• Soff

    BIM september 2020

    Mensen satte igång för mig igen också. Nu ska vi försöka för fjärde gången med första barnet. Blir orolig när jag läser att folk typ tror dom är för gamla redan vid 30. Jag är 32. Trodde inte det var SÅ himla sent. Men nu blir jag jätteorolig att det ska bli jättesvårt, eller kanske inte blir något. Jag ville ha barn tidigare men inte min sambo. Och jag kunde ju inte tvinga honom om han inte var redo. 


    Det är så otroligt svårt att ha en avslappnad inställning till att skaffa barn, speciellt efter att det varje gång blivit negativt hittills. Och då blir man orolig för att stressen påverkar att det definitivt inte kommer bli av, för att kroppen helt enkelt är på för hög stressnivå. Försöker verkligen ta det med ro och inte stressa upp mig, men det är svårt. 


    Är på CD5 idag och tänkte börja försöka i helgen. Vore så oändligt glad om det kunde gå vägen denna gången och bli ett plus.

  • Soff
    molekyl skrev 2020-08-21 16:10:11 följande:

    Jag tror inte att du behöver vara orolig att du är för gammal. Så himla gammal är du ju faktiskt inte. 


    Jag är 35 och började bebisverkstaden förra månaden. Vi hade bara sex en gång men jag blev gravid ändå. Tyvärr fick jag missfall några dagar efter BIM, men det tror jag har att göra med att jag inte fick någon vanlig mens efter att jag tog ut min p-ring och därför inte hade någon bra slemhinna ägget kunde fästa i (har haft extremt sparsam mens de senaste 8 åren). 


    Jag tror att det handlar mer om tur. Jag har blivit gravid två gånger efter slarv med preventivmedel men när vi verkligen försökte få barn tog det 1 och ett halvt år innan jag blev gravid (då var jag 24). 


    Men jag håller med dig om att det är svårt att inte stressa upp sig. Det blir när det blir, men helst vill man ju att det ska bli NU. 


    Hoppas verkligen att du får ditt efterlängtade plus snart. 


    Tack så mycket för ditt stöttande svar. Och beklagar verkligen ditt missfall. Har ju säkert att göra med det du säger och då går det säkert bra nästa gång! 


    Jo det är säkert så, att det handlar mycket om tur. Denna gång ska vi testa ha sex några dagar efter ägglossning, det är något vi inte gjort tidigare. Vi har haft sex samma dag som ägglossningstest visat positivt, men har läst att det tagit sig för många när man dessutom har det ett par gånger även efter. Inger en del hopp när man gör något annorlunda och ser om det kan göra någon skillnad. 


     


    Tack, hoppas hoppas hoppas! 

  • Soff
    Miu1234 skrev 2020-08-21 22:05:50 följande:
    Det finns absolut 0 vetenskaplig grund till att stress som i form av att ?jag vill ha barn- stress? skulle leda till minskad fertilitet. Det är grov stress som menas med det, samma stress som gör att du får upp eller ned i vikt, blir deprimerad, långa perioder av hjärtklappning eller får sömnstörningar
    Tack för svar. Det är ju skönt att höra. Jag kämpar dock med stress ibland överlag, som många andra. Men gör mitt bästa att göra bra val för att inte hamna på en sådan nivå. 
  • Soff
    Carina82 skrev 2020-08-21 22:28:40 följande:
    Jag är 37 och försöker för första barnet sen i somras! Var SÅ nojig och tog blodprover/bokade tid med gynekolog direkt. Min gynekologs kommentar var mest ?men gud, du är ju bara 37; Tänk inte så mycket på det.? Haha! Jag inser att hon kanske sa det för att lugna (ålder kan man ju inte göra nåt åt) men tänker att det är SÅ många som får barn sent. Så för mig var hela upplevelsen väldigt lugnande. Lycka till med ert försökande <3
    Åh skönt att höra <3 Tack så mycket 
  • Soff

    Nejjjj ska ge oss på fjärde försöket nu och så känner jag att jag börjar bli sjuk.. Vill inte bli sämre så vi inte kan försöka, då måste vi vänta till nästa omgång :( känner mig jättematt och har ont i kroppen :(

  • Soff
    apan95 skrev 2020-08-25 14:47:43 följande:

    Då var det även dags för mig att lämna augustitråden och hoppa in här. September blir tolfte månaden för oss vilket innebär att om vi misslyckas även denna månad klassas vi som ofrivilligt barnlösa...

    Är just nu långt kvar till ÄL men enligt NC är mitt nästa BIM 25 september då..


    Håller tummarna att det blir något denna gången! 
  • Soff
    Stickling skrev 2020-08-27 11:45:16 följande:
    Hej!
    Jag är också 32 år och är på tredje försöket till första barnet. Kul om vi kan följas åt! :) Min BIM är dock först 12/9, så jag ska förhoppningsvis ha ägglossning nu i helgen nån gång. Känner igen mig så i det där att överanalysera minsta lilla tecken! Förra cykeln tyckte jag att jag hade molvärk från tre dagar efter ägglossning, ända fram till vad som sen visade sig vara mens och inte graviditet... Så tröttsamt... Hoppas det går bättre för oss den här månaden! :D
    Är också 32 år och försöker få första barnet. Är på fjärde försöket och har BIM 10/9. Hoppas!!... 
  • Soff
    Stickling skrev 2020-08-27 12:35:27 följande:
    Åh, vad kul! Så spännande, håller tummarna för oss!! Har du haft din ägglossning den här månaden, tror du?
    Jaa! :D Jag med!! Jag tror den är på gång nu, tog ÄL-test idag och det var inte heeelt där, men har blivit starkare och starkare så jag tror att testet blir positivt imorn. Du då? 
  • Soff
    granitmuppen skrev 2020-08-27 14:38:18 följande:
    Ja hoppas hoppas hoppas!! Ja otroligt tröttsamt- men så svårt att låta bli att överanalysera

    Ni får ha det så kul närmsta dagarna då ;) Lycka till :)

    Jaa!! Det är temefan omöjligt att inte överanalysera :P haha ... 


    Hehe tack! ;P antar att ni är "klara" för denna gången? :P och bara har den roliga väntan kvar? >< ....


     

  • Soff
    Stickling skrev 2020-08-27 20:16:30 följande:
    Åh, spännande!! Du får uppdatera och berätta hur det går! :) Jag kör med Clearblues test, de med smiley - tycker det känns lättare än att försöka tolka streck, haha. Enligt Natural Cycles ska jag ha ägglossning på lördag, men jag använder Clue också, som säger måndag, så vi får se vilken som har rätt :) 
    Spääännande! :)) Detsamma!! Ja det är inte alltid så lätt att tyda strecken alltså, men jag hoppas jag är på rätt bana iallafall :P Bra att ha flera att gå på! 
Svar på tråden BIM september 2020