Inlägg från: Entusiastisk |Visa alla inlägg
  • Entusiastisk

    BIM september 2020

    Hoppar in här :)

    Försökt sen oktober men pga amning har kroppen fått kämpa i motvind så blir kanske egentligen 3e "riktiga" cykeln och försöket efter nedtrappningen av amning :)

    1/9 saraama, 30 år, andra barnet

    4/9 Intedensomärden, 32 år, tredje barnet

    5/9 Norrlänning86, 34 år, tredje barnet

    5/9 MsPinnipeds, 29 år, första barnet

    5/9 NiMi12, 41 år, andra barnet

    6/9 mammatill2, 28 år, tredje barnet

    7/9 Jojjo 87, 33 år, första barnet

    7/9 Amidina, 34 år, första barnet

    7/9 Entusiastisk, 31 år, andra barnet

  • Entusiastisk
    Trean2021 skrev 2020-08-12 15:36:55 följande:

    Jag håller helt med dig! Känslor är till för att komma ut! Har jobbar mycket på det med min man, han var som en lök men några lager in har jag nog kommit nu Haha :)

    Ja verkligen! Ska bli spännande att se om det överensstämmer med appens förutsägelse också! Enligt den ska jag ha äl den 25/8 men har laddat ner en till som säger den 23/8.. jag tänkte köpa från babyplan :) sen har jag sett att folk använder någon app där de lägger in testerna och får avläsningar, vet du vad det är?

    Ja nu håller vi tummarna!


    Appen heter Premom :)
  • Entusiastisk
    Trean2021 skrev 2020-08-22 17:08:11 följande:

    Första gången jag kör med älstickor. Fick lite högre imorse och nu lågt igen på eftermiddagen är det vanligt? En app säger att jag ska ha äl imorgon och en att jag ska få på tisdag. Vad tror ni?


    Lh varierar lite upp och ner under hela cykeln så det är helt normalt! Jag personligen tycker det är intressant att se stegringen när den väl kommer och sen följa den själv(därför föredrar jag stickor).. Men vill man bara ha svart på vitt och inte vill analysera själv så är ju digitala jätte bra.. Där får du positivt eller negativt och sen behöver man inte tänka mer på det :)

    Själv har jag aldrig lyckats fånga min peak varken på digitala eller stickor så även kostnaden för mig spelar in eftersom stickor är billigare så jag kan testa flera ggr/dag för att inte missa stegringen :)
  • Entusiastisk
    Trean2021 skrev 2020-08-23 10:16:12 följande:

    Tack för svar! Det är som sagt första gången jag provar me ältester så vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig! Tog ett nu som enligt Premom var low men jag tycker det ser typ positivt ut. Tror ni det kommer bli positivt under dagen?


    Det ser ju absolut ut att stegra! Testade du något mer? Hur såg det ut idag? :) kan rekommendera babyplans stickor annars, gravidkollens KAN vara något sämre.. ser att många tipsar om digitala men de är rätt dyra i jämförelse men såklart så behöver man inte tolka(om man inte gillar det). Själv gillar jag att se stegringen på stickorna och veta när det är på gång så man kan följa upp vidare och inte råka missa peaken :)

    Sen kan jag verkligen rekommendera att tempa för att kunna bekräfta när äl skett :)
  • Entusiastisk
    Trean2021 skrev 2020-08-25 12:22:34 följande:

    Ok, jag har kört med RFSL denna gång då jag inte hann beställa innan jag skulle börja testa så köpte dyrt på apoteket haha!

    Så här ser det ut nu. Betyder det att jag missade peaken och att den kanske skedde under natten eller ska jag fortsätta testa? Är på cd 16 idag,


    Aha, de såg ut som gravidkollens, förlåt!

    Såg du fick svar från någon att det ser ut att det kan skett mellan cd14-15.. Och det kan säkert stämma.. Har du koll på andra fertila tecken så som sekret och tappen? Brukar du få andra älsymptom?:)
  • Entusiastisk
    Lillaälta skrev 2020-08-27 16:39:35 följande:

    [quote=80608272][quote-nick]Miu1234 skrev 2020-08-27 09:57:32 följande:[/quote-nick]


    Åh sådär händer för mig också hela tiden, så jobbigt. En gång sa den att ägglossning hade varit innan positivt LH test? Går det ens? ^^[/quote]

    Well, man kan ju missa stegringen.. Så då är ju tempen absolut mer tillförlitlig :)
  • Entusiastisk
    Lillaälta skrev 2020-08-27 17:30:05 följande:

    Well, man kan ju missa stegringen.. Så då är ju tempen absolut mer tillförlitlig :)


    Tur att man kör båda! :)[/quote]

    Ja men eller hur ;)
  • Entusiastisk
    llleeennna skrev 2020-08-30 20:52:06 följande:

    Hur gör ni andra för att maximera chanserna till att bli gravid? :)

    Det här är ju första gången för mig som jag ens försöker och tänkte gå all in direkt. En del saker kanske är lite skrockfulla eller utan vetenskaplig bevisning men skadar ju inte att testa :D

    Kör med ?smiley-ÄLtest?, tänkte ha sex tre dagar i följd när de blir positivt.

    Börjat tagit tempen varje dag på morgonen. Sambon kommer inte få basta eller bada bubbelpool osv dagarna runt ÄL för att inte döda några simmare. Och imorgon kommer ett paket med Bisolvon som ju ska vara slemlösande.

    Får se om det här går vägen nu haha!

    Förväntas ha ÄL om 7 dagar om jag har en 28dagars cykel vilket jag inte har en aning om, tycker mig dock se en väldigt svag Lh stegring redan nu så får väl se :)

    Lycka till alla!


    Härligt att gå all in direk! Det gör du rätt i <3

    Antar att du har en app du loggar i för det första? :) jag gillar fertility friend där man kan anpassa den helt efter sig själv men den är rätt avancerad :)

    För att lägga till ytterligare optimeringsfaktorer är det ju att kolla sekret och tappen.. Nu är ju de mesta sånt som kräver en-ett par cykler att lära se ett mönster men det viktigaste är ju helt klart att få till myset..

    Så för att optimera nu första månaden så se till att mys iaf varannan dag fram till äl medan du lär känna din kropp och ha sex fram till ngn dag efter temphöjningen(eller appen bekräftar äl) då har du optimerat det du kan för en första månad, tror jag :)

    Om det skulle bli ett andra försök så har du sen lite bättre koll på tex hur ditt sekret kanske såg ut runt äl, när du hade ägglossning, hur tappen kändes då etc etc..

    För mig så upptäckte jag att jag hade väldigt snabba stegringar att jag förra månaden missade peaken på ältest trots ett testspann på 14h.. Fick endast en liten liten stegring på kvällen och på morgonen var den låg igen. Och sen gick tempen upp..

    Denna cykeln testade jag var 6e timme och när jag även denna gången såg stegringen på kvällen, följde jag upp och fick peak kl 21.

    Dagen efter hade tempen gått upp dvs ägget släppte redan efter peaken på natten, sen hade jag sista positiva testet 12h efter, dvs kl 9, sen negativt igen.

    Däremot såg jag både på temp, tapp och sekret redan på morgonen när jag positivt ältest att jag var superfertil(och även dagen efter trots temphöjning eftersom ägget lever upp till 24h).. Sen får jag även en tempdipp innan äl..

    Vill bara med detta säga att man kan liksom missa på ältest men också att man KAN ha en chans om tempen gått upp(såklart beroende på hur just din kropp funkar).. Och att när du väl får positivt test så kan det gå väldigt snabbt men där har du ju isåfall tempen att förlita dig på att det är go-time! Bara tänker så du inte missar om ni inte lyckats säkra upp :) men det kräver ju egentligen bara en enda gång för att magi ska ske :D

    Lycka till <3
  • Entusiastisk
    Msofie skrev 2020-09-05 18:56:06 följande:

    Visst skulle man kunna våga sig på att säga att detta är en peak?

    Mvh oregelbunden mens och svårt att hitta ÄL


    Hade jag varit du hade jag testat sent ikväll också och sen direkt imorgon bitti också, ifall du är ute efter peaken :D detta skulle jag absolut kalla stegring men inte peak.. annars mys på för den är ju på gång iallafall! :D
Svar på tråden BIM september 2020