Forum Missbruk - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Pga extremt tuff period missbrukar jag min medicin som jag aldrig gjort förr.. Behöver råd!

  Tor 3 sep 21:28 Läst 0 gånger Totalt 3 svar
  Anonym (Idiot­en)
  Visa endast
  Tor 3 sep 21:28

  Hej!

  Ska inte gå in på vad det är för händelser jag mår dåligt över och går igenom, Men jag kan säga att det här är det värsta helvetet jag någonsin har varit med om.
  Allt bara rasar runt omkring mig, Ekonomin för jag orkar inte ta tag i den nu , måendet, sömnen , orkar inte ta tag i saker längre, ja allt rasar.
  Jag är inte orsaken till helvetet, det är min sambo som även är polisanmäld.

  Nu till det jag behöver hjälp med..

  Jag har Elvanse pga ADHD och den medicinen har fungerat mycket bra på mig , har ätit den i flera år och skött min medicinering och fungerat bra på jobbet.

  Men när problemen och kriserna började läggas på hög så började jag öka dosen för att orka! Ibland kan jag ta 3 tabletter utspritt på en hel dag när jag ska bara ta 1.

  Köpte även Benso olagligt, något som jag aldrig gjort förr.

  När jag började överdosera min Elvanse så tog jag ansvar själv och hörde av mig till psykiatrin och vi kom överens om medicinhämtning tills allt stabiliserat sig och jag kände mig nöjd med det.
  Hämtade 1 tablett om dagen, sen fick jag 3 , och sen 7 och nu har jag 14 och medicinhämtning varannan vecka.

  mina 14 tabletter som skulle räcka till onsdag är redan slut, Jag har alltså tagit 6 tabletter för mycket, ungefär 1 extra om dagen när den första tabletten börjar gå ur.

  Jag vet inte vad jag ska göra , Medicinen har fungerat så bra för mig innan och jag behöver verkligen den, Jag vågar inte berätta att jag ännu en gång överdoserat, då kanske dom drar in den permanent.

  Vad tycker ni jag ska göra?

 • Anonym (Alter­nativ)
  Visa endast
  Tor 3 sep 21:35 #1

  Du har två val:
  Fortsätta som nu, överdosera, bli utan nån dag, kanske "tigga" dig till fler på en gång och överdosera ännu mer, fortsätta må dåligt= det går åt pipsvängen
  Berätta hur det är. Ta ditt ansvar. Börja reda ut en sak i taget. Be om hjälp.

 • Anonym (Maria­)
  Visa endast
  Tor 3 sep 22:06 #2

  Hör av dig till din mottagning. Berätta läget fast det är skitjobbigt. Tänker om du blir utan, blir du väldigt dålig då? Jag kan inte tänka mig att de drar in en medicinering bara sådär. Fast man vet ju aldrig med vården.

  Har ingen erfarenhet av just denna läkemedelstyp utan Bensodiazepiner i mitt fall.

  Det kan inte vara så att man behöver höja dosen tillfälligt? Finns depottablett av dessa? Låter som det är när det går ur kroppen blir det katastrof. Nu hoppar jag till benso, men jag fick depottabletter istället för snabbverkande xanor i mitt fall. Det var verkligen en cirkus av ångestlindring sedan katastrof och helvete när medlet gick ur kroppen. O då kastade jag i mig flera tabletter som följd i skräck. Depottablett morgon, middag kväll fungerar bra.

  Hoppas det löser sig för dig. Men vet hur det känns när man tagit för mycket och inte medicinen räcker, men man kan bara söka hjälp. Hoppas de lyssnar på dig. Kan du få något annat tillfälligt lugnande kanske?

 • Tor 3 sep 22:19 #3

  Kan du inte be någon vän eller släkting ta hand om medicinen åt dig och ge dig bara det du ska ha varje dag?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll