• Anonym (lia)

    Svårt med tillit till min bonusdotter

    Hej!
    Nu söker jag tips, råd. vad som helst på bara mina knän!

    Jag är bonusmamma till en tös på 7 år.
    Träffade pappan för snart 3 år sen och vi har liksom haft det bra.
    Vi började jobba på att skaffa barn efter ett och ett halvt år. (orsaker jag inte behöver dra upp)
    Fick en son och allt var bra.

    Halva graviditeten ville jag inte ha henne vid mej för var rädd om barnet vi väntade på (hon var och fortfarande är väldigt klumpig, tappar fokus eller har ingen fokus alls)


    Hon höll på att sätta sig på honom när han var ca 1 månad. Missade tydligen att hennes pappa låg vid honom på madrassen på golvet.
    Nästan gått på han, hade vi inte reagerat så hade hon nog gjort det.
    Inte haft koll och nästan sparkat ner han när han har stått mot soffan medan hon kollat på tv fast vi talat om att han är där.
    Ingen koll alls när sonen började gå och nästan gått in i honom. (hon har svårt att fokusera eller ens titta var hon går fast vi talar om för henne)

    Vi bor även litet och hon är bara hos oss varannan helg så har blivit att grabben fått tösens rum. min sambo höll på att förlora jobbet pga att dom störde varandra på nätterna, drav bytet.
    Men sambon är varm och likväl hans dotter så där blir så hemskt om nätterna när hon är här.
    Pga allt som har hänt vill jag inte att hon ska dela rum med min son.
    Jag vill inte att hon ska vara här imed hon har en sida av rummet vilket går in på vårt privata, litar inte alls på henne pga allt som har hänt. Jag vågar inte ens lämna min son med dom. Vill inte att hon ska ens leka med dom vilket hon borde göra som andra syskon gör. Men jag får panik så fort hon är nära honom!
    Min sambo tycker det är jättejobbigt (full förståelse) och jag har träffat en från familjerådgivningen men det hjälpte inte.
    Vi har inte råd att flytta till större och bara känner att allt detta kväver mig mer och mer. Har försökt "tänka positivt" men slår bakut.

    Hjälp vad ska jag göra?! Någon som varit med om liknande och hur gick det?

  • Svar på tråden Svårt med tillit till min bonusdotter
  • Anonym (abelbabel)

    Ditt barn är inte det enda barnet i världen med en klumpig storasyster. De flesta barn överlever oavsett. Sannolikt även ditt barn.

    Jag utgår ifrån att ni har uppsikt över barnen om det finns en risk att någon blir skadad. En helg varannan månad är ju inte mycket tid att anstränga sig lite extra.

    Vad är det egentliga problemet?

  • Sincere

    Förstår inte vad problemet är? Bonusen är bara 7 år och då är det självklart att hon inte har kontroll över sig själv och vart er bebis befinner sig. Du är föräldern och ansvarar för barnens säkerhet, trygghet och välbefinnande. Då får man göra de uppoffringar som krävs! Det innebär att du/ni får ha extra koll när din bonus är på besök och det innebär även att din bonus är inkluderad i familjen. Du kan ju inte stöta bort henne bara för att du inte vill ta ditt ansvar som förälder...

  • Fiona M

    Det låter som det är du som behöver hjälp och stöd för att tänka om i det här.

    Vad har du testat mer än familjerådgivning?

  • Anonym (Hmmm....)

    Separera tills ni har råd med större, något ni borde tänkt på innan ni skaffade en unge ni inte har plats för!

    Varför har inte pappan sin dotter varannan vecka? Har han alltid haft henne så lite?

    Er unge kan ju sova hos er de 4 nätter per månad som flickan är där. Han behöver inget eget rum men det gör hon som är större. Eller så sover pappan med dottern i hennes rum och du med sonen i sovrummet.

  • mammabitch

    Ja du, jag tror faktiskt inte det är den klumpiga lilla flickan som är största problemet.... Barn är inte gjorda av glas (speciellt inte när de är över året)och du behöver jobba med dina nojor!
    Kanske läge att ta en sväng ut och låta din sambo umgås själv med båda barnen ett tag?

  • Anonym (Alice)

    Flickan är ju en del av er familj, så det är ju bara att acceptera att hon kommer vara där. Håll lite extra koll på barnen när hon är där och om det krävs kan ju minstingen sova i ert sovrum när storasystern är hos er.

  • Anonym (Anonym)

    Som du beskriver henne undrar jag om hon har någon diagnos? Svårigheter med empati annars eller något liknande?

    Lugna nerverna, fortsätt gå i terapi. Man oroar sig väldigt mycket i onödan när man nyss fått barn. De överlever, även om de har storasyskon som är omilda och obetänksamma.

  • Fiona M

    Med tanke på hur sällan hon är där är det ju inte konstigt om hon inte får in vanan att akta lillasyskonet, så då får NI se till att underlätta för henne.

  • Anonym (X)

    Du menar väl att det låter som TS har diagnos med empatibrist?

    [quote=80588577][quote-nick]Anonym (Anonym) skrev 2020-08-16 18:02:16 följande:[/quote-nick]...diagnos? Svårigheter med empati/quote]

Svar på tråden Svårt med tillit till min bonusdotter