Inlägg från: Anonym (förståeligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (förståeligt)

    Ingen duschar efter skolidrotten

    Gympa i skolan var något av det mest traumatiserande för en tonårstjej som jag. Kroppen och psyket förändras så oerhört i de perioden och många unga tjejer går igenom svåra identitetskriser pga sexualiseringen av kroppen. Att gå i träningskläder och tvingas visa upp sin kropp är fruktansvärt. Man hatar den, hur den sväller och blir främmande och drar till sig killars kåta blickar.

    Skolor måste få privata duschbås och anpassa gympan till aktiviteter som tjejer vill göra. Gympan var helt sport baserad och utformad efter killars intressen endast. Skolkade i 3 år Hade alltid mensvärk!

  • Anonym (förståeligt)
    Bjoer skrev 2020-08-20 09:41:54 följande:
    Mycket av den problematiken hade snarare kunnat undvikas om föräldrar lär sina barn att inte skämmas över sin kropp och att folk är olika och att det är ok. Som någon annan skrev, den här duschaversionen är ett symptom på andra problem. Lös problemen istället för att bygga bort symptomen!
    Ja som att killar tex inte respekterar tjejers gränser! Mobbing och mobilkameror är andra saker där problemen ska lösas. Är du så naiv att du tror att det handlar om kroppsuppfattning mitt i puberteten när alla hormoner går havoc. Märks att du är kille!
  • Anonym (förståeligt)
    MRAKas skrev 2020-08-22 00:58:13 följande:
    Mycket möjligt, men något som bidrar till att nakenheten blir avdramatiserad är just att man ser andra nakna och till slut kommer till insikt att allt man ser i porrfilmer och sociala medier inte representerar verkligheten.

    Detta är dock inte till nån hjälp för en tonåring, denna insikt kommer långt senare i livet enligt min egen erfarenhet. 

    Nu är jag 40+ o duschar dagligen på jobbet tillsammans med min kollegor efter avslutat pass. De flesta går omkring med handduken på ena axeln genom omklädningsrummet o vi pratar, skämtar o klappar varandra på axeln precis som på samma sätt som vi gör i lunchrummet fullt påklädda.
    Förutom just nu i högsommaren så nyttjar vi även bastun nakna i samband med duschen... En salig blandning med allt ifrån vältränade hockeygrabbar i 20årsåldern till de som har 30-40kg övervikt  o närmar sig pension....
    Världen ser så olika ut för män och kvinnor! Hade folk fått såna brillianta insikter  hade ju ingen mått dåligt men världen ser inte ut så och kroppskomplex är komplicerade och har lika många anledningar som det finns människor. Alla har rätt till sin integritet och att slippa bli tvingade till saker som försämrar deras mående för resten av livet. Det är väl en sak att ta av sig kläderna i en trygg vuxen miljö...tror knappast några mobilkameror lurar där eller fördömande blickar och kommentarer som haglar. Stor skillnad på en 40åring och en skör tonåring.
Svar på tråden Ingen duschar efter skolidrotten