• Anonym (felix­)
    Wed 5 Aug 2020 11:01
    23941 visningar
    68 svar
    68
    23941

    Min fru var otrogen

    Anonym (Gbg75) skrev 2020-08-05 02:12:06 följande:

    Min fru har även gett mig ett "fripass". Inte för att ha hämnas utan för vad hon upplevde hjälpte henne vill hon att jag ska få också. Vet inte riktigt hur jag ska tackla det ännu.


    Vill först beklaga det otrohetssvek du har varit utsatt för. 

    Inse att din fru inte bara är otrogen utan också är det på ett rätt så extremt sätt. Hon verkar vara rätt så utspekulerad och manipulativ. Hon har ju aktivt sökt efter kontakter på internet och planlagt möte när du var borta. Iskallt, inte några förmildrande omständigheter där.

    Och när hon blir ertappad så erbjuder hon att du får ett "fripass" som förklaras vara en hjälp till dig för att få igång sexlivet igen. Ännu mer extremt och något som visar att hon mentalt har en helt annan syn på ert förhållande än du har. Hon vill naturligtvis fortsatt själv ha fripass i framtiden, när hon nästa gång behöver hjälp.

    Se nyktert på ert förhållande. Har ni alls en framtid tillsammans? Sök parterapi i så fall, och bli förbannad på att hon på fullt allvar börjar prata om "fripass" i en sådan krissituation.
  • Anonym (felix­)
    Wed 5 Aug 2020 20:48
    #42
    Anonym (Gbg75) skrev 2020-08-05 19:34:07 följande:
    Vad kan man vara säker på? Tillit är något man bygger upp under lång tid och kan rasera snabbt. Om jag litar på min fru? Om jag vill vara med henne vad har jag för val. Kan ju inte gå runt och vara svartsjuk och misstänksam. Visst det kan sluta illa för mig men det finns så jävla mycket annat som kan ställa till det. Jag kör mc fast jag vet att risken är hög att du skadar dig allvarligt.. men jag förstår din poäng och det ör saker som gnager inom mig. Tack för dina ord.
    Du verkar ha ett ideal om att du som man skall bita ihop, vara förstående och kämpa på. Ett sånt ideal kommer nog inte att hjälpa dig i denna situation. Snarare tvärtom.

    Om du vill fortsätta vara med henne måste ni ha professionell hjälp av en parterapeut. Se därefter denna parterapi som en slags förhandling där ni gemensamt skall förhanda fram svaren på tre frågor. 

    Första frågan är "vad har hänt?".
    Du måste tro att du känner till hela sanningen om vad som hänt, inklusive din frus alla känslor omkring det inträffade. Tror du att du gör det nu? Verkligheten brukar ofta vara mer, värre och fulare än man tror. 

    Andra frågan är "varför hände det?".
    Där skitserar du själv lite grann av din version av ett svar i din ts. Vad är din frus version? Kan dessa två versioner förenas till en gemensam historia som känns trovärdig utan att vara alltför obehaglig.

    Tredje frågan är "vad kan vi göra för att det inte skall inträffa igen?".
    Svaret på den frågan skall ni förhandla fram gemensamt. Det innehåller både stora saker som känslor och prioriteringar i livet, men också massa praktiska detaljer som vad är tillåtet och inte tillåtet tex. i kontakter på sociala medier, får du kontrollera hennes telefon och liknande och i så fall hur länge, hur skall ni hantera det om du igen blir misstänksam, osv, osv.

    Slutligen skall ni ha ett realistiskt tidsperspektiv för hela processen som väl nog är ett par år. Känns det inte bra efter den tiden, bör du ge upp. 
Svar på tråden Min fru var otrogen