• saraama

    BIM september 2020

    Blir tredje försöket till barn nr 2 nu. Precis på gränsen att bim blir i september men är gärna med här :)

    1/9 saraama, 30 år, andra barnet

    4/9 Intedensomärden, 32 år, tredje barnet

    5/9 Norrlänning86, 34 år, tredje barnet

    5/9 MsPinnipeds, 29 år, första barnet

    5/9 NiMi12, 41 år, andra barnet

    6/9 mammatill2, 28 år, tredje barnet

    7/9 Jojjo 87, 33 år, första barnet

    7/9 Amidina, 34 år, första barnet

  • saraama
    Miu1234 skrev 2020-08-13 19:26:27 följande:

    Kissar på stickan tidigt denna månad då jag tror att min ägglossning sker lite tidigare än vad jag tidigare trott. Någon fler hör som börjat med ägglossningstesterna ännu?


    Kommer börja ta ältest på söndag. Beräknad ÄL på onsdag men den kan lika gärna komma någon dag innan. Hoppas inte på det dock för det känns tidigt att få ÄL innan dag 13 i cykeln =/
  • saraama
    Miu1234 skrev 2020-08-14 09:36:05 följande:

    Jag förstår, men kul att du och jag ligger så nära varandra i datum! Då kan man verkligen följas åt! Min Mensapp säger att jag ska ha ägglossning på onsdag, men jag hade ont i tjejmagen igår redan så jag och min sambo körde en gång för att vara på den säkra sidan. Vi har varit oskyddade i snart ett år men har bara försökt två månader tidigare och det var i vintras innan Coronan


    Ja jättekul att följas åt =) Vi har varit oskyddade och försökt pricka ägglossning sedan midsommar. Detta blir tredje försöket till syskon åt vår son. Jag har också haft molvärk sedan igår. Väldigt tydligt på vänstra sidan. Haft krämiga flytningar hittills så väntar på de genomskinliga rikliga nu
  • saraama
    josgos skrev 2020-08-20 10:13:34 följande:

    Läser mycket spännande om kost som gör sekretet bättre och olika liggmetoder här, det är nytt för mig trots att jag redan har ett barn. :) 

    All respekt till er som kämpat länge för att bli gravida, så denna fråga är kanske inte riktad till er och vill inte trampa någon på tårna, men vore kul att höra om anledningen till att ni vill ha barn just nu? Någon som gärna vill ha barn innan nästa sommar, eller för att det känns som en bra ålder mellan syskon, eller för att man inväntat större bostad/nytt jobb eller något annat?

    Min egen situation är att vi gärna vill att vår snart 2-åring ska ha ett syskon och inte alltför långt efter heller. Min kropp har behövt återhämta sig efter förlossning och skador, annars hade vi kanske börjat tidigare. :) Och det känns som en majbebis vore perfekt, om man fick drömma!


    Min son är 2 år och 3 månader snart. Vi har sagt att 3 år mellan barnen nog är lagom för oss. Vi ville inte ha 2 bebisar samtidigt och jag behövde få lite frihet först när vi slutade amma. Vi sa i vintras att vi börjar till semestern för jag kände mig redo att försöka redan då. Sonen var inskolad och jag kände mig stark igen. Sagt och gjort, första försöket blev i början på juli och nu är det försök nr 3. Hoppas så innerligt att det ska gå innan oktober av flera anledningar. 1. jag vill kunna fortsätta jobba 80% utan att ta ut föräldradagar 2. jag vill helst inte vara höggravid på sommaren (lyxproblem) 3. att det ska bli 3 år mellan syskonen
  • saraama
    josgos skrev 2020-08-20 20:03:52 följande:

    Jag känner som du med åldersskillnaden! Vår son blir 2 i september, så i så fall innan han fyller 3 blir han storebror hoppas vi. Jag fick prova på att vara höggravid sommaren 2018, det var en upplevelse haha! Håller tummarna för dig! 


    Fy för att vara höggravid 2018. Min son kom i juni så jag fick känna på det i maj där. Var inte jättekul att ha en nyfödd i värmen heller. På ett sätt vore hösten/vintern mysig att ha bebis av den anledningen. Men då ska det väl vara första barnet. Tänk att stå ute i snö och underhålla den stora samtidigt som du ska ha koll på den lilla. Haha! Hur länge har ni försökt nu?
  • saraama
    Maramba skrev 2020-08-21 13:52:12 följande:

    Omg!

    Mitt första positiva ägglossningstest någonsin!

    För visst måste det räknas som positivt?

    Känns som kroppen försökt ägglossa hela veckan och nu äntligen kommer det.

    Känns som jag vunnit på lotto, haha!


    Ja det är positivt =)
  • saraama
    Miu1234 skrev 2020-08-21 15:08:31 följande:

    Jag hade bekräftad ägglossning i onsdags. Nu har jag jättemycket flytningar, är det vanligt? Annars brukar ju det försvinna efter ägglossning


    Hade också ÄL i onsdags och har lotionsflytningar och molvärk. Tror att jag brukar kunna ha lotionsflytningar ett tag efter ÄL men att det torkar upp närmre mens och framför allt dagarna precis efter mens är det torrt. Vad för flytningar har du?
  • saraama
    annaveronika84 skrev 2020-08-30 08:05:53 följande:

    Wow va kul! Vad använde du för test?


    Apotekets egna =)

  • saraama
    Soff skrev 2020-09-03 11:14:51 följande:

    För er som tidigare varit gravida. Hur tidigt kunde ni känna symptom? Jag är på BIM-7 och inbillar mig alla möjliga symptom (illamående, molande värk, konstig smak i munnen...)


    Inga direkta symtom innan bim vare sig nu eller med min son. Hade stickningar hela vägen från ÄL fram till någon dag innan bim denna gången. Sedan lite lätt molvärk bara. De gångerna jag inte varit gravid har jag haft mer symtom. Haha!
  • saraama
    MrsB6 skrev 2020-09-13 08:38:42 följande:

    Hejhej!

    Jag fick en smiley på Clearblues digitala ägglossningstest fredag och lördag och vi såg till att ha sex fredag kväll och lördag kväll..

    Jag undrar, borde jag fortsätta och testa? Borde vi fortsätta att ha sex resten av veckan också..? Jag har blivit smällförkyld under helgen så det är det lilla problemet..

    Hur hade ni gjort om ni var jag?

    Jag kan tillägga att smileysarna kom på cykeldag 19 och 20 och att jag verkar ha en cykellängd på ungefär 34-35 dagar senaste månaderna..


    Vi körde varanann dag från CD7 till fast smiley och peak på ägglossningstest. Fick fast smiley på både CD11 och CD12. Vi hade sex båda dessa dagar plus en till för att säkra upp. Ägget bör ju släppa som mest 48 h efter första fasta smiley. Sedan lever ägget upp till 24 h också. Tempen smög sig sedan upp för att stiga ordentligt på CD15. Så befruktning kan ha skett CD12 eller 13 tänker jag...
  • saraama
    Nykär15 skrev 2020-09-13 11:00:15 följande:
    Ja eftersom ägget släpper efter några timmar och sen lever ett dygn så säkrar vi alltid upp med dagen efter.

    Idag steg min temp så äl är nu förbi som jag trott och är på äl+1
    Håller med om att idag också vore optimalt =)
Svar på tråden BIM september 2020