• Jojjo87

    BIM september 2020

    Hej!

    Hoppar in här efter att ha vaknat med mensvärk och väldigt lätt mens så den lär dra igång under dagen :/

    Vet liksom inte om jag är ledsen och besviken längre, känner mig så likgiltig... Kommer att ge det en månad till sen är det dax att söka hjälp då vi har försökt i ett år.

    4/9 Intedensomärden, 32 år, tredje barnet

    5/9 Norrlänning86, 34 år, tredje barnet

    5/9 MsPinnipeds, 29 år, första barnet

    5/9 NiMi12, 41 år, andra barnet

    7/9 Jojjo 87, 33år, första barnet.

  • Jojjo87

    Har hela tiden haft i åtanke att inom ett år måste det ju gå, men nu när det har gått ett år och vi inte har lyckats bli gravida blir jag så less....

    Har innan varit hos gyn och fått standard svar: inga fel här, hem och ligg mer. Efter 1 år får man hjälp ( hade gått 10 månader då)

    Sen läser jag även här om andra som har försökt i 3 år.. TRE år...

    Känner bara att kvinnovården behöver sig ett jävla lyft, och dom skulle behöva en utbildning av Jenny Koos aka vulverine på Instagram.

    Vet inte vad jag ville med detta men behövde få ut lite frustration. OCH alla ni som försöker månad efter månad HEJJA ER, HEJJA OSS. <3

  • Jojjo87

    Hej!jag både tempar och använder stickor. Denna gång cb digital ( den rosa)

    Hade positivt igår och idag va det negativt. Nu till min fundering då jag inte har fått någon tempdipp. Enligt NC skulle den beräknade ägglossningen komma imorgon men i och med att jag loggade negativt LH test idag så är den beräknade ÄL idag men har ju som sagt inte fått någon tempdipp!!

    Bör vi fortsätta ligga?!?

    Känner för första gången under alla dessa försök att jag får typ tvinga mig på min partner och han känns inte lika på längre. Känns som att det bara är jag som är engagerade i detta!!!

  • Jojjo87
    hl123 skrev 2020-08-24 14:51:48 följande:

    Du ska få en stegring, inte en dipp! ÄL-testet är ju också positivt innan själva ägglossningen, och jag får alltid min stegring 2 dagar efter positivt test :)


    Haha va så till mig när jag skrev och kom på efteråt att det är ju en höjning jag ska ha... blandade ihop allt ifall hast... men nu har jag både fått en fin höjning och har lyckats pricka in äl-dagen.

    Pratat ut med sambon också så nu känns allt bra igen och båda är på.. alla dessa känslor man får och dessutom efter 13:e försöket så bli man minsann lite knäpp ;)
  • Jojjo87

    Dagarna från ÄL till bim går sååå otroligt långsamt. Och livets pms på det. Vet inte om jag ska ta det som ett tecken eller ej, men det va länge sen jag hade sån här pms. Igår grät jag, va arg, vart osams med sambon, grät lite till sen jätte arg igen! Haha fy fan för att leva med mig just nu känner jag!

  • Jojjo87

    Bim om 5 dagar!!!! Kliar sååå i fingrarna att köpa ett testa tidigt.. min temp är hög.. är inte sjuk och har sovit bra i natt. Så inbillar mig att det skulle kunna va något... hur gör ni andra som närmar er eran bim? Blir det ett test eller låter ni bli?

  • Jojjo87
    Msofie skrev 2020-08-31 21:06:01 följande:

    Ni som äter extra D vitamin under cyklen, hur gör ni det? Har för mig att jag har läst något om att äta extra D vitamin runt ägglossning..


    Jag tar lite större dos d-vitamin runt ÄL. Svårt att veta hur mkt mer man ska ta men jag tar någon extra. Ett bra tips är att kolla in Jenny Koos. Hon har ett webinarie på sin sida om ägglossning som var väldigt bra :)
  • Jojjo87
    Stickling skrev 2020-09-03 15:01:16 följande:

    Har väntat på denna glada gubbe i över en vecka nu. Blev så lättad imorse när den äntligen dök upp, så jag var tvungen att dela med mig till er som förstår!.. Idag är jag på CD22. Enligt NC ska ägglossningen ske på lördag, men Clue tror på imorgon fredag. Det blir väl tempökningen som avgör, antar jag? Ska testa igen imorgon och se om jag får positivt test då med, har fattat det som att testet ska fånga LH-topp under två dagar?..


    Jag får för det mesta glad gubbe två dagar sen kommer tempökningen en dag efter senaste positiva LH mätningen. Min senaste äl så hade jag bara glad gubbe en dag så är lite olika men som sagt för det mesta har jag två dagar med gladis. Mys på nu och lycka till :)
  • Jojjo87
    Stickling skrev 2020-09-03 15:32:21 följande:

    Okej, tack för svar! Jag har också haft lite olika tidigare cykler, ibland två dagar med glad gubbe, ibland en. Brukar du tänka att ägglossningen kommer dagen efter att du får det senaste positiva testet?


    Oj glömde helt skriva med det. Men ja exakt. NC har bekräftat ÄL dagen efter senaste positiva. Så jag båda tempar och mäter med Lh tester. :)
  • Jojjo87
    Stickling skrev 2020-09-03 16:38:31 följande:

    Ah, perfekt, tack! Jag gör likadant, men då vet jag mer hur jag ska tänka :) Hur går det för dig den här månaden då? Är du i den olidliga väntan-perioden?..


    Inga problem! Så skönt att ha någon att bolla allt med :)

    Haha ja det är jag, har bim enligt NC på måndag... så nu är jag i det där läget om jag ska testa tidigt eller bara vänta... vi fick till det bra runt ÄL så håller tummarna. Vi har försökt i över ett år nu så tar det sig inte denna gång så blir det att söka hjälp. Hur länge har ni försökt?
  • Jojjo87
    Stickling skrev 2020-09-03 18:55:22 följande:

    Ja precis, jätteskönt att bolla med någon och få tips och råd! Åh, då är ju din bim ganska snart. Det känns ju som att även om man testar tidigt och får negativt, litar man inte på resultatet. Så rent krasst är det ju lika bra att vänta till faktiska bim, men känslomässigt är det ju nästan omöjligt! Har du något test hemma som går att testa tidigt med?

    Åh, förstår, håller alla tummar för dig!! Hoppas verkligen att detta är månaden då det händer för er <3 För mig och min sambo blir det bara tredje cykeln med försök. Jag har längtat efter barn i evigheter dock, så är så otålig och ivrig. Är det första barnet för er också?


    Ja jag har ett testa tidigt som ligger och väntar, tror att jag kanske tar det på lördag... haha nä exakt man tar det och sen om det är negativt blir man less men tänker ändå att Nää men måste blivit fel haha man blir knäpp tillslut!!

    Åhh håller tummarna för er att det kommer gå fort för er :) min sambo har en dotter sen innan men blir mitt första om det kommer att gå. Jag har alltid velat ha barn och har väl sett att jag skulle bli en ung mamma men har inte blivit så pga dåliga relationer innan. Så åren har gått och nu är jag 33 :) hur gammal är du? Ja man blir otålig när man väl börjar försöka och sen är bebis allt man kan tänka på :)
  • Jojjo87
    Stickling skrev 2020-09-03 20:38:52 följande:

    Haha ja eller hur, visst känner man sig knäpp!! Förstår verkligen vad du menar, har också tänkt på och längtat efter barn varenda dag i många år. Hade också velat bli en ung mamma, är själv sladdbarn med äldre föräldrar, men man kan inte alltid planera för livet.. Nu är jag 32.

    Du får gärna uppdatera och berätta hur det går! <3


    Håller tummarna för oss båda attest här blir våran månad med varsitt pluss :) uppdaterar dig så fort jag gjort ett test <3
  • Jojjo87
    Stickling skrev 2020-09-03 21:25:52 följande:

    Jaa, nu håller vi tummarna! Hörs på lördag då kanske :) Lycka till <3)


    Hej! Tog ett test idag, ett CB testa tidigt och som väntat så vart det inget plus för mig denna gång heller :/ Så nu är det bara att invänta mensen...

    Håller tummarna att det går för dig denna gång <3
  • Jojjo87
    Stickling skrev 2020-09-04 11:01:10 följande:

    Åh, vad tråkigt! :( Hur säkert är testet på den här dagen då? Finns det någon chans, eller känns det lättare att ställa in dig på att mensen ska komma?


    Det är rätt säkert så jag ställer in mig på att mensen ska komma :/ så dumt att jag inte vänta bara, blir dubbelt besviken nu. Först negativa testet sen vet jag att jag kommer bli super ledsen när mensen kommer!!! Att det skulle va såhär svårt att bli gravid hade jag ingen amning om innan vi börja :/ förlåt för negativiteten <3
  • Jojjo87
    NiMi12 skrev 2020-09-04 11:34:22 följande:

    Hur länge har ni försökt?

    Vi har försökt sedan i februari med ett mf i maj.

    Fick negativt test idag jag med. Räknar med mens inom 1-3 dagar.

    Det är helt ok att känna sig ledsen och besviken. Det är klart att vi så gärna vill ha plus och därför blir besvikna när det inte kommer.

    Unna dig något extra ikväll och tillåt dig att vara ledsen.

    Själv försöker jag lägga en plan för nästa cykel. Testar hur många vitaminer kan man ta innan det är för mycket ;)


    Åh beklagar erat missfall :( hur långt gången va du?

    Vi har försökt aktivt i ett år och då haft koll på ÄL, tempar. Provat olika metoder. Oskyddade har vi varit i 1,5 år. Har inte ätit något preventivmedel innan på flera år faktiskt då jag mådde så dåligt av det så har inga preventivmedels ? rester? som stör..

    Ja jag brukar alltid tillåta mig att vara ledsen första dagarna sen brukar det övergå till att jag får hopp till nästa ÄL. Vi båda får lyxa till vårat fredagsmys idag tycker jag då båda fick negativt svar <3
  • Jojjo87
    Sertsb6688 skrev 2020-09-04 11:57:04 följande:

    <3 <3 <3 Känner så med dig! Jag & min partner försökte i nästan 2 år innan vi fick testa IVF. Då blev vi gravida. Längtan var så lång... jag har alltid drömt om att få bli mamma. Jag kände mig så ensam, värdelös och oduglig som kvinna. För många räckte det nästan bara att vifta med trosan så blev de gravida (såklart inte men kändes så). Jag gladdes med vänners barnbesked samtidigt som att det gjorde hålet i hjärtat större & större. Det var verkligen tufft.

    Men försök håll modet uppe. Var snäll mot dig själv. Ta hand om dig själv. Kanske börja göra lite saker som du mår extra bra av? Jag tror att det är viktigare än man kan föreställa sig.

    Men nu efter mitt älskade ivf-barn, så har hon fått en lillasyster (naturligt) & nu alltså ett till småsyskon på väg.

    På fertilitetsutredningen, så fick vi inga klara besked. Men genomspelningen i äggledarna gjorde så ont att jag höll på att tappa medvetandet. Så antagligen väldigt trång. Den vägen kunde jag kring gå med Ivf, sen kanske kroppen fick läka under graviditeten, och jag började visa tacksamhet mot mig själv. Sen gick det som sagt på naturlig väg. +att jag tror att bisolvon kanske underlättade denna gång då passagen i äggledarna blev bättre. Inte vet jag, men inbillar mig det.

    Din situation är säkert annorlunda. Men släpp inte hoppet <3 & var snäll mot dig själv. Förhoppningsvis vänder det snart. Tills dess kan jag VERKLIGEN rekommendera en fertilitetsutredning.

    Styrkekramar <3


    Tack fina du för din pepp <3 känner igen mig SÅ i allt du skriv om känslan kring andra som lyckas och längtan.

    Ibland känner man sig så ensam i detta då alla ens vänner blir gravida utan problem och dom flesta är redan ?klara? med att skaffa barn. Ska tillåta mig själv att va ledsen någon dag sen brukar det gå över och jag får ny energi och tänker att jag kommer ju att få mitt plus någon gång :)

    Grattis till båda dina barn, vilken resa du har gjort. Tack för att du delar med dig <3

    Har provat bisolvon förut men dock bara tabletter, kanske ska försöka mig på flytande?! Ska ringa någon fertilitetsklinik på måndag tänker jag. Rena djungeln med det också då det finns så många.

    TACK igen för din pepp <3
  • Jojjo87
    NiMi12 skrev 2020-09-04 13:17:14 följande:

    Jag var i vecka 7 nu sist. Har två tidiga mf.

    Ni har verkligen kämpat! Du är definitivt inte negativ och självklart ska du skriva ut din besvikelse här. Det är väl därför de här trådarna finns. De är inte bara för de som blir gravida.

    Jag lovar att jag ska lyxa till det hela helgen. Mannen är bortrest så jag får rå om mig själv när sonen har somnat för kvällen.

    Har ni sökt hjälp?


    Beklagar verkligen, kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas :(

    Jag har varit på en gynundersökning där ?allt såg fint ut? och även att vi ?bara? försökt i 10 månader så det va bara att ligga på tyckte hon ^^

    Men ska ringa en fertilitetsklinik på måndag, bor så jag har nära till Sthlm och Uppsala så ska kolla två ställen tänkte jag :)
  • Jojjo87
    Sertsb6688 skrev 2020-09-04 13:23:15 följande:

    Jag förstår din känsla. Du är inte ensam <3

    Tack, ja det har verkligen varit en resa. Har inte varit omgiven av så mycket familj så alltid velat skapa mig en stor familj.. tre barn känns väldigt mysigt & lagom <3

    Jag tog rinnande, vet inte om det är skillnad men testa :) absolut värt det!

    Du är stark <3


    Kanske ska prova rinnande jag också det, har bara kört tabletter innan :) kroppen tar ju upp flytande fortare än tabletter så logiskt nog kanske det funkar bättre.

    Ja jag har också alltid gillat tanken på tre barn men nu blir jag överlycklig med ett. Min sambo har en dotter sen innan så blir ju två barn hur som :)
Svar på tråden BIM september 2020