Inlägg från: Anonym (ppp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ppp)

    Arbeta som lärare

    Hej! 
    Det är nog rätt svårt att beskriva eftersom skolor kan vara väldigt olika. De tjänster man får kan också vara oerhört olika. Det bästa är att du under utbildningen får vara ute på praktik och vara med på skolor, och den vägen lära sig, för det är svårt att förstå, hur mycket någon än försöker berätta.

    Det du skriver om dig själv  låter som att du har bra egenskaper som kan passa i ett yrke där det finns så många olika inslag och där ingen dag är den andra lik Glad

    Själv har jag arbetat inom skola 26 år nu, på gymnasiet och har trivts hela tiden. 

  • Anonym (ppp)
    Anonym (Dhm) skrev 2020-09-25 06:11:45 följande:

    Hej!

    Ta och vikariera några gånger på olika skolor först.

    Jag skulle aldrig rekommendera någon att läsa till lärare idag. Jobbet är tungt och lärare är det sista man är.

    Elever idag är inte kloka, många av dem, och mina egna barn skulle jag aldrig låta läsa till lärare. Föräldrar idag är sjuka i huvudet och Sveriges elever är de mest lättkränkta barn och ungdomar som finns. De mår skitdåligt också, antagligen för att de inte klarar av motgångar eller hur man ska hantera sådant. Var och varannan har diagnoser fast det i många fall handlar om avsaknad av uppfostran hemifrån. Jo, så är det, men vissa föräldrar klarar inte av att inse det. Man är inte per automatik otrevlig och vidrig för att man har en diagnos. Mina barn skall läsa en utbildning som ger pengar och frihet. Inte slaveri.

    Jag jobbar själv som lärare och skulle hellre göra annat, men vet inte vad. Eleverna älskar mig av någon anledning, men jag vill bara bort.


    Oj det var ett bitter inlägg. Jag som har arbetat 26 år inom skolan håller inte med om så värst mycket av det du skriver. Att du skriver så om dina egna barn också, haha. Vad står det för undrar jag lite stillsamt. 

    Visst finns det vissa problem och det är olika i olika skolor hur man lyckas med detta men det är i mycket en organisationsfråga och skolledningar som inte gör "rätt" i de skolor där det går sämre. Jag arbetar på en skola som alltid hamnar högt i olika mätningar, där flertalet elever går ut och är nöjda med sin skolgång, men vi jobbar också oerhört hårt med trivsel, ordning, studiehjälp - ja, allt man kan tänka sig.
    Visst är det ett intensivt jobb men är man på en skola som min så stannar man kvar. Vi har väldigt lite personalbyten, vilket brukar vara ett tecken på att folk trivs. Vi har nästan 100% behöriga lärare också.

    Men ja, det låter som om du borde ta tjänstledigt och i alla fall prova ett annat jobb så att du har något att jämföra med. Det är svårt när man är mitt i något, att se klart och kanske är det något annat som du mår bättre av. 
Svar på tråden Arbeta som lärare