• Grustradgarden

    IVF hösten/vintern 2020

    Linngustafssson18 skrev 2020-08-26 20:05:16 följande:

    Hejsan! Här är en till som ska börja nu i höst, närmare bestämt nästa vecka med sprutor. Detta är ett helt nytt forum för mig så är väldigt nervös. Äggplock är beräknat vecka 38, förutsagt att min mens kommer som vi räknat ut.

    Jag och min sambo har försökt i lite mer än ett år, och har varit utan preventivmedel i cirkus 2,5-3 år. Vi kommer att utföra denna behandling på Sahlgrenska, GBG.

    Hur går det för er? Är det er första runda eller har ni gjort den tidigare?

    Önskar oss alla ett plus vid nästa försök. Kram på er.


    Spännande att få sätta igång! Jag går också på Sahlgrenska sedan i februari och har träffat fyra olika läkare totalt.. nu är vår ansvarige läkare Ali och det känns superbra. Min sambo och jag har varit gravida en gång för 9 år sedan... vi slarvade EN gång. Slutade i abort pga studier i usa. inte trodde jag att det skulle bli så svårt när vi väl ville bli med barn. Vi har inga fel på oss bortsett från att jag är överviktig med BMI ca 31. Båda är 30 år gamla.

    Blivit plockad av dr nona två gånger efter korta protokoll, en gång i maj (6 ägg varav inget befruktades) och en gång igår. Då fick jag ut 8 ägg, 2 var omogna och 4 av 6 blev befruktade, denna gång via icsi (mikroinjektion). Nona är superförsiktig och jääääättesnäll. Inga onödiga smärtor under plocken. Man får så mycket eller lite smärtlindring man behöver. En del behöver också lugnande. Imorgon är det dags för min första återföring av ett embryo (2-dagars alltså). Börjat med lutinus vaginaltablett imorse. Inte supermysig...

    Ett tips är att vara lite mer påläst än jag. Jag har INGEN aning om mina olika provsvar eller värden. Vet inte ens vad jag har för blodgrupp. Ibland känns det lite ?löpande band? hos en del av personalen, men överlag är de supermysiga och peppande. Slutligen - lycka till!
  • Grustradgarden
    Lunaymar skrev 2020-08-26 22:17:41 följande:

    Vad bra! Lycka till imorgon då :) Och hoppas de andra 3 klarar sig, alltid bra med back up. Är du nervös? :)


    Väldigt nervös! Så här långt i processen har vi aldrig kommit, så det känns både hoppfullt men jag har många negativa tankar... Jag åker nästan 10 mil till Sahlgrenska, så jag hoppas att de inte ringer och ber mig vända när jag sitter i bilen. Vågar inte ens säga t-ordet! :) skriver senare om hur det gått. :)
  • Grustradgarden
    Clemmentina skrev 2020-08-27 09:29:01 följande:

    Nu har jag fått positivt ägglossningstest och tid för återföring. Bara att hoppas att blastocysten klarar upptining. :)


    Håller alla tummar och tår!
  • Grustradgarden
    Clemmentina skrev 2020-08-27 10:31:00 följande:

    Tack (jag vågar ;))! Håller tummar och tår för dig idag. Uppdatera hur det gått sen.


    Haha, ja. Nu är en tvådagars inne! Kändes som att de kunde slarva bort den ganska lätt när den var så liiiiiten.

    Inte superimponerad av Sahlgrenska idag faktiskt.. läkaren kändes lite osäker och fick nästan för mig att de råkade lägga embryot utanför livmodern. Haha. Barnmorskan var nästan otrevlig och det kändes verkligen som löpande band. Inför återföringen fick jag reda på att det är 4 ägg som odlas vidare, inte 3. Det känns ju både som en bra och dålig grej att vi faktiskt fick en tvådagars och inte en femdagars... (De sa att om 5 eller fler befruktas så sparar man alla till dag 5. Färre än 5 skulle man få ett tvådagars tillbaka). Jag som är pessimist tänker ju naturligtvis att de säger typ; det här kassa paret kan verkligen behöva alla chanser de kan få, inne på labbet. Haha! Hoppas att ni andra mår bra. :)
  • Grustradgarden
    Clemmentina skrev 2020-08-28 07:41:45 följande:

    Vad tråkigt! Men det sitter säkert där det ska. :) Det var lite samma för mig sist. När läkaren fått in embryot i livmodern såg han det först inte. Men konstaterade att katetern var tom. Jag tänker att de ville vara helt säkra på att ni skulle få tillbaka ett embryo den här gången och därför valde återföring på dag 2. Ibland har jag hört att det krävs 6 befruktade ägg för odling till dag 5. Ni låg onekligen på gränsen. Nu håller vi tummarna för flera fina blastocyster till frysen!

    Själv nojar jag över tidig ägglossning och att återföring blir en dag för sent. Fick utslag på ägglossningstest både i tisdags kväll och igår morse. Kliniken räknar dock det testet jag tog på morgonen och därmed med ägglossning idag. Jag är dock rätt säker på att den var redan igår. Känner av ägglossningen rejält och idag känns det nästan ingenting.


    Haha, jaaa men embryologen kände sig så osäker och läkaren pekade inte riktigt åt mig så det kändes som luft bara. Ja, jag vill ju tro på detta men vågar inte hoppas ännu. Börjat lyssna på Ruvarpodden och det känns ju så skönt att fler är eller har varit med om samma.

    Hur många försök har ni gjort? Kanske redan frågat det, men jag blandar ihop alla användarnamn. :) förlåt i så fall!

    Åå, hoppas att kliniken ändå har rätt. Jag är så dålig på det här med tider och så, men kan det inte vara så att ägget behöver ?ta sig en bit? innan det lossar? :) jag känner också min äl väldigt tydligt. Ska du på fet idag?
  • Grustradgarden

    Måste bara fråga; jag hade plock för 3 dagar sedan och har efter det inte kunnat göra nummer 2... har ni andra tips på vad man kan ta för att släppa på förstoppningen? Har aldrig varit förstoppad i hela mitt liv innan. Haha.

  • Grustradgarden
    Clemmentina skrev 2020-08-28 09:31:52 följande:

    Det är säkert i sin ordning. Håller med, poddar är toppen! :)

    Vi gjorde vårt första äggplock på SU i våras. Fick två blastocyster till frysen. Fick tillbaka en i juni som inte blev något och ska få tillbaka nästa i veckan som kommer. Hoppas så att den ska klara upptining.

    Blir så himla nervös bara. Funderar på om jag borde ringa och fråga dem. Vore så himla tråkigt om det är superviktigt att återföringen blir på exakt rätt dag och sen hade jag ägglossning för tidigt.


    Ååååh man får verkligen hoppas på det här lilla livet då! Om jag vore du, så hade jag ringt. Man har så mycket oro i kroppen som det är! Bättre att få klara besked, tycker jag.
  • Grustradgarden
    Clemmentina skrev 2020-09-05 07:40:41 följande:

    Jag ser ett streck! Är det ett testa tidigt (som ska visa ett streck)? Verkar lovande! :)


    Japp! Är ingen ?testoman? så jag fick stå och läsa på apoteket länge igår! Haha. Det står att det ska kunna påvisa graviditet 6 dagar innan beräknad mens... Det är 12 (eller 13, beroende på hur man räknar) dagar sedan jag tog ovitrelle. Oroar mig att den spökar..
  • Grustradgarden
    camper skrev 2020-09-07 15:54:23 följande:

    Hej! Jag hoppar gärna in i denna tråd. Bakgrund: Vårt andra försök av ivf, denna gång med det långa protokollet pga få ägg. Första gången misslyckades med det korta protokollet. Vi har försökt bli gravida sedan 2017. Jag är 35 och min man tre år äldre. 

    Är idag inne på dag 6 med Gonal-f och jag har gått på nässpray för nedreglering sedan slutet på juli. Blev en ovanligt lång period för mig. Inväntar ultraljud som är imorgon. Känns så skönt att vara mindre ensam, suttit och läst igenom stora delar av denna tråd ;) 


    Kämpa på och lycka till! :)
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020