• Enmamma85

    Vad har era 12 åringar för fritidsintressen

    Vad har era 12 åringar för fritidsintressen? Vad gör de när de kommer hem från skolan?

  • Svar på tråden Vad har era 12 åringar för fritidsintressen
  • Steffi

    Fotboll. Tränar tre pass i veckan sen tillkommer matcher 1-2 per helg. Är hon hemma och ledig så spelas fotboll med syskonen på gården (vi bor på landet)

  • SilverEmma

    Min äldsta är inte riktigt 12 än...men hon går på dramakurs en kväll i veckan. Hemma spelar hon lite piano (självlärd) och ritar väldigt mycket. Hon gillar att kolla tutorials på Youtube och ritar efter det, ofta börjar hon med att kopiera andras stilar och sedan utvecklar det till sin egen stil. Hon pysslar också en del, syr små väskor, virkar, pärlar och gillar att baka.

    Förutom det gillar hon att spela Sims, Roblox och kolla på fjantiga youtubers och matlagningsprogram.. 

  • Alexi

    Hon spelar fotboll och går på teater.

    Hemma är det mycket Roblox, youtube. Sen fixar hon i sitt rum på olika sätt (gör fint), bakar gärna, läser och liknande.

  • backen15

    Tennis nu men nästa termin blir det pingis ???? igen:)

    Hemma är det mkt dator och spel som gäller för tolvåringen fram till kvällsmat vid 18, 19 tiden

  • Pudan

    Hon tränar taekwondo 3 ggr/vecka, tränar på gym 2 ggr/vecka och går på schackkurs. I övrigt inget schemalagt men brädspelsträffar, titta på animee och som en följd av det har hon precis börjat lära sig lära sig japanska på egen hand. 

  • StemDyke

    Direkt efter skolan: läser, är ute med kompisar, gör läxan, promenerar/springer, ser på youtube.

    Senare på em/kvällen: Schemalagda löpträningar 4 dagar i veckan, samt fiol (enskilt och i orkester) 2 dagar i veckan.

  • Wald

    Min 12-åring simmar fyra gånger i veckan. Det tar naturligtvis en del av hens tid men hen älskar det. (Det tar också en del tid för oss föräldrar eftersom vi får köra men vi är några stycken som turas om.)
    När hen är ledig och hemma sitter hen med telefonen ca en timma per dag, oftast på morgonen (tittar på bland annat Hampus Hedström och skrattar sig blå) och i soffan på kvällen. Hen är fascinerad av språk och går en språkkurs på nätet. Jättekul och helt självvalt.
    På helger och ljusa kvällar är hen med sin kompis, de cyklar, spelar pokemon och träffar andra kompisar som bor här runt omkring. Vi bor på landet och det är i princip bara utelekar av olika slag som gäller. Denna vintern under corona var de  ute även när det var minus 15 grader. Allt för att kunna träffas! De är ute jämt men alltid i närheten. Tv spelet har dammat igen och istället har vi fått skaffa obegränsad surf på mobilerna som alltid är med när de är ute. (De äter mat hos varandra under helgerna och vi föräldrar brukar få veta vem som ska ordna mat efter ett schema som barnen själva har gjort. Här hemma har vi ca sju-åtta barn som ska äta lunch ca två gånger i månaden).

    Hen har inga uppgifter i hushållet mer än att se till att katter, hund och höns har det bra och blir kelade. Inget övrigt praktiskt.

    Läxorna görs alltid frivilligt och hen har bra resultat i skolan.

  • MammaMusan

    När mina var 12 år (nyss) så var det fotboll, musikklasser, tennis och dataspel 1 timme/dag för sonen och fotboll, dans och 1 timmes skärmtid för dottern. Ungefär samma lika nu några år senare.

Svar på tråden Vad har era 12 åringar för fritidsintressen