Inlägg från: Olivia22 |Visa alla inlägg
  • Olivia22

    Arbeta som lärare

    Hej! jag skriver ett inlägg här då jag inte hittat så mycket när jag googlat och tänkte att det kanske finns någon på detta forum som kan svara på min fråga!
    Jag har nu under hösten kommit in på ett program på universitetet som jag trodde att jag skulle trivas bra på och jag trodde att detta var mitt intresse, nu när första veckorna har gått så har jag inte alls känt mig hemma och det var verkligen inte vad jag tänkt mig.
    Började tänka i nya banor och kom in på att det skulle vara kul att jobba i grundskolan som lärare antingen 1-3 eller 4-6, funderade på detta förut men avstod då jag tyckte utbildningen var för lång men just nu ser jag inte detta som ett problem längre, det får ta den tid det tar!
    Min fråga är då hur det egentligen är att arbeta som lärare på grundskolan, eller lärare överlag, hur en dag kan se ut, hur stressnivån är osv. 

    Jag har tidigare arbetat på restauranger och i butiker med högt tryck så att jobba över och göra många saker samtidigt och snabbt har jag lärt mig. mitt mål med utbildningen är att inte jobba helger eller sena kvällar, vilket mer eller mindre förekommer i läraryrket också kan jag tänka mig. Jag vill verkligen ha ett normalt måndag-fredag 7-16 jobb. Har alltid gått bra ihop med barn och tycker om att leda och lära andra människor, stora som små. 

    Tacksam för all form av respons!

Svar på tråden Arbeta som lärare