Inlägg från: CairoCarro |Visa alla inlägg
  • CairoCarro

    BIM September Första barnet

    Jenzia skrev 2020-08-27 11:49:18 följande:

    De där proven SKA tas 7 dagar efter äl! De ska ju tas när progesteronet är som högst! +-1 dag är väl ok, men inte mer. Jag tycker du ska be att få boka om när du väl bekräftat äl.

    Hur kommer det sig att du fick två dagar för provtagning?

    Jag hade tur, startade upp utredning i måndags och var då på äl+7, så de kunde ta mina prover direkt, så skönt!


    Det är väl typ bara progesteron som ska tas på dag 21, FSH, LH osv ska helst tas på dag 3 vad jag förstått? Jag bokade in mig på dag 21 för att jag ville testa progesteron men då ville de testa allt annat också så det blev helt fel dag för typ allt. Men läkaren sa sen att hon tog med provdagen i kalkylen och på så sätt ändå kunde säga att resultaten var bra.. Själv har jag dock kollat på typ hundra olika kurvor över FSH på dag 21 och jag blir inte helt klok på mina resultat.

    Har du fått dina provsvar än? Jag hoppas verkligen att allt ser bra ut för dig! :) Kollar de din partner direkt också?

    Jag har helt lagt ner här. Tar ÄL-test och vi kommer försöka få till det såklart, men jag tempar inte längre och drack två koppar (koffeinfritt) kaffe igår. Åt socker. Det får gå som det går nu, jag orkar inte pressen.
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-08-27 16:45:26 följande:

    Ja, det är progesteronet som mäts på ?dag 21? eller mer korrekt, 7 dagar efter äl

    FSH, det är hormoner som påverkar tillväxten av follikeln va? Tror inte jag får ta något sådant prov då, eller i sådant fall blir mitt också på ?dag 21?, haha.

    Förklarade inte läkaren svaren då? Tänker att det inte är så lätt för en lekman att tyda!

    Vi kommer inte få svaren förrän den 7/10 och då görs också en eventuell behandlingsplan eller remiss till Reproduktionscentrum på Malmö universitets sjukhus Ja, maken kollas också Tydligen spermaproven som tar längst tid! Ska tas två st med minst två veckors mellanrum och så dröjer svaren 2-3 veckor. Men skönt att vi är i gång!

    Kära du! Jag förstår dig! Man måste kunna leva någorlunda som vanligt! För mycket förbud och man blir knäpp Jag ska ta ett testa tidigt imorgon bitti, och blir det negativt ska jag dricka vin i helgen! För att jag förtjänar det!

    Det här med tempning känns som ett tveeggat svärd. Jag blir alltid lika glad när äl har bekräftats, men alla svängningar upp och ner gör mig tokig! Blir ytterligare en stressande faktor

    Du ska se att ni kommer bli gravida snart! Att du blivit gravid tidigare, även om det blev mf, är en positiv faktor som säger att du kommer bli gravid igen


    Ja precis, follikelstimulerande hormon. Men har man för högt så kan det visa på att kroppen försöker kompensera för en dålig äggreserv, så jag har varit väldigt nojig inför mina provsvar haha. Tyvärr var det inte läkaren själv som ringde upp vilket var lite irriterande, för jag hade en massa följdfrågor som inte kändes rätt att ta upp på telefon med en sköterska jag inte träffat. Jo det är ju typ omöjligt för en själv att tyda och det blir ju smärtsamt tydligt att man saknar medicinsk utbildning haha..

    Verkligen skönt att ni är igång! Och så spännande att få veta. Berättade de något om vad som kan komma hända nu i följande steg? Jag är nyfiken :)

    Ja, eller hur. Jag fattar nyttan med tempning men jag måste gå upp mitt i natten typ jämt och ibland flera gånger för att jag har sån liten blåsa, så på morgonen har jag sällan sovit många timmar i sträck. Känns som att det bara blir knas att försöka tyda och så blir jag mer stressad. Har varit superstressad och lättirritabel senaste veckan, typ som vid PMS. Trodde först att det är rosenroten som gör mig galen, men efter att ha blött näsblod två dagar i rad tror jag att det är vanlig stress. Typ jobbrelaterat. Men då kommer ju nästa tanke: nej, stressen kommer sumpa mina chanser den här månaden. Haha, det tar liksom aldrig slut.

    Jag hoppas såklart att du får ett plus!! Men om inte så förtjänar du verkligen vin i helgen! Tusen tack för peppen och ber om ursäkt för allt snurr jag har i skallen :)
  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-08-30 10:47:36 följande:

    Jag har provat rosenrot 2 cykler. Första cykeln kom ÄL på dag 16 (2 dagar tidigare än vanligt) och nu denna cykeln kom ÄL 1 dag senare istället. Kommer inte fortsätta med rosenrot då jag upplever att jag nästan är känslig mot innehållet. Blir oerhört trött och får huvudvärk samt känner mig inte som mig själv när jag tar dom. Denna cykel kommer jag bara fokusera på bra mat, minimalt med socker och bakverk, samt fortsätta ta typ ?vanliga? vitaminer.

    Vi försöker ligga antingen varannan eller varje dag under fertila fönstret. Beror helt på hur utmattade vi är från våra jobb


    Jag är inne på min första cykel med rosenrot och jag har inte allt känt mig i balans. Skulle enligt min cykel ha ÄL imorgon men ÄL-testet blinkar bara fortfarande så jag tror ärligt att rosenroten har strulat till det helt.. så onödigt. Nästa cykel blir det bara vitaminer för min del!
  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-08-31 11:32:22 följande:

    Ja alltså jag mår så konstigt när jag tar dom. Så nu är jag inne på cykeldag nr 2 och kommer boosta med en massa bra mat. Får hoppas på att hormonerna stabiliserar sig efter rosenroten. Hur är det idag? Har du fått fast gubbe?


    Är det inte konstigt att det verkar bli svårare att bli gravid efter att man blir mer hälsosam osv? Tänker på att vi båda blev gravida snabbt, innan man hade börjat anpassa så mycket..

    Känns som en slösad månad nu. Hade en magkänsla som sa åt mig att inte ta örterna efter typ två dagar men maken sa åt mig att ge det en chans åtminstone, vilket kändes logiskt. I morse var gubben fortfarande blinkande, och känner mig helt genomtorr i hela kroppen trots att jag hinkat vatten. Förra månaden var ju två ÄL-test positiva men det fertila sekretet kom först 3-4 dagar senare, så funderar på att köra ett videosamtal med gynekologen snart, för jag får ingen ordning på det i skallen :/

    Jag tror säkert din kropp återhämtar sig snabbt. Det kanske blir som en nystart! Jag har bra magkänsla, du får ett plus snart :)
  • CairoCarro
    bananmilkshake skrev 2020-08-31 10:27:43 följande:

    Hej! Vi blev gravida på första försöket i juni, som blev ett MA. Nu är allt det äntligen färdigt och jag har haft en första äl och mens (vi valde att vänta en mens efter rekommendation) och nu i veckan har jag enligt min app ägglossning. 

    Bim blir den 19 sept. Jag är 34. 

    Är såklart orolig för ett till mf, men jag ska försöka vara positiv och ta det som det kommer. 


    Beklagar verkligen. :( jag fick mf efter andra försöket.
  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-08-31 15:49:43 följande:

    Åh ja visst är det? ja jag har nog alltid varit hälsosam men inte så här pass haha. Verkar gå trögt här. Detta blir 6e försöket för oss och det suger att det tar tid, men vet också att kroppen kan förändras så mycket efter ett missfall. Jag har iaf börjat dricka 1 kopp grönt te varje dag nu för att jag saknar det så.

    Jag förstår exakt... jag kände också så där. Som att man slösat men du ska se att ÄL kommer, förr eller senare. Prova annars att sluta med dom och se om det är dom som skjuter upp ÄL. Försök att andas, ge kroppen vila och bra mat samt att minska stressen. Jag vet att det är tufft, men stressen kommer tyvärr inte hjälpa dig något. De säger att missfall kan påverka upp till 1 år (i sällsynta fall dock) men jag tänker att några månader är nog inget konstigt. Tack det var väldigt snällt av dig jag hoppas verkligen det! Heja heja oss och jag tror verkligen att ni också kommer få ett plus snart!


    Jo jag med i och för sig, haha. Dricker typ aldrig längre, röker inte, är ganska tränad och har ätit multivitaminer länge. Däremot så älskar jag choklad (socker) och kaffe.. så det skulle väl vara det då. Åh jaså.. så pass länge? :( Usch, hoppas verkligen det inte blir så för varken dig eller mig. Känner du att du har kunnat processa ert ma helt? Jag har alltid varit orolig för infertilitet men det känns ändå helt bisarrt att det faktiskt hände.

    Ja, jag måste hitta nåt mer hållbart sätt. Tycker jag känt av äggstockarna nu på förmiddagen så jag har tagit 4 ÄL-test bara idag.. inte.. normalt.. haha. Min gynekolog sa att vi skulle ha sex cykeldag 9-17 varje månad för att vara säkra så vi funderar faktiskt på att göra det bara och skippa alla ÄL-test och så vidare. Misstänker att testerna gett mig utslag för tidigt och att vi missat den mest fertila dagen. :/
  • CairoCarro
    bananmilkshake skrev 2020-08-31 21:03:46 följande:

    Tack! Jag beklagar ditt också. 

    I början var jag så ledsen över att min första graviditet skulle bli så. Men nu kan jag tänka tillbaka med värme på hur det var när vi fick plusset och ser fram emot när/om det händer igen. Men tyvärr får man ju aldrig tillbaka det där allra första plusset. 


    Nä, jag håller med. Känns konstigt att tänka tillbaka på att det faktiskt var så det blev - det där man på sätt och vis föreställt sig i hela sitt liv och funderat över hur det skulle vara och kännas. Nu vet jag iaf att det är rätt beslut att försöka skaffa barn, man hann direkt känna mer kärlek än vad man kunnat tro :) Det kommer igen!
  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-09-01 10:34:08 följande:

    Ja kaffe och choklad är aldrig fel hihi! Nja alltså har pratat sönder sambon om ma och rädslan över att inte bli gravid igen. Har även som du varit orolig för infertilitet senaste 5 åren och det suger ju då att nått sånt här händer. Jag har dock läst att eftersom det blev ett ma i vecka 8-9 så är det OFTAST pga kromosomavvikelser. Så det är liksom inte att det är brist på nå könshormoner iaf. Jenny Koos aka vulverine sa att om en kvinna får 1-2 ma runt de veckorna så är hon aldrig orolig för kvinnans fertilitet, det kändes lite tryggande. Dock så har vi ju inte blivit gravida ännu så något har ju uppenbart påverkats. Tror faktiskt jag har lite för lite östrogen.

    Ja jag tror också på att försöka några dagar innan och kanske sluta med ÄL test om man ändå ligger under de dagar man oftast har ÄL. För oss så skulle vi aldrig orka ligga för ofta utan min man vill veta när det är dags att leverera och på så sätt så säger jag alltid till när jag får blinkande gubbe eller ser stegring på test.

    Hur har det gått idag? Tar du ÄL test?


    Jag förstår det, usch så jobbigt. Det är verkligen typiskt att man får såna bakslag när man redan har en oro. Ja, det hjälper ju ibland inte ens oro men som du säger så är det oftast kromosomavvikelser och inget vi kunde gjort åt det. Men det är lustigt hur ens (iaf mina) förväntningar har gått från fas 1: "hoppas det blir en vårbebis", fas 2: "hoppas jag inte får missfall", fas 3: "hoppas ett ägg kan befruktas och implanteras igen", till fas 4: "kommer jag ens ägglossa?!". Lite tragikomiskt, haha.

    Jag har också funderat över min östrogennivå, insåg att det var det enda de inte kollade på labbet, undra varför? Hur känner du att en av brist manifesterar sig för dig?

    Nä det blir ju lite intensivt men dels så är vi fortfarande ganska frekventa så jag tror det inte skulle krävas så mycket extra för oss, sedan blir min man lite stressad av alla test och att det blir så "vetenskapligt" så jag tror det hade passat honom bättre. Men denna cykel är jag fortfarande helt inne på tester dock haha.. har precis vaknat här borta så jag ska väl ta ett test nu. Igår var det bara blinkande hela dagen :/
  • CairoCarro
    Link92 skrev 2020-09-01 16:08:44 följande:

    Jag blir så himla fundersam.. är på CD21 och fortfarande inga positiva ÄL-test eller någon temphöjning, men har haft fertilt vattnigt/äggviteliknande sekret sedan CD13. Brukar ägglossa runt CD 13-16 så det här känns otroligt segt!

    Är det fler som upplevt sådana här cykler och har ni gjort något särskilt innan ÄL blev sen/uteblev? Det enda jag kan tänka är att jag var på fest och drack mer än vanligt på CD11, men känns konstigt att det ska skjuta på allt så här länge.

    Det mest frustrerande är att vi precis påbörjat vår utredning nu och att jag idag skulle ta blodprov för progesteron, vilket jag gjorde men känns ju helt bortkastat...


    Du kanske hade en cykel där LH var för lågt för att ge utslag på ÄL-tester? Kan tydligen variera från cykel till cykel.. tar du några tillskott/örter? Jag får inget utslag heller men har tyvärr inget fertilt sekret heller.. tror det är rosenroten som ställt till det.
  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-09-01 19:42:08 följande:

    Ja jag håller helt med dig! Och man lever ju efter cykeln. Nu är det mer ?chill? dagar när man har mens men sen inför ÄL så är man på tårna för att inte en chans för att sedan gå in i 2 veckor av hopp och förtvivlan.

    Jo dels att ÄL inte kommer förrän vid dag 18-20, får inte riktiga ÄL flytningar som jag hade innan ma och har fått kortare mens som endast varar i typ 3-4 dagar. Detta har ändrats helt sedan ma. Innan när jag åt piller så hade jag 5-6 dagars mens med bra flow. Nu är det mycket mindre. Men ska ta och skicka in en egen vårdbegäran nu till kvinnokliniken så får vi se om jag får komma upp på undersökning.

    Fick du fast gubbe idag? hoppas hoppas!!


    Ah, så hänger jag med! Ja det låter ju lite misstänkt. Slutade du med piller precis innan du blev gravid? Jag håller tummarna att du får en undersökning. De lär väl kunna kosta på det tycker jag.. :) åtminstone lite blodprov!

    Haha näää, jag är så uppgiven. Ingen fast gubbe! Jag blir galen. Har känt av äggstockarna mer idag så trodde verkligen det skulle slå till nu. Känns som att jag bara sumpat det för mig själv, vill bara lägga mig ner och dra ett täcke över mig. Funderar på att kontakta min gunekolog och ösa ur mig alla frågor.. På fredag ska vi resa bort och vandra i en vecka, så inga mobiler, test eller nåt.. blir nog bra.
Svar på tråden BIM September Första barnet