• Anonym (Anna)
    Wed 19 Aug 2020 12:24
    6587 visningar
    142 svar
    +1
    142
    6587

    Ingen duschar efter skolidrotten

    När min tjej va va 7 bestämde tränarna i hennes fotbollslag att alla skulle duscha efter träningar och matcher. Dels för att de skulle få varva ner tillsammans och kunna prata en stund innan de gick hem. Men också för att det inte skulle bli problem med dushning efter gympan i skolan.

    Och de hade rätt på högstadiet var det i stort sätt bara fotbollstjejerna som faktiskt duschade.

  • Anonym (Anna)
    Fri 21 Aug 2020 09:18
    #72
    +2
    Sven19 skrev 2020-08-21 00:15:51 följande:

    Nej tror det är så att byter man om och duschar tillsammans med andra efter träning 2-3 gånger i veckan och en gång efter match samt två gånger efter skolidrotten. Då blir det ganska avdramatiserat.


    Så tror jag också att det är. Tycker man inte att det är normalt att duscha efter träning så blir det ju ett större problem.
  • Anonym (Anna)
    Sat 22 Aug 2020 12:42
    #79
    +1
    MRAKas skrev 2020-08-21 08:25:42 följande:

    Ni har kanske rätt, jag vet inte.

    Det enda jag vet är att en hormonstinn tonårskropp luktar ren spya i armhålor, skrev o fötter efter att den blivit ordentligt svettig.

    Något annat jag minns ifrån denna tid i livet var att man ungefär nu började finna ett otroligt intresse av personer av det andra könet. Jag skulle ha "dött" om någon av de där tjejjerna jag visade intresse för hade rynkat på näsan o påpekat att jag luktade illa när jag frågade om de ville dela en chokladboll på fritidsgården på rasten...

    Jag vet säkert att "alla" andra även var mycket noga med detta (någon som minns Fahrenheit?), vart har detta tänk tagit vägen hos dagens ungdom?

    Jag förstår inte heller varför detta har utvecklats till ett så utbrett "problem". För 25år sen när jag gick i skolan så fanns det givetvis de som antingen sket i att delta på idrottslektionerna, eller sket i att duscha efteråt, men det var ytterst få.

    Ska jag höfta en siffra på det så deltog o duschade i genomsnitt 90%, nu 25år senare så verkar det som att man helt får vända på det o konstatera att runt 90% INTE deltar eller duschar.

    Sist jag var på lokala badhuset så uppmärksammade jag även att det numera verkar vara norm att grabbar duschar med kalsonger på? De har även kalsonger under badbyxorna när de badar?

    Nu är det ju juförsig mycket jag finner märkligt med dagens ungdomars beteenden överlag, jag kanske helt enkelt börjar bli en gammal tjur-gubbe?

    Må så vara då, jag vet vad jag tycker iaf.


    Min tjej märker vilka det är som inte duschar och hon tycker det är äckligt.

    Väldigt olustigt att äta tillsammans med kompisar som inte har duschat och så vidare.

    Ni som inte duschade tänkte ni aldrig på att ni faktiskt tillbringade resten av dagen med andra elever?
  • Anonym (Anna)
    Sat 22 Aug 2020 15:00
    #86
    Anonym (slog jävligt fel) skrev 2020-08-22 13:37:18 följande:

    Vi hade så kallad vuxennärvaro i omklädningsrummet i mellanstadiet. 11 prepubertala och pubertala småjejer och en manlig klasshjälp. Inte personlig assistent till någon utan typ extralärare som var runt i alla klasser. Det gick väl bra i fyran, sedan började det mumlas om att han var ett creep. Fler och fler tjejer som hade råkat bli sist kvar med honom började vägra idrotten, snabbade på så mycket det gick för att inte bli sist kvar eller väntade när de märkte att någon blev sölig. I sexan var det en tjej som till sist bröt ihop och berättade att läraren våldtagit henne i omklädningsrummet året innan och fler i olika klasser kom fram och berättade om hur de blivit behandlade av den mannen när de hamnat ensamma med honom i omklädningsrummen. Ingen annan än den tjejen hade blivit våldtagen, men tafsade på, fått sexförslag och så.

    Våldtäkten anmäldes och mannen fick sparken men i övrigt tystades det ner.


    Fy fan säger jag också. Våldtäkt går att anmäla många år efter också. Kanske inte är försent än?

    Tror varken jag eller min tjej skulle ha duschat när vi gick 1 5an och det stod en vuxen man och glodde under tiden.
  • Anonym (Anna)
    Sun 6 Sep 2020 11:07
    Ignoramus skrev 2020-09-06 10:44:47 följande:

    Skräcken för att själv råka illa ut om det klimatet redan finns i omklädningsrummet är väl tillräckligt för att det ska kännas obehagligt att visa sig naken.


    Den troligaste orsaken är att man inte är van att byta om med andra. Min tjej spelar fotboll och det är nästan bara tjejer som spelar fotboll eller håll på med annan idrott som faktiskt duschar.

    Tränarna har haft med att man ska byta om efter varje träning och match för att få gemenskap i gruppen och det har fungerar väldigt bra. Få tjejer har slutat i laget och alla byter om och varvar ner efter träningen tillsammans. Även de som bara bor 1-2 minuter från fotbollsplanen.

    Tror det är väldigt viktigt att man ser hur vanliga tjejer ser ut i ålder 11-15 och inte bara en massa plastikopererade influncers.
Svar på tråden Ingen duschar efter skolidrotten