Inlägg från: jowald |Visa alla inlägg
  • jowald

    En resa mot graviditet

    babybel95 skrev 2020-08-30 09:35:08 följande:

    Åh vad körigt ändå att det är så oregelbundet. Min är någorlunda regelbunden men det skiljer ändå lite från månad till månad men handlar väl om någon dag eller två.

    Skönt att det lugnade sig, men ja vem vet det kan ju varit ett tecken på att något händer i kroppen. Jag har inte mått illa sen i fredags men har inget matsug alls, äcklas av mat typ och då är jag vanligtvis mycket ätglad..

    Vi myste också igår och det kändes för mig med. Kan inte säga det var ömt men det kändes annorlunda liksom. Kan inte ens förklara..

    Ömmar det utanpå för dig också alltså? Sambon drog handen över tjejmage-området utanpå jeansen och det ömmade. Har aldrig läst ngt om det..

    Vad skönt ändå att ni pratar om det lite. Jag håller tyst.. vi har ju sagt att vi inte ska aktivt försöka delvis för att han inte vill få prestationsångest. Så kag har inte berättat något men var lite jobbigt igår när vi var ute och spela shuffelboard med lite vänner och jag blev bjuden på drink av sambon och fick säga nej. Tror inte han förstod någonting just där och då och jag ville inte säga något heller på det sättet.

    Vill också hitta ett roligt sätt. Men tror jag vet, vi båda lagar mycket mat ihop osv, så ska nog lägga en bulle i ugnen och be han att kolla till ugnen. :)


    Ja det är lite jobbigt med aå oregelbunden, man vet ju liksom inte när den ska komma eller exakt när ÄL ska vara.

    Ne jag är inte heller så sugen på mat, brukar annars va sån som behöver äta regelbundet för att hålla energinivån.

    Ja asså de gör ju inte ont när man myser men ömmar liksom när han är som djupast i mig.

    Ja jag känner mig också öm utanpå,vet inte om de är för man är svullen eller vad de är.

    Ne klart då kanske man inte ska prata så mycket om de om han är rädd för att få prestationsångest. Du får prata med mig här istället.

    Skulle ni få ett pluss så kommer han förstå i efterhand:)

    Ja de va ju en rolig grej.:)

    Jag funderar på att den dagen slå in gravtestet sen klippa papper som konfetti och lägga över och då i blått och rosa papper:). Han fyller år 30 september men kommer inte kunna va tyst om jag plussar redan 10 september. Aå han kommer isåfall få de som en för tidig födelsedagspresent.:)
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-08-30 11:10:30 följande:

    Kan tänka mig det, men tänker att du har en bra inställning ändå för omständigheterna och tar det som det kommer. Så stressen kring det inte förstör.

    Har en app där jag loggar mina symtom osv och där fanns faktiskt öm i magen med så antar det kan vara ett symtom. :)

    Ja, tycker det är så kul att ha hittat dig här och ha dig och bolla med!

    Åh, det låter ju jättemysigt att göra det så som du tänkt särskilt med tanke på att han fyller år då! Håller så tummarna för dig!!


    Ja de får bli som de blir men sen tror jag man på ett sätt kommer bli besviken om de inte visar något när man känner av att något är annorlunda:) men sen får ta bli när det blir:)

    Jaså de va ett symtom man kunde välja ja då kan de ju mycket väl va så:)

    Ja jättekul att hittat dig här med som man kan bolla med och följas åt:)

    Det hade vart så kul om det lyckades just iomed att han fyller år, hade vart en överraskande och kul present att få ge:)
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-08-30 17:03:56 följande:

    Ja det är klart man blir det, det kommer jag också att bli. Men det viktigt är att bara va påt igen och inte ge upp. :)

    Verkligen! Hoppas hoppas att det blir ett plus!

    Gjorde ju ett äl-test igår kväll igen då enligt app skulle jag ju ha det igår. Men var definitivt negativt, likaså idag. Så känns ännu mer som att jag haft ägglossning redan. Men kan ju lika grna vara så att jag inte haft den än...

    Spänner i tjejmagen även idag, har också en slags tyngdhetskänsla i underlivet men vet inte om jag kanske bara inbillar mig nu haha :)


    Ja precis, håller helt med:)

    Ja kan ju va att du haft äl då när du hade den smärtan med följande rosa dagen efter. Eller att du känner av de för att äl är påväg. Man vet ju aldrig.

    Samma här med tyngdkänslan i underlivet nästan så de är lite svullet typ.

    Men kanske bara är skenis med de vet man ju intr haha:)
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-08-30 21:11:28 följande:

    Jahapp nu fick jag ett äl-test som var nästintill lika starkt som det den 24e. Får väl testa imorgon igen och se.. kanske är ägglossning på g ändå. Lite besviken isåfall konstig nog haha :)


    Ja man får ha hoppet uppe (svarar på din andra i detta då vi tydligen har ett litet troll i tråden haha.

    Man kan faktiskt få positivt på ÄL test om man är gravid med. Så antingen är de ju ÄL eller kan de ju faktiskt va graviditet:)
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-08-31 08:26:37 följande:

    Tog två test till idag och båda var ungefär lika starka. Vet inte hur det är vid äl, visar man positivt under en längre period/några dagar? Haha känns just nu som att jag inte borde ha börjat med äl-test det gör mig bara förvirrad och just nu besviken... Vågar nog inte tro att det är för att jag är gravid samtidigt som jag undrar varför det var lika starkt den 24e... 

    I övrigt så känns det inte som äl då jag inte har flytningar (än) mer än vanligt vilket jag tror jag brukar ha vid äl faktiskt när jag tänker efter. De gångerna jag trott jag haft äl förr har jag haft rikliga flytningar. Nu är det nästintill torrt.. Förlåt om det blir för mycket info..  Det spänner forfarande i tjejmagen och hade i morse en svag mensvärksliknande smärta. Har inte heller kunnat sova mer än 5h i typ 3 nätter nu. Inte för att jag sover så bra annars men bättre än nu. Men det kan ju vara för alla tankar som snurrar.

    Hur är det för dig? 

    Trodde aldrig vi skulle få en troll på sådan tråd, i det här forumet också. Känns som någon är lite bitter bara haha... men hemskt om denne verkligen tycker så som den uttryckt sig.


    Man kan ju få stegring flera gånger har jag hört andra som fått. Men då har de ju ägglossbingssymtom med och de säkraste är ju fertilt sekret.

    Kan va ÄL men kan som sagt också vara graviditet, jättesvårt att veta vilket.

    Men man brukar ju inte va helt torr vid äl.

    Asså jag är ju så knäpp. Hade ETT rfsu gravtest kvar(beställt nya testa tidigt. Och bara fick en känsla och tog det imorse. Dock ska man ju testa vid BIM med detta test och hade jag äl när jag tror jag hade det är jag ju på ÄL+7 eller +8.

    Men jag kan ana ett svagt streck. Dock vet jag inte om de kan va ett spökstreck eller om jag bara ser i syne. Syns ju mer i verklighet än upplösningen här på familjeliv.

    Drog ner ljusstyrkan på bilden på en av bilderna och då syns de tydligare. Vad tror du? Ser jag bara i syne?(lägger bilderna nedanför här).

    Ja hemska troll och särskilt i en sån hör tråd där vi ska följas åt och peppa och stötta varandra.

    Sån som bara vill komma och förstöra.

  • jowald
    babybel95 skrev 2020-08-31 09:27:45 följande:

    Nej det var ju lite så jag kände, att man brukar ju inte vara helt torr då. Menmen vi får se ska ta ett till test senare i em. Försöker inte hoppas på för mycket och samtidigt inte tappa hoppet.

    Välkommen i klubben jag var lika knäpp jag imorse och gjorde ett vanligt rfsu test också, mitt var dock blankt..jag har svårt att se så svaga sträck (ser som en kratta) men tycker ändå det finns en antydan till sträck på ditt. :) 


    Ja ta ett i em och se med. Äl tester gör en så förvirrad????

    Jaså ditt va blankt, dock är vi ju så kort efter ÄL egentligen så de ska ju inte synas något på dessa tester så tidigt.

    Jag hade ett helt blankt i torsdags eller fredags och inte en antydan på streck. Men idag tycker jag faktiskt man kan antyda något litet streck. Men om det är ett spök eller väldigt tidigt positivt är sjukt svårt.

    Mina testa tidigt tester kommer nog imorgon så ska kolla med dom för då borde ju dom visa något med ju.

    Vågar inte hoppas på för mkt utan tänker att de säkert är spökstreck:)
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-08-31 09:51:44 följande:

    Ja så är det ju, så jag visste ju nästan att det skulle bli negativt där. Jag har ett par testa tidigt som kom nu precis för en stund sen, men vet inte om jag vågar testa än. Känns som jag borde vänta med tanke på mina "positiva" äl-test... 

    Svårt det där med spöksträck eller ej.. ibland kanske hjärnan spelar en ett spratt..


    Ja jag trodde ju mitt skulle va negativt nu när de är så kort tid efter men sen när man ser en antydan till streck så blir man lite förvirrad.

    Jag ska ta rtt imorgon visar de blankt så avvaktar jag till den 10e. Visar de ett svagt streck så tar jag ännu ett i helgen för att se så det är starkare. Så får se lite vad de visar imorgon.

    Du skulle ju kunna ta ett testa tidigt i helgen bara för att se skulle de va negativt så är ju ändå inte hoppet ute för de kan ju visa positivt nästa vecka ändå.
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-08-31 10:15:34 följande:

    Ja det kan jag tänka mig, men så är det ju för vissa att det visar tidigt. Beror väl på hur ens kropp producerar hormonet och i vilken mängd. Det är ju lite individuellt har jag förstått. Så tycker absolut du ska ta ett imorgon! Håller tummarna! :) 

    Ja känner jag mig själv kommer jag att ta ett i helgen, för då tänker jag om jag nu har äl nu så är det ändå ca en vecka kvar till bim så ngt borde ju kanske synas. Har för mig testa tidigt kan man testa 6 dagar innan bim. Tänk va tålamodet inte är med en nu haha :) 

    Har du några mer symtom? 


    Ja jag ska ta imorgon med, dock kommer jag va inställd på negativt ich att detta testet idag bara visade ett spökstreck:)

    Ja de kan visa 6 dagar innan bim men tar man precis 6 dagar innan visar de 79 procent säkert eller något så blir de negativt i helgen för dig kan de ändå vida positivt sen:) med min andra son va de negatovt 12 dagar efter ÄL men fick positivt 17 dagar efter ÄL.

    Ja asså tålamodet är ju inte där man vill ju bara testa haha.

    Ja asså det spänner och drar i magen, pirrar typ. Fått massa små finnar överallt, i pannan hakan halsen, axlarna osv och jag har typ aldrig finnar annars.

    Haft sura uppstötningar till och från sen i lördags, brösten känns lite tunga typ. Känner mig allmänt annorlunda bara. Skulle tömma soporna idag och blev jätteillamående av sopstanken.

    Hur är det med dina symtom?
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-08-31 11:07:50 följande:

    Det är. nog sunt tänkt, tror man blir lite mindre besviken då! :)

    Ska försöka att inte tappa hoppet förrän mensen tittar fram haha. Tills dess är allt möjligt. :) 

    Har precis som du finnar lite här och var, hela pannan är typ "grynig" de syns liksom inte men känns under fingrarna sen även på ryggen, halsen... har heller aldrig finnar. De enda finnarna jag får är alltid typ 2 st vid varje tinning innan mens. Men det har jag inte nu.

    Spänner i tjejmagen gör det också, och har fortfarande lite tyngdkänsla i underlivet som om det vore lite svullet dessutom strålar spänningarna mot ljumskar och framsida lår typ. Är även väldigt känslig, började liksom gråta igår för att det inte fanns såna bake-off baguetter på ICA haha och när sambon föreslog att vi skulle titta på Coop (en butik i byn som jag förknippar med dålig lukt då pant-automaten alltid luktar pyton när man kommer in) blev jag så äcklad att jag var nära på att kräkas. Mår illa när jag inte ätit på en stund och är hungrig oftare än vanligt, men inte så sugen på mat känner mig typ äcklad av mat om jag verkligen inte är sugen på ngt (som bake-off baguetter)

    Sover dåligt gör jag också, vaknar typ 3 ggr om natten och vaknar runt 5 varje morgon, nu i ca 3 dagar..

    Känns som att det är ngt som är annorlunda, men börjar tro att det är mina inbillningar och att jag är skenis bara.. 


    Ja precis allt kan va möjligt fram till mensen kommer:)

    Ja aldrig finnar Annars de ärbju inte fullt utvecklade vita finnar men som du säger så är pannan "grynig" och känns när man tar händerna där och man ser ju typ pluttar.

    Ja svullen i ubderlivet är jag och tyngskänslan är där med. Ner mot ljumskarna spänner det.

    Haha ja jag minns med första sonen hur känslig jag va började gråta för min man skulle göra en macka med kaviar till mignoch de blev liksom en klump med kaviar och när han sa att vi kan ju smeta ut över hela mackan då brast de ännu mer.

    Så de där känsliga känner jag igen.

    Har haft sjukt sug på såna jordgubb/lakrits peace märken godis.

    Klippt 2 påsar nu på två kvällar.:)

    Ne blir med illamående när jag inte ätit men sen är jag inte så sugen på mat heller utan de äcklar mig mer.

    Haha komiskt för hela förra veckan samt idag vaknade jag vid 5,10 varje dag som en klocka liksom.

    Ja något är annorlunda men man hoppas ju inte att det är typ inbillning:)
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-08-31 11:52:12 följande:

    Vill såklart tro att det är mycket tidiga graviditetssymtom jag har men kan ju lika gärna vara äl eller att mensen är på g.. det är det som är så störigt med dessa symtom som är likadana haha :) 

    Men ändå spännande att vi har någorlunda samma symtom ju och ligger ju typ samma med äl (om min nu var den 24e).. 

    Nej men vad knäppt då, jag har vaknar runt 5:25, som en klocka jag med. Vet inte om det är ett tecken eller bara att man tänker för mycket så man inte kan sova haha.. 


    Ja man vill ju tro det men det är de som är så klurigt att syntomen är liknande:)

    Ja spännande att vi har liknande och särskilt om de va äö för oss båda den 23 och 24:)

    Haha jätteknäppt att vakna så dags, speciellt när jag är morgontrött annars:)
Svar på tråden En resa mot graviditet