprutorna för IVF nr 3, fjärde dagen i dag. Så tänkte det blir roligt att skriva lite själv också! Detta verkar ju vara en sympatisk tråd.


    Jag har alltså 2 st IVF bakom mig i våras, varav den sista resulterade i en graviditet, vilket tyvärr fick avbrytas i vecka 17 pga en allvarlig fosteravvikelse. Nu har kroppen återhämtat sig och jag har även bytt klinik.


    Vårt problem är att vi får väldigt få befruktade ägg. Men vi har ändå tänkt köra IVF fram till nästa sommar, innan vi ger upp mina ägg. Har fyllt 41 år i somras.


     

  • AndraSladdis
    Clemmentina skrev 2020-11-16 21:01:58 följande:
    Åh välkommen hit! Det är verkligen en sympatisk tråd. Så fruktansvärt att behöva avbryta och så sent. Skönt att kroppen återhämtat sig och att ni är igång igen. Håller tummarna!

    Tack, Clementina! Ja, det var inget roligt alls det som hände sist. Men nu känner jag mig positiv att vi är igång igen och jobbar mot en efterlängtad bebis. Tack för tumhållningen! 


    Stort grattis för din graviditet och jag håller tummar och tår för att allt går bra!

  • AndraSladdis
    Sussna85 skrev 2020-11-17 12:03:07 följande:
    Jamen visst <3 Hon poängtera ganska tungt att det inte fanns stora chanser för detta ägg,men att under kan ju ske. Så jag håller på det.

    Men det är skönt att ha en plan b,en plan som innefattar att vi måste ta ett lån för att genomföra. Men bara vi lyckas så är det värt det <3
    Håller tummarna för att ni lyckas, med detta ägg eller nästa gång!
  • AndraSladdis
    Sussna85 skrev 2020-11-17 19:41:46 följande:

    Tack! Och lycka till ni med ivf nr 3! Beklagar så det som hände med graviditeten,så ledsamt att läsa Till vilken klinik byter ni nu? Har ni tänkt gå vidare med ÄD om detta inte funkar sen?


    Vi bytte faktiskt till en klinik utomlands, Olga-kliniken, för att vi ville kunna göra PGT-A. Vi har inte ökad risk utan avbrytandet var otur, men det kändes ändå bättre att börja så här. Efter det här gör vi troligtvis klart våra IVF i Sverige. Inte förrän framåt sommaren är planen ÄD. Men det är alltså min plan nu, lite kan den ju ändras på vägen.
  • AndraSladdis
    Sussna85 skrev 2020-11-17 19:41:46 följande:

    Tack! Och lycka till ni med ivf nr 3! Beklagar så det som hände med graviditeten,så ledsamt att läsa Till vilken klinik byter ni nu? Har ni tänkt gå vidare med ÄD om detta inte funkar sen?


    Vi bytte faktiskt till en klinik utomlands, Olga-kliniken, för att vi ville kunna göra PGT-A. Vi har inte ökad risk utan avbrytandet var otur, men det kändes ändå bättre att börja så här. Efter det här gör vi troligtvis klart våra IVF i Sverige. Inte förrän framåt sommaren är planen ÄD. Men det är alltså min plan nu, lite kan den ju ändras på vägen.
  • AndraSladdis
    Sussna85 skrev 2020-11-18 08:22:40 följande:

    De ringde från kliniken imorse igen. Det lilla fröet har gått vidare in i blastocyst stadiet,helt otroligt..det är fortfarande lite skadat av fragmenteringen i början av delningen om jag förstod rätt. Det är inte alltid lätt för kliniken att förklara på bra svenska tyvärr...

    Men om det ser bra ut imorgon så får vi göra ET! Just nu ger jag mig tillåtelse att hoppas en stund,har inte gett den tillåtelsen det minsta sen ÄP.


    Håller tummarna för ET i morgon!!
  • AndraSladdis
    Sussna85 skrev 2020-11-24 13:25:56 följande:

    Vi gick mest igenom lite bakgrund,tankar och reflektioner inför en ÄD. På torsdag ska vi gå igenom "lagen om assisterad befruktning" och vad barnet har rätt till. Så dessa besök är väl mest att man ska förstå innebörden i en donation. Vilket vi nog gör fullt ut redan,detta kommer ju ändå inte som en överraskning.

    Åh vad härligt att snart vara igång igen för er <3Tack tack fina du! <3

    Nästa vecka ska vi diskutera med sköterskan på kliniken våra tankar om hur donatorn får se ut,jag har funderat över detta med utseendet,men för mig spelar det inte så stor roll. Vi är båda ganska långa,jag är 1.73 och sambon 1.80 typ. Så isf om man nu får välja att donatorn är i lika längd...men inte ens det kanske spelar nån roll. Jah...många tankar blir det märker jag ändå,haha.


    Läste om det senaste, synd att det inte gick. Men vad skönt att ni redan funderar på nästa steg. ÄD har ju en väldigt stor chans att lyckas, ofta första gången, det är något helt annat än konstant tragglande med IVF om de egna äggen är lite sådär. Som sagt så är jag snart där också, frågan är bara vilken månad nu.

    Jag tror klinikerna brukar försöka matcha ögonfärg, hårfärg, längd i Sverige och Finland. (Som jag förstått ger andra länder bl.a. Tjeckien mer garantier i form av antal blastocyster, men då är det en stängd donation).

    Jag önskar er all lycka till så ni kan snabbt hitta en lämplig donator och få ett efterlängtat plus på stickan!
  • AndraSladdis

    Nu har vi precis gjort äggplock nr. 3. I morgon får vi veta om det blir något befruktad, det är där kruxet brukar ligga hos oss trots att vi får ut bra med ägg.

    I dag blir det bara att slappa :).

  • AndraSladdis
    Onemore2018 skrev 2020-11-26 13:19:15 följande:

    God eftermiddag... gick på toaletten för att byta trosskydd och jag har då rosa flytningar... nu är det kört :/ igår kväll kände jag i hela kroppen att nej du är inte gravid :( testdag tisdag... psyket blir knäppt av allt det här


    Du känner din kropp bäst, men annars har jag förstått att rosa flytningar inte behöver betyda att det är kört. Har du testat tidigare eller väntar på testdagen? Hoppas att det blir ett plus trots allt.
  • AndraSladdis
    Prit skrev 2020-11-29 01:13:15 följande:

    Hej!

    I somras påbörjade jag min 3dje IVF behandling. Jag tog menpur 150 och reagerade väldigt dåligt jämfört med tidigare behandlingar. Jag fick ut 7 ägg där 6 var mogna. Jag fick en insättning dag 2 och inget till frysen. Jag fick dock guldägget och blev gravid. Tyvärr missfall v 8+5. Hemskt. Väntade på att mensen skulle komma för att börja igen. Äntligen kom den och de bestämde att höja min dos denna gången för att få mer äggblåsor. Vi ökade menopur till 187.5 . Sprutdag 8 var Jah inne på första UL och man såg 15 äggblåsor. Läkaren sa att det inte får bildas mer för då behöver vi totalfrysa och att det förmodligen blir äggploxk i slutet av veckan. Jag frågade då om vi inte kunde sänka dosen för att inte riskera att detta händer. De sa nej. Två dagar senare åker jag in på UL två och de hittar 21 blåsor!! Och läkaren säger snabbt DET BLIR TOTALFRYS PÅ DETTA. stor risk för överstimulering. Och visst... Jag förstår detta kan låta mycket eller att man önskar detta men Jah blev så SJUKT besviken på deras sätt att hantera detta. Det blir ingen insättning denna månad och sen har det stängt över jul så nästa FET blir i slutet av januari tidigast beroende på min cykel. Om jag nu hade kunnat fylla frysen hade det ju kanske inte gjort något men detta är mitt 4 IVF försök och jag har inte tidigare lyckats få många till frysen. (2 st på behandling 2 totalt). Barnmorskan sa också FÖRVÄNTA DIG INTE MYCKET pga den höga siffran det är få som brukar klara sig. Så nu sitter jag här två dagar efter äggplock och har ont och känner mig så besviken på att behöva vänta IGEN. Jag ville så gärna ha ett embryo i mig denna månaden innan stängning.

    Har detta hänt någon av er tidigare ? Hur tycker ni att personalen hanterade detta? Har jag fel som blir besviken? När de ökade min dos borde de även kallat mig tidigare på UL... Ja jag vet inte. Denna eviga väntan gör en galen...


    Det hände mig i våras och såhär efteråt känns det rätt att det gjordes totalfrys, eftersom jag blev aldrig överstimulerad och mådde bra. Önskar bara att vi hade kunnat använda Ovitrelle som trigger, kanske hade blivit fler mogna ägg då (Lupron användes). Vi fryste endast ett embryo. Blev gravid i FET direkt i cykeln efter men det varade bara till v. 17.
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020