• Clemmentina

    IVF hösten/vintern 2020

    Grustradgarden skrev 2020-09-05 07:55:34 följande:

    Japp! Är ingen ?testoman? så jag fick stå och läsa på apoteket länge igår! Haha. Det står att det ska kunna påvisa graviditet 6 dagar innan beräknad mens... Det är 12 (eller 13, beroende på hur man räknar) dagar sedan jag tog ovitrelle. Oroar mig att den spökar..


    Den ska ju vara ute ur kroppen på Max 10 dagar. Jag tror det är ett pluss. Du får ta ett digitalt också. Håller tummarna!
  • Clemmentina
    ijo skrev 2020-09-05 23:53:36 följande:

    Hoppar in här också :)

    Gjorde frysåterföring igår med en 5-dagars blastocyst. Så rd1 idag alltså. Testdag 17/9 men så länge kommer jag inte vänta med att testa hehe. Bim 12/9 så om det inte kommer något blod innan det testar jag nog då. Vi gör syskonförsök. Håller tummarna för oss alla <3


    Välkommen! Spännande. :) Vi har bim samma dag då. Jag skulle verkligen vilja vänta tills testdag (14/9) men vet inte om jag kommer kunna vänta...
  • Clemmentina
    Vicktoria88 skrev 2020-09-06 09:05:24 följande:

    Vad spännande! Såg ditt inlägg i tråden, har undrat hur det har gått för dig! Håller tummarna för att det är er tur nu!


    Tack snälla, vad gullig du är. Jag vågar nästa inte hoppas för mycket. Det är tidigt ännu men man kan liksom inte undvika att känna av kroppen hela tiden och undra om minsta lilla grej är ett symptom på något eller inte.

    Gör ni också ivf?
  • Clemmentina
    Vicktoria88 skrev 2020-09-06 11:19:15 följande:

    Nej jag förstår det, måste vara supersvårt att vänta med att testa och samtidigt gå och känna efter symptom :) Men jag hoppas verkligen att det går vägen nu!

    Nej vi skulle ha gjort ivf i slutet av maj, remissen hade precis blivit godkänd, men precis då fick vi veta att kliniken vi gick hos inte kunde hjälpa oss med ultraljud inför ivfen pga corona (vi har gått hos ett annat landsting än där vi bor då det är sjukt svårt att få en tid här). Så eftersom vi inte fick åka till annat landsting och få hjälp med vul så fick de ställa in. Försökte få tag i någon klinik i vårt landsting som kunde hjälpa till med vul men då de använde olika kliniker för själva ivf:en fick vi inte göra så, och de fick inte heller ta in några patienter så någon ny remiss till ivf gick inte heller. Nu har vi dock iallafall fått en tid om två veckor hos läkaren så håller tummarna att vi kan skicka en ny remiss för ivf och att väntetiden inte är alltför lång nu! Säkert många som har varit i samma sits över sommaren..

    Det var inte några problem för er att göra ivf nu under sommaren?


    Åh nej vad tråkigt att hamna i kläm på det sättet. Hoppas verkligen att det blir bra besked nu vid nästa läkarbesök och att ni kan komma igång efter sommaren. Håller tummarna!

    Vi gjorde behandling och ägguttag i våras. Hann precis få tillbaka en blastocyst som inte blev något. Sen var det ju sommarstängt och vi fick göra återföring nu i samband med första ägglossning efter semestern.
  • Clemmentina
    Odengatan10 skrev 2020-09-06 16:01:41 följande:

    Satte in en blastocyst i ons. Lurigt med alla symtom som Lutinus ger.... oroar mig ändå lite för smärtor i ländrygg, vet att det är tidigt. Hade ett missfall i våras (efter första ivf) hade då lite smärtor i ländrygg och missfall v8

    Testdag den 13/9


    Åh jag fick också tillbaka en blastocyst i onsdags. Är det stimulerad cykel för dig? Jag har ätit Letrozole och tar inte Lutinus. Både jobbigt och skönt att inte ha en massa symptom! Tycker magen och brösten ömmar lite men det brukar de göra några dagar innan mens. Kommer du vänta med att testa till testdag?
  • Clemmentina
    Odengatan10 skrev 2020-09-07 08:07:27 följande:

    Nej inte stimulerad denna gång. Förra gången väntade jag till testdag och hade tänkt göra även denna gång men nu vacklar jag lite... Känner att jag håller på att bli galen!! Det bästa skulle väl va att leva som vanligt och tänka på annat men lättare sagt än gjort. Själv?

    Läst en massa om hur dom poängsätter blastocyster, men min klinik sa inget mer än att den såg bra ut. Hur va det för dig?

    Fick ut 28 ägg varav 21 blev befruktade och av dessa blev 5 blastocyster till frys (alla pga Corona). Ivf1: första dom tinade klarade sig inte men satte in den andra som blev en graviditet med MA. Även nu tinade dom två då den första inte tog sig perfekt. Men denna såg bra ut och va ?lätt? att sätta in, om det nu är positivt... Håller tummarna!


    Ok! Du gör i naturlig cykel då och du får ändå Lutinus? Vad skönt även om det är jobbigt med alla symptom/biverkningar. Jag försökte tjata mig till Lutinus men fick inte, haha.

    Det är verkligen lättare sagt än gjort. Min mens borde komma på fre/lör om jag inte är gravid. Kanske testar i helgen men vill egentligen vänta tills testdag tror jag.

    Jag fick också bara veta att blastocysten såg bra ut och att den inte hade tappat några celler. Sist sa de att det var ett toppembryo men de orden användes inte denna gång. Jag är nyfiken på hur den där poängsättningen fungerar.

    Tråkigt att de inte klarade att tinas men skönt att du hade ytterligare i frysen. 21 befruktade är ju jättebra! Jag fick två blastocyster till frysen och det är den sista jag ruvar på nu. Håller tummarna för att det är bådas vår tur nu! :)
  • Clemmentina
    camper skrev 2020-09-07 15:54:23 följande:

    Hej! Jag hoppar gärna in i denna tråd. Bakgrund: Vårt andra försök av ivf, denna gång med det långa protokollet pga få ägg. Första gången misslyckades med det korta protokollet. Vi har försökt bli gravida sedan 2017. Jag är 35 och min man tre år äldre. 

    Är idag inne på dag 6 med Gonal-f och jag har gått på nässpray för nedreglering sedan slutet på juli. Blev en ovanligt lång period för mig. Inväntar ultraljud som är imorgon. Känns så skönt att vara mindre ensam, suttit och läst igenom stora delar av denna tråd ;) 


    Lycka till och välkommen till tråden! :)
  • Clemmentina
    Odengatan10 skrev 2020-09-07 15:04:21 följande:

    Ja, märkligt. Ingen aning men ska fråga kliniken, kanske beror på min ålder (42år). Kan ju även bero på MA. Jag hade ett missfall innan jag fick min son som idag är sju, detta var utan ivf men tänker att det är mitt andra missfall så därav Lutinus. många "killgissningar" nu :) Jag har faktiskt ingen aning! Slår mig nu att jag inte ställt så mång frågor till kliniken, men det är ju svårt när man är helt grön och inte vet vad man ska fråga. Jag har liksom bara åkt med...

    Vi hade isättning samma dag men jag har testdag en dag tidigare än dig 13/9, kanske bara olika tänk för olika kliniker. Får se om den 13 blir mitt turnummer efter detta... Kör Carl von Linné i Uppsala. Jag ska också ha mens fre el lör.

    Märkligt hur man värderar och väger varenda ord. Säkerligen två blastosyster av toppkvalité vi fått :) Dom har ju ändå klarat både frys/upptining.

    Lite nyfiken på det här med "assisterad hatching(kläckning)" ska tydligen öka chansen att blastocyst fäster men inget min klinik sagt ngt om.

    Är det ett bra embryo så blir det väl en bebis, men är ju just denna ovisshet som är så otroligt frustrerande att leva med. Så mycket svårare än jag någonsin kunnat föreställa mig


    Haha, blir lätt många killgissningar men jag tror inte det är dumt med extra progesteron. Det sa till och med barnmorskan jag pratade med här men sen sa läkaren en annan sak. Jag får liksom hjärnsläpp när jag är på kliniken och glömmer allt och lite till. Men ibland är det väl bättre att inte veta.

    Det där med testdatum varierar verkligen och 11 respektive 12 dagar är tidigare än en del andra ställen. Men jag tänker att vi båda bör få positivt i helgen om vi är gravida.

    Håller med, ovissheten är jobbig! Men dagarna går som tur är ganska fort och kanske ännu snabbare för dig som har en son!?

    Min klinik jag inte heller nämnt hatching men det låter ju onekligen intressant om det inte går vägen nu med våra toppblastocyster. ;)
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-09-08 08:30:51 följande:

    Tycker att mitt plus borde varit starkare idag, som är bim? Den översta är tagen nu på morgonen (i och för sig med ganska mycket lutinus i urinen). Det är liiite starkare idag än igår i verkligheten. Känner mig orolig.


    Det är inte alltid man kan se så stor förändring från en dag till en annan. Det är mycket som spelar in. Drack du lika mycket/lite vätska igår kväll som innan du tog det andra testet? Väntar du ett par dagar tror jag du kommer se en större ökning. Det är positivt att det ökat trots allt. Vet hur jobbigt det där är och att man oroar sig hela tiden. Styrkekram!
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-09-08 08:49:28 följande:

    Tack! Hoppas verkligen att den stannar till fredag (testdag)... nu syns det lite bättre ändå. Faan (ursäkta språket) så nojig man är!


    Nu syns det bättre! Vet hur det är...var likadan vid min första ivf. Håller tummarna!
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020