• GlitterLina
    Always choklad skrev 2021-07-06 23:23:08 följande:

    Hej

    Min sambo tycker vi borde försöka sluta med ivf och försöka äggdonation. Är just över 40 nu..Kanske är kört..Vet inte har ett FET kvar på landstinget nu..


    Men vet ni att det är just dina ägg som är ?felet? ?
  • GlitterLina
    Dhalia skrev 2021-07-07 10:30:52 följande:

    Egentligen kan ju ingen veta det för det finns ju inget test för de. Men oddsen minskar ju med tiden. Allt beror väl på hur många ägg får man ut hur många befruktas är allt det åt de minimala hållet så är väl sannolikheten att de ska bli en bebis till slut mycket liten. Sen kanske man inte vill stå där om något år och x antal ivfer senare och inte ens ha möjligheten för äggdonation i Sverige, finns ju utomlands men då måste man ju söka sig utåt också. Vet inte vad gränsen för äggdonation i Sverige är.


    Sant

    Nä vet ej gränsen heller
  • GlitterLina
    Always choklad skrev 2021-07-12 14:16:05 följande:

    Hej, vill dela med mig om nått smått traumatiskt, jag har nu gått och väntat på min mens efter en klinisk graviditet i maj. Igår vaknade jag upp med smärtor och mensblod, krampade så mycket och hade sån smärta att jag fick kramper och frossningar och spydde. Det bara rann svett från huvudet, händerna etc. Jag skrek till och med för det gjorde så ont. Vi ringde akut och jag blev hämtad med ambulans, trodde jag drabbats av utomkveds eller något (vi har försökt på egen hand nu i sommar). Fick morfin i ambulansen på fastande mage den tog ordentligt, sen fick jag ta massa prover och ultraljud samt hcg i urin och blod. 5-6h typ senare fick jag åka hem, det var inget fel på mig. Sköterskan sa att nu som det var med ivf och alla hormoner sedan tidigare kan det påverka kroppen ett längre tag + ge mer ägg etc som gör att mensen blir extra djävlig när den väl kommer. Jag mår bra idag, lite mör och trött bara. Väntar på att läkaren skall ringa upp imorgon om en tid för hytroskopi.


    Men fy detta lät verkligen inte trevligt! :( hur mår du idag?? Kram
  • GlitterLina
    Always choklad skrev 2021-07-27 18:22:48 följande:

    Hej är som ensamt här nu i tråden, men många är väl lediga och inte hänger här direkt.

    Tiden nu i mitten av augusti är förberedelse inför, inte operation utan prov av narkos etc..


    Ja inte mycke som händer här under sommaren..

    Ah ok men vet du va de ska göra??
  • GlitterLina
    Always choklad skrev 2021-08-04 19:33:50 följande:

    Så där nu kom den. Ingen akuten denna gång i alla fall men känner mig så ledsen. Sitter å gråter på toa nu. Trött nu i en veckas tid att det kanske var nidblödning jag fick, letat gravtecken fast jag vet jag inte ska. 6 år av besvikelser, känns tungt..6 år sedan 1a missfallet. Fan bara gaska upp sig nu men lite svårt. Behöver ibland vara ledsen för att kunna bli glad så är det nog bara...


    Kram på dig

    Förstår att du blir ledsen, du e stark

    Kämpa på
  • GlitterLina
    Always choklad skrev 2021-08-07 19:09:35 följande:

    Hej

    Hjälp fick ett melt down i helgen. Träffade min systers bäbis för första gången ett litet leende och sen var jag körd. Kastade mig in på toa tårarna bara trillade sen ut därifrån såg bäbis. In i intilliggande rum. Fick sådana panikkänslor att jag flydde ut i skogen (i stugan) med mina föräldrars hund. Alla var där från familjen med resp tungt. Flydde från sällskapet i ca 2h. Sen tog jag mig tillbaka och förklarade lite och bad om ursäkt till syrran och hennes man, är värre en en såpopera..gick ju inte lysande. Har duckat bäbisar under ett år nu i ca 5 års tid eller så, efter de är ett går det lite bättre. Har mens men när syrran ammar värker brösten. Hormoner javisst, bisarrt och tråkigt/roligt på samma gång.


    Men åh va jobbigt & ledsamt :(

    Hoppas dem förstod när du förklara
  • GlitterLina
    Always choklad skrev 2021-08-09 12:21:47 följande:

    Hej gick det bra @GlitterLina med första sprutan?


    Hej

    Tack det gick bra :) ultraljud på fredag

    Hur mår du?
  • GlitterLina
    Always choklad skrev 2021-08-10 20:12:05 följande:

    Hej

    Jag mår bättre, helt slut efter en tung bäbishelg. Kontaktade till och med en psykolog när det kändes som mörkast. Men har ställt in oss på att ev det kan bli fråga om adoption och innan dess vill jag veta att det inte kan ha ev. någon negativ påverkan på en sån process att man varit hos psykolog. Rådfrågat en adoptionsbyrå bara allmänt och inväntar svar. Så får vi se..


    För väldigt längesedan när jag levde ihop med äldsta sonens pappa typ 2003 sonen föddes 2006. Så pratade vi just om adoption. Vet ej hur det funkar nu, men dem granskade en väldigt mycket på den tiden.

    Kram
  • GlitterLina
    Always choklad skrev 2021-08-11 22:06:21 följande:

    Hej jag fick svar av adoptionscentrum, de sa att det är inget konstigt alls och ses ej heller som ett hinder från andra länder utan ät naturligt att det kan behövas lite samtalsstöd i denna process som är tung på alla plan för de med barnönskan oavsett om det är ivf/adoption etc. Jag skall därför gå och testa vad har jag att förlora, ger det ingenting kan jag prova en annan eller så inte. Känns bara bra att ta steget att våga.


    Va skönt

    Ha alla dörrar öppna :)
  • GlitterLina
    Always choklad skrev 2021-08-12 20:26:21 följande:

    Pratade med kliniken idag efter att de öppnat efter semestrarna på nytt. Vi ska hålla kontakt och sen ska vi boka in ett samtal innan FET de vill veta först vad hysteroskopin visar.. Finns en plan i alla fall.


    Jättebra ju :)

    Jag va på vul idag för att kolla om det kommit några ägg

    Det såg väldigt bra ut redan såhär tidigt i stimuleringen :) tillbaka för ultraljud på måndag & planering då vilken dag det blir ägguttag
  • GlitterLina
    Astrid40 skrev 2021-08-13 08:59:28 följande:

    Hej :)

    Jag har varit ifrån ett tag så är inte riktigt uppdaterad, hur har det gått för dig, du gjorde en ny stimulering och nu ytterligare en? Eller har jag missuppfattat?

    Kram


    Heej:)

    Ja precis gjorde en ny stimulering med menupur

    Men gick inget bra alls endast 3 ägg & inga blev befruktade!

    Så i söndags började jag med Gonal f(det jag använde när jag blev sjuk i överstimulering)

    Va på ultraljud igår & redan kommit en hel del ägg

    Så ska tillbaks på måndag för nytt ultraljud & planering för ägguttag!

    Hur mår ni?? Kram
  • GlitterLina
    Astrid40 skrev 2021-08-13 21:02:39 följande:

    Jobbigt att menupuren inte funkade :(. Men din kropp verkar ju svara bra på gonal, håller tummarna att det blir många fina äggblåsor :)

    Kör du fortfarande på Nordic Gbg?

    Tösen blir 8 månader imorgon :) En pigg och glad liten tjej som växer så det knakar :)

    Känns fantastiskt att vara mamma - JAG mamma :) Det är overkligt, jag njuter varje minut.

    Kram


    Yes jag kör fortfarande på samma klinik, känner mig trygg där.

    Asså va hon e ju snart 1 år :) :) jisses

    Underbart verkligen! Så glad för dig att du fick bli mamma :)

    Kramar
  • GlitterLina
    Astrid40 skrev 2021-08-13 21:44:11 följande:

    Haha, ja tyckte man att tiden gick fort innan så SER man verkligen hur tiden bara flyger förbi när man har en bebis hemma :)

    Köpte du paket denna gång med 3 försök? Om jag minns rätt var du tveksam att fortsätta med ivf, både för att det kostar på både ekonomiskt med ffa den mentala biten... det är ju sjukt tufft hela den här ivf-karusellen.... de som aldrig varit i den kan omöjligt förstå hur den är att leva i


    Nä vi har aldrig köpt Nåt paket, just för att vi ej ville gå igenom mer än en gång allt jobbiga. Men nu e man ändå igår för tredje gången..
  • GlitterLina
    Astrid40 skrev 2021-08-16 15:43:21 följande:

    Ja, hoppet och längtan är det sista som överger en. Hur mår du med sprutorna? Har du samma dos som första gången eller har de justerat iom du blev överstimulerad?

    Kram


    Ja dem va noga med att de skulle försöka att inte ta lika hög dos denna gång. Började denna gång på 187,5 & sänktes till 150

    Kram
  • GlitterLina
    Always choklad skrev 2021-08-16 20:01:07 följande:

    Pratade med kliniken idag efter att de öppnat efter semestrarna på nytt. Vi ska hålla kontakt och sen ska vi boka in ett samtal innan FET de vill veta först vad hysteroskopin visar.. Finns en plan i alla fall.Hej men vad bra. Håller tummar och tår att det är många fina.

    Själv var jag första gången på gym på typ 2 år i sön. Kändes bra gjort det och joggat + gått en hel del. Har under dessa snart 2år gått upp ca 10kg. Igår visade vågen - 3kg. Så det tog 3 mån. Var kortisonet som gjorde sista ökningen som gjorde att jag svällde upp som en boll!


    Tack så mycket!

    Ok då får vi se va dem säger om hysteroskopin. Va duktig du e som orkar kämpa me vikt i allt det här!
  • GlitterLina

    Det va ett smärtsamt ägguttag idag, men av alla äggblåsor dem fick ut så va det 8 stycken det fanns ägg i :) jättebra ju. Så nu hoppas vi bara på att några blir befruktade. Dem ska ringa mig i morgon vid lunchtid & meddela!

  • GlitterLina
    Always choklad skrev 2021-08-21 21:47:47 följande:

    Heja! gick de bra?


    Gick åt he?.:( :( av dem så va tydligen 6 st mogna & endast 1 blev befruktad, så inga till frysen. Fick tid idag lördag 11.30 för återföring av den, men dem ringde 10.30 å sa att den inte utvecklas som den skulle :( :( så blidde inget
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020