Forum Sorg - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Cancer slutskedet ingen vård

  Lör 22 aug 17:29 Läst 0 gånger Totalt 2 svar
  Anonym (Error­88)
  Visa endast
  Lör 22 aug 17:29

  Har en nära anhörig som är i sitt slutskede i cancer där alla typer av behandling är avslutade sedan 3 månader. Men hon har ändå vart pigg och kämpar på fram tills för någon dag sedan. Någonting hände i huvudet, antagligen stroke då de satt ut alla blodtryck/hjärt mediciner. Alla symtom stämde in på stroke. Men de kan även vara hjärntumör då hon haft mindre metastaser på hjärnan. Palliativa teamet tyckte inte vi skulle göra nånting då hon är just palliativ. Men får man en hjärnblödning ska man ju normalt sett in på sjukhus o behandlas. Nu har hon blivit som en grönsak tack vare detta och vi ska bara se på när hon dör och tvingas nu vara där dyngent runt och sköta allting även fast hon har hemtjänst (vill ej ta emot deras hjälp). Vi ringde själva ambulans som kom men de verka inte heller intresserad av att ta med henne utan ville prata med den palliativa sköterskan och hon avrådde och ta med henne, så hon blev kvar hemma med misstänkt stroke. Tycker de är dåligt då hon kanske hade kunnat på vara normal ett tag till. Nu är blicken tom och hon kan inte prata ordentligt. Bara stirrar på en utan att förstå något.

  Hon själv ville inte in till sjukhuset men svårt för en person som inte förstår att veta vad som är bäst.

  Känns som vi borde tvingat iväg henne men då med risken att dö på sjukhus och inte få hälsa på.. Men detta liv är inte värdigt..

  Har lite ångest nu över beslutet att inte göra nånting.. Men samtidigt lyssna vi på vad hon ville. Svårt...

 • Anonym (Myran­)
  Visa endast
  Lör 22 aug 17:49 #1 +1

  Först och främst beklagar jag den situationen ni hamnat i. Men eftersom de satt ut alla behandlingar då det tyvärr inge går att bota cancern. Detta innebär att även om hon skulle komma in till sjukhuset så kommer de göra samma bedömning som palliativa teamet och ambulansen. Hon kommer tyvärr inte få någon behandling. Dels för att behandlingen mest troligt inte skulle påverka hennes tillstånd och att hon troligtvis är så sjuk i botten, så skulle behandlingen vara för tuff och hon skulle avlida av den givna behandlingen. Det bästa för henne är att hon får stanna i sitt trygga hem som hon önskar och att ni ger henne den Goda omvårdnaden och kärleken ni kan.

 • Anonym (Error­88) Trådstartaren
  Visa endast
  Sön 23 aug 11:26 #2

  Tack för dina ord. Jo någonstans vet jag det är rätt som vi gör nu men blir extra jobbigt när de är någon nära till en, men skulle nog ge samma råd till någon annan i samma situation. Hoppas hon får somna in lugnt o stilla bara.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll