Inlägg från: Anonym (Ella) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ella)

    Ingen duschar efter skolidrotten

    Mitt värsta minne från skolan är från duschen efter gympan. Toppen om dagens barn slipper den utsattheten.

    Det är inte nödvändigt att duscha direkt efter man tränat. Är man någorlunda ren innan så tar det normalt flera timmar innan bakterier växt till så man luktar. Det finns mängder med människor i Stockholm som cyklar så svetten dryper på morgonen och bara byter kläder när de kommer till jobbet. Det finns ett par som gör så på mitt jobb och jag har aldrig känt att de luktat illa.

    Det är inte bra för hyn att duscha flera gånger om dagen.

  • Anonym (Ella)
    Bjoer skrev 2020-08-20 09:41:54 följande:

    Mycket av den problematiken hade snarare kunnat undvikas om föräldrar lär sina barn att inte skämmas över sin kropp och att folk är olika och att det är ok. Som någon annan skrev, den här duschaversionen är ett symptom på andra problem. Lös problemen istället för att bygga bort symptomen!


    Vi kommer aldrig lyckas få en perfekt värld eller skola. Det gäller att jobba på alla fronter och inse hur barnens verklighet ser ut.

    Jag tycker också det bästa vore om det inte fanns någon mobbning och att alla var nöjda med sina kroppar men så ser det inte ut i dagens skolor, det har aldrig sett ut så. Det är verklighetsfrånvänt att tro att man kommer uppnå den utopin i brådrasket och därför kan man inte strunta i att lindra symptomen.
  • Anonym (Ella)

    Jag tror att dagens ungdomar är medvetna om att de kan bli filmade när som helst. De blir också filmade väldigt ofta och även i smyg. Vem vill riskera nakenbilder av sig själv på nätet? Jag hade aldrig accepterat att bli tvingad att duscha tillsammans med en hop ungdomar med mobilkamera. Vilken vuxen hade det?

    Förresten borde väl gympaläraren också duscha öppet till allmän beskådan om det är så viktigt.

  • Anonym (Ella)
    MRAKas skrev 2020-08-22 02:23:06 följande:

    Jag må vara oförstående för kvinnors perspektiv, eftersom jag inte är kvinna.

    Dock så är hävdar jag lik förbannat att om du som kvinna ser 30 andra kvinnor nakna dagligen så krävs det att du har jävligt suddig syn för att inte uppmärksamma att de allra flesta INTE ser ut som porrskådisar, filmstjärnor eller moderna "infuencers"...

    Fördömande blickar kan jag inte påstår att jag ser, men kommentarerna om varandras öl-magar, chips-tuttar o chicken-legs haglar ganska friskt. Mycket rå-het, men dubbelt så mycket hjärta.


    Det finns gott om vuxna som har komplex över sina kroppar också, både män och kvinnor. Jag är tämligen säker på att någon ibland blir ledsen över dessa råa men hjärtliga kommentarer. Är också lika säker på att det inte skulle vara socialt accepterat att visa det i ert gäng. Man kniper käft, sväljer och ser glad ut.
  • Anonym (Ella)
    Anonym (Lärare gy) skrev 2020-08-22 14:00:09 följande:

    Finns många orsaker till att man inte duschar i skolan. Mobbning, kroppen i förändring, personliga orsaker som elever som varit med om sexuella övergrepp eller att skolans duschar/lokaler är ohygieniska eller inte ger utrymme till en privat sfär.

    Detta är något som inte ska tvingas på eleverna, det är ett övergrepp att tvinga någon att klä av sig naken och duscha. Eleverna är ändå normalt måna om sin hygien och tvättar fötter och armhålor efter idrotten. Ser inget problem med detta och har aldrig haft en elev som stinker.


    Jag är så glad att det har ändrats sen jag gick i skolan. Jag upplevde hela gymnastiklektionen som ett övergrepp. Jag hade ett synfel som gjorde det svårt att bedöma avstånd och det är många bollsporter som blir seriöst läskiga när man inte kan bedöma hur långt bort bollen är eller hur fort den rör sig mot dig.

    Efter dessa eviga bollar mot ansiktet så var det dags att klä av sig naken inför klasskamrater som mobbades, killar som ibland kom inrusande och en äldre manlig lärare som inspekterade att man tvättade sig ordentligt. Helt vidrigt.

    Det tog flera år efter att jag slutat skolan innan jag insåg att jag faktiskt gillar idrott och mår bra av att röra på mig. I skolan lärde jag mig tyvärr att avsky idrott och förknippa träning med ångest.
  • Anonym (Ella)

    Ett annat stort problem med duschbås är tyvärr säkerheten. När våldtäkter sker på skolor är det vanligast på en låst toalett. Tyvärr finns det barn som gör även sådana hemskheter.

Svar på tråden Ingen duschar efter skolidrotten